نانواهایی که نانرا به نرخ روز میخورند!/ اینجا همهچیز فروشی است
خبرگزاری فارس-گروه هنر و رسانه: امروز چند وقتی است که مبارزه مدنی علیه نظام به سخیفترین سطح خود رسیده است، سطحیکه با هر متر و معیاری سنجیده شود نتیجه چیزی جز رفتارهای هنجارشکنانه و فرهنگزدایی از فرهنگ ایرانی برایش باقی نمیماند.
اما در این میان و در این بهبهه عدهای به خوبی بلدند جیبشان را پر کنند و با شوآفهای متفاوت در نوع و عمل خودشان را بر سر زبان بیاندازند تا شاید هم از توبره نهادهای دولتی بخورند و هم سری در آخور اپوزوسیون داشته باشند.
*انقلابی باشیم یا ضد نظام؟/ بستگی دارد چند حساب کنید!
شروع این اتفاقات از احسان کرمی و خروجش از ایران کلیدخورد و بعد تا حمید فرخ نژاد و اشکان خطیبی پیش رفت و مسبب خروج عدهای از هنرمندان مردمینما از کشور شد، افرادی که مانند اشکان خطیبی رفتار کرده و همزمان با ادای اپوزوسیون درآوردن خود را به بودجه های دولتی نیز وصل میدانند، همکاری همزمان اشکان خطیبی با نماوا و حتی سازمان هنری رسانهای اوج از این دسته است. این طیف هرکجا پول بیشتری باشد همانجا حاضر هستند و هر روز به گونهای تازه رنگ عوض میکنند.
در ماههای اخیر شکل جدیدی از این کاسبیها رو شده است تا سلبریتیها فرصتی را برای افزایش درآمد از دست ندهند، افرادی که از کشور خارج نمیشوند اما هم از نان دولت میخوردند و هم بهنام و بهکام معاندین نمکدانشان را میشکنند.
*حکایت نانوایی نانش در روغن است!
هفته گذشه بود که پیام دهکردی تبدیل به یکیاز چهرههای خبرساز فضای مجازی شد، وی که پیشازاین اعلام کرده بود به دلیل اوضاع بد فرهنگی از بازیگری کنارگیری میکند، یک نانوایی را در روستای کورهبر لاهیجان تأسیس کرده و در ویدئویی میگوید که چند ماهیاست سمت بازیگری نرفته و برای گذران زندگی این شغل را انتخاب کرده است.
از شما دعوت میکنم تا در فضای مجازی چرخی بزنید تا فیلمهای موجود از نانوایی دهکردی را مشاهده کنید، نانوایی تمیز و شیک که البته قطعا نان خوبی را هم برای مشتریهایش خواهد پخت اما مسئله اینجاست که احداث چنین نانواییای در جایی مناسب به چهمیزان بودجه احتیاج دارد و اساسا این سرمایه از جایی غیر از نظام جمهوری اسلامی به دست آمده است؟
*از نمازجمعه قم تا جنگلهای لاهیجان!
البته خردهای به این بازیگر گرفته نمیشود، کارش را انجام داده و حقوقش را گرفته اما شاید بازی که در پروژه امنیتی «گاندو» به کارگردانی جواد افشار و تهیهکنندگی سید مجتبی امینی چیزی فراتر از بازی در یک پروژه معمولی صدا و سیما باشد، پروژهای که بعد از آنهم منجر به حضور پیام دهکردی بهعنوان بازیگر نقش «مایکل هاشمیان» در محافل مختلف از جمله نماز جمعه شهر مقدس قم شد؛ پنجم مردادماه سال ۱۳۹۸ در حاشیه نماز جمعه شهر قم از عوامل «گاندو» تقدیر بهعمل آمد و پیام دهکردی یکی از این عوامل بود.
البته بعد از این مراسم هم تجلیلهای بسیار زیادی از این عوامل صورت گرفت، از نماینده ولیفقیه در سپاه قدس تا خبرگزاریهای دولتی همه و همه از عومل این سریال تقدیر کردند و همه هم در تمامی مراسمات شرکت کردند تا خدایی ناکرده چیزی از دست نرفته باشد، دهکردی که خودش نیز پیش از این در تمامی موارد و جشنوارههای دولتی از جشنواره تئاتر فجر گرفته تا دیگر جشنوارهها کارهای مختلفی از داوری گرفته تا … را قبول کرده است.
اما امروز اگر سری به صفحه پیام دهکردی در فضای مجازی بزنید متوجه میشوید که دیگر خبری از عکسهای یادگاری در نمازجمعه و تقدیرهای دولتی نیست، الان رویه کسب درآمد و دیده شدن تغییر کرده و این بازیگر چهره به قول معروف نانش در نانوا شدن دیده است، نانوا شدنی که درآمدش هم با دیگر زحمتکشان این عرصه بسیار متفاوت است.
فیلم بازیگر «گاندو» را در نانواییاش ببینید، به پشت سرش دقت کنید، بهنظر داشتن یک نانوایی کوچک در چنین فضایی برای نانواهای باسابقه لاهیجان هم سخت باشد چه برسد به نانوایی تازهکار، اما این تنها گوشهای از عواید و سوآوری شغل جدید دهکردی است، در گوشه دیگر باید گفت که یکی از خوانندگان کشور که با قطعه «تاپ تاپ میزنه قلبم» به شهرت رسیده است مدعی شده برای مدت شش ماه تمامی نانهای نانوایی پیان دهکردی را بهنفع نیازمندان خریده است.
*امیدواریم نانتان مغذی باشد
اما این، همه پشت پرده نانوا شدن دهکردی نیست؛ وی که اینروزها با سریال نمایش خانگی «سرگیجه» دیده میشود و چهرهاش برای مردم شناخته شده است بعد از احداث این نانوایی با شلوغی بسیار زیادی مواجه شده و عکس و نان را باهم میفروشد و از طرفی هم ژست اپوزوسیون باعث شده تا عدهای مبارزه پوچشان را در خرید از این نانوایی منحصر کنند تا دهکردی هم به ثروت برسد و شهرتی مضاعف برای خود دست و پا کند.
احسان رستگار کارشناس و منتقد سینما هم در این باره در صفحه شخصیاش گفت: ان شاء الله آقای #پیام_دهکردی مغذّیترین، سبوسدارترین و لذیذترین نانها را به مردم لاهیجان ارائه دهد و نانواییاش، پربرکت باشد. کاش همین توجهی که برای تولید خوراک مردم مبذول دارند، با دوستانشان در رعایت #حقوق_معنوی_مخاطب و تولید آثار سالم در #شبکه_نمایش_خانگی نیز رعایت میکردند.
هرچند بازی در سریال «سرگیجه» که تولیدش مربوط به اواخر سال ۱۴۰۱ بوده و در شلوغیهای مورد علاقه این افراد ضبط شده است نکته دیگری است که نشان دهنده عدم کنارهگیری کلی این بازگیر از فضای هنری است.
*جمعبندی
قبل از پیام دهکردی افراد دیگری هم با استفاده از ژست اپوزوسیون راهی برای دیده شدن بهتر و بیشتر خودشان فراهم کرده بودند، از مجتمع تجاری الماس گرفته تا محمود شهریاری که با تمسخر سرود «سلام فرمانده» چند روزی بر سرزبانها افتاد. سرمایهداری تلاش میکند روی دوش اغتشاشات برای خودش کاسبی کند و از این رو است که هر بار خبر تازهای را در این باره شنویم.
انگار در این روزگار همه برای دیدهشدن بیشتر هرکاری میکنند، برخی افراد فراموششده مانند محمود شهریاری به لودگی روی میآورند و برخی دیگر از هنرمندان مانند دهکردی میزانسنی هنری را چیده تا راه فریب عوام را فراهم کند و نانواییاش شروع به کار نکرده تولید ۶ماهش را پیش فروش کند.
همه اینها بازهم نشان دهنده لزوم یک امر است و آن روشنگری و تبیین و عدم زودباوری در مقابل این اتفاقات است.
پایان پیام/