دیدار معاون وزیر امور خارجه آمریکا با مقامات ارشد قرقیزستان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک، «دونالد لو» معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور آسیای جنوبی و مرکزی آمریکا که طی سفری وارد بیشکک شده به طور جداگانه با «سادیر جباراف» رئیس جمهور و «جن بیک کولوبایف» وزیر امور خارجه قرقیزستان دیدار و گفت ‌و‌گو کرد.

در این دیدار در مورد موضوعات و اولویت‌های همکاری دوجانبه قرقیزستان و آمریکا تبادل نظر صورت گرفت.

جباراف خاطرنشان کرد: سفر «دونالد لو» به کشور ما نشانه خوبی برای همکاری‌های بیشتر طرفین است.

وی با اشاره به آخرین سفر نخست وزیر این کشور به واشنگتن برای شرکت در نشست‌های بهاری بانک جهانی و صندوق بین الملی پول ابراز امیدواری کرد که تمامی توافقات انجام شده و همکاری‌های برنامه ریزی شده در زمینه جذب سرمایه گذاری در اقتصاد سبز به صورت مدت دار اجرا می‌شود.

رئیس جمهور قرقیزستان بر این واقعیت تاکید کرد که دولت از سرمایه‌گذاری خارجی به ویژه برای شرکت‌هایی با فناوری‌های پیشرفته و تولید مدرن استقبال می‌کند.

جباراف گفت: ما آماده تمرکز بر اقتصاد سبز، دیجیتال و خلاق هستیم. ما انتظار داریم که در آینده جامعه خلاق قرقیزستان به عنوان یکی از نیروهای محرک توسعه پایدار فعالانه وارد حوزه خلاق جهانی شود.

دونالد لو نیز به نوبه خود خاطرنشان کرد که از سفر مجدد به این کشور خوشحال است.

وی همچنین با استفاده از فرصت بازگشت موفقیت آمیز ۵۹ شهروند قرقیز از شمال شرق سوریه به این کشور را به جباراف تبریک گفت و خاطر نشان کرد که آماده ادامه همکاری در این زمینه هستند.

علاوه بر این، دیپلمات آمریکایی خاطرنشان کرد که قصد دارند همکاری‌های اقتصادی با قرقیزستان را به ویژه در حمایت از اقتصاد دیجیتال و همچنین زمینه‌ها و فرصت‌های دیگر برای همکاری‌های متقابل سودمند توسعه دهد.

«دونالد لو» با «جن بیک کولوبایف» وزیر امور خارجه قرقیزستان نیز دیدار کرد.

در این دیدار، طرفین درباره موضوعات کلیدی و چشم انداز توسعه روابط دوجانبه از جمله مسائل امنیتی، اقتصاد سبز و همچنین همکاری در چارچوب سازوکار C5+1 بحث و تبادل نظر کردند.

کولوبایف تاکید کرد که طرف قرقیزستان همواره منافع و همکاری متقابل سودمند بین کشورها را در نظر دارد.

طرف آمریکایی نیز به نوبه خود بر تعهد خود برای کمک به تقویت نهادهای دموکراتیک و جامعه مدنی در کشور تاکید کرد.

در پایان این دیدار طرفین بر تمایل متقابل خود برای ادامه گفت ‌وگو در زمینه همکاری‌های دوجانبه تاکید کردند.

کارشناسان خاطرنشان می‌کنند که سفر دونالد لو به منطقه در آستانه اجلاس سران چین و آسیای مرکزی که قرار است، ۱۸ می در شیان برگزار شود، انجام شده است. 

«استانیسلاو  پریچین» کارشناس مسائل تاریخی و محقق ارشد آکادمی علوم روسیه گفت: آمریکا مایل است از آسیای مرکزی به عنوان سکوی پرشی علیه روسیه و چین استفاده کند. اما رویکرد ابزاری آنها محدود است.

وی ادامه داد: این شامل سخت کردن روابط روسیه و چین در همکاری با کشورهای آسیای مرکزی در پروژه‌های مشترک و سایر حوزه‌ها بدون هیچ هزینه خاصی است که با استفاده از «قدرت نرم » مانند سازمان‌های غیردولتی، لابی‌گران آنها، این اقدامات انجام می‌شود.

به گفته کارشناس روس، آمریکا وظیفه‌ای برای ایجاد ثبات بیشتر در منطقه ندارد. این کشور نمی‌تواند جایگزینی کامل برای روسیه و چین در منطقه از نظر سرمایه گذاری، تجارت و مهاجران شود. معلوم است که نه قرقیزستان و نه تاجیکستان همکاری با روسیه را کاهش نخواهند داد. چون این مسئله امنیت دو کشور هست.

پیش از این گزارش شده بود که هیئتی از خزانه داری آمریکا در حال بازدید از کشورهای منطقه است که قصد دارد از شهرهای آستانه، آلماتی و بیشکک بازدید کند.

این هیئت شامل مقامات اطلاعات مالی آمریکا و دفتر کنترل دارایی‌های خارجی (OFAC) است. موضوع این سفر الحاق قزاقستان و قرقیزستان به تحریم‌های ضد روسیه خواهد بود.

بر اساس اطلاعات موجود، این هیئت دارای پرونده گسترده‌ حاکی از نقض تحریم‌ها از سوی سازمان‌های دولتی و شرکت‌های قزاقستانی است. یکی از اهداف این سفر ایجاد دفتر نمایندگی دائم OFAC در این کشور برای کنترل این روند است.

OFAC بخشی از وزارت خزانه داری ایالات متحده که به اطلاعات مالی، برنامه ریزی و اجرای تحریم‌های اقتصادی و تجاری برای حمایت از امنیت ملی و اهداف سیاست خارجی ایالات متحده اختصاص دارد.

پایان پیام/