معاون ترامپ در پرونده تحقیقات در خصوص او شهادت داد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، مایک پنس، معاون دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا روز پنجشنبه مقابل هیئت منصفه یک دادگاه فدرال که در حال تحقیق در خصوص اقدامات پساانتخاباتی ترامپ است حاضر شد.
پایگاه «هیل»، نزدیک به کنگره آمریکا میگوید شهادت مایک پنس تحولی عمده در تحقیقات «جک اسمیت» مشاور ویژه ناظر بر تحقیقات در خصوص رفتارهای ترامپ بعد از انتخابات ۲۰۲۰ و حمله ۶ ژانویه ۲۰۲۱ به ساختمان کنگره به شمار میرود.
دونالد ترامپ بعد از انتخابات نوامبر ۲۰۲۰ که به پیروزی رقیب انتخاباتی او «جو بایدن» ختم شد مدعی شد که در انتخابات تقلب شده و تلاشهایی را برای ابطال نتیجه انتخابات آغاز کرد.
ترامپ همچنین در روز ۶ ژانویه ۲۰۲۱ در حالی که مایک پنس به عنوان رئیس مجلس سنا برای تأیید نتیجه انتخابات به کنگره رفته بود هوادارانش را به تجمع مقابل ساختمان کنگره فراخواند.
هواداران ترامپ در آشوبهایی که جنجالهای فراوانی به همراه داشته بعد از حمله به کنگره وارد ساختمان شده و قانونگذاران آمریکایی و مایک پنس را مجبور به فرار از محل جلسه کردند.
پایگاه هیل نوشته مایک پنس چندین ساعت در دادگاهی در واشنگتن در خصوص پرونده تحقیقات درباره ترامپ شهادت داد.
مایک پنس پیش از این گفته که چیزی برای پنهان کردن درباره رخدادهای پس از انتخابات ۲۰۲۰ ندارد.
او با وجود این، در ابتدا با احضاریه ارسالشده از سوی اسمیت برای ادای شهادت در این پرونده مخالفت کرد.
پنس گفته با توجه به اینکه او در روز شورش (۶ کنگره) ریاست جلسه سنا را به عهده داشته عضوی از قوه مقننه محسوب میشود و به همین سبب طبق مفاد قانون اساسی آمریکا بایستی از ادای شهادت در این پرونده معاف شود.
با وجود این، ماه گذشته یک قاضی فدرال حکم کرد که مایک پنس بایستی درباره تلاشهای ترامپ برای تغییر نتایج انتخابات ادای شهادت کند، اگرچه اجباری برای حضور در جلسات استماه درباره نقش ترامپ در حوادث کنگره نخواهد داشت.
انتظار میرود شهادت مایک پنس جزئیات بیشتری درباره رفتارهای ترامپ در فاصله بین نوامبر ۲۰۲۰ تا ۶ ژانویه ۲۰۲۱ در اختیار هیئت منصفه این دادگاه قرار دهد.
ترامپ بارها بعد از اتمام انتخابات نتایج آن را زیر سوال برده و حتی از مایک پنس خواسته بود با توجه به ریاستش بر جلسه کنگره در روز ۶ ژانویه، نتایج آن نتایج را رد کند.
مایک پنس در همان زمان گفته بود که ریاست او بر آن جلسه جنبه تشریفاتی دارد و او اختیاری برای رد کردن نتایج نخواهد داشت.
پایان پیام/