عکس پرندهای که بهنظر واقعی نیست
عکسی از یک مرغ ماهیخوار که در نگاه اول یک عکس فتوشاپی به نظر میرسد، جایزه افتخاری مسابقهای را در ژاپن از آن خود کرد.
«کنیچی اوهنو» (Kenichi Ohno) عکاسی ژاپنی است که همیشه برای عکاسی از طبیعت، به یک مرداب سر میزند و در یکی از بازدیدهای خود موفق به ثبت تصویری از یک پرنده شد که نام این هنرمند را بر سر زبانها انداخت.
عکس خاصی که یک مرغ ماهیخوار را در آبی کمعمق نشان میدهد، زمانی وایرال شد که جایزه افتخاری مسابقه عکس طبیعت در ژاپن به آن تعلق گرفت. مردم مطمئن نبودند عکسی که به آن نگاه میکنند، واقعی است یا نتیجه فتوشاپ! تصویر مزبور که «گپ» (Gap) نام دارد، کاملا واقعی است و وقتی توضیحات آن را میشنوید، بهراحتی میپذیرید که عکس در دنیای واقعی گرفته شده است.
در حقیقت، آنچه که بیننده را دچار شک و تردید میکند، دو بخش مجزا در عکس هستند که یک نیمه به رنگ آبی و نیمه دیگر، نارنجی کمرنگ است. این توهم و خطای دید باعث شد که هیئت داوران از بین ۵,۶۰۰ تصویری که وارد مسابقه شده بودند، آن را شایسته دریافت جایزه بداند. به باور اعضای هیئت داوران، این عکسی عجیب با تاثیر قوی است و جالب اینکه کسی نمیتواند بلافاصله بفهمد که چگونه گرفته شده است. در لحظه عکاسی، هیچ بادی نمیوزد و همین موضوع نشان میدهد که کوچکترین جزییات، نقش بسزایی در ایجاد تفاوتی بزرگ در عکس دارند. وقتی اشیای ساخته دست بشر وارد تصویر میشوند، عکاسی از طبیعت را دشوار میکنند؛ اما در این تصویر خاص، نقش حمایتی خوبی دارند و تصویر را بهتر کردهاند.
داستان پشت تصویر پرنده چیست؟ دیواری کرمرنگ در گوشه بالا و سمت راست وجود دارد. آنچه در زیر دیوار میبینید، انعکاس آن در آب است و موقعیت عکاس اجازه میدهد تا یک برش کاملا مستقیم از آن را در ترکیببندی وارد کند؛ بنابراین، یک طرف عکس فقط آب است و در طرف دیگر، دیوار و انعکاس آن به چشم میخورد.
شما نیز در نگاه اول تصور کردید که عکس پرنده با فتوشاپ ساخته شده یا ساختهوپرداخته هوش مصنوعی است؟ حتما نظر و دیدگاه خود را با سایر کاربران کجارو در میان بگذارید.