اعلام آمادگی ترکیه برای میانجیگری در بحران کوزوو
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، با شدت گرفتن ناآرامیها در منطقه خودمختار کوزوو و درگیری اتباع صرب مقیم این منطقه با نیروهای امنیتی و صلحبانان ناتو، ترکیه برای میانجیگری در این بحران اعلام آمادگی کرد.
دولت ترکیه شامگاه چهارشنبه اعلام کرد که آماده است تا در برقراری گفتگو بین صربستان و کوزوو برای یافتن راهکار سیاسی جهت پایان تنشهای چند ماه اخیر مشارکت کند.
کوزوو دارای جمعیت صرب قابل توجهی به ویژه در شمال، نزدیک مرز با صربستان است. اکثر کشورهای عضو سازمان ملل متحد، از جمله آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و ترکیه، کوزوو را پس از اعلام استقلال از صربستان در سال ۲۰۰۸ به عنوان کشور جداگانه به رسمیت شناختند. با این حال، صربستان همچنان آن را سرزمین خود میداند.
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، آنکارا خبر داد که «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه با «الکساندر ووچیچ» رئیس جمهور صربستان و «آلبین کورتی» رئیس منطقه کوزوو گفتگوی تلفنی انجام داده است.
در بیانیه دولت ترکیه آمده است که اردوغان در گفتوگو با سران صربستان و کوزوو گفت که آنکارا آماده مشارکت و میانجیگری در روند گفتوگوهای صلح بین دو طرف است.
روز دوشنبه بود که دفتر مأموریت صلحبانان ناتو در کوزوو اعلام کرد که حداقل ۴۰ نیروی این ائتلاف در جریان ناآرامیهای روز دوشنبه و درگیری صربها با نیروهای امنیتی این منطقه زخمی شده و حال سه نفر از آنها وخیم است.
طبق این گزارش، رئیس جمهور ترکیه ضمن تاکید بر مذاکره بین دو طرف بهعنوان تنها راه برقراری صلح پایدار در منطقه، در مورد روابط دوجانبه با ووچیچ و کورتی گفتگو کرد.
از سوی دیگر، وزارت خارجه آلمان و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیههای جداگانهای ضمن محکوم کردن خشونتها در کوزوو، خواستار کاهش فوری تنش و گفتگوی طرفهای درگیر شدند. (جزئیات بیشتر)
منطقه کوزوو که اکثریت ساکنان آن آلبانیتبار هستند، بعد از جنگ سالهای ۱۹۹۸ و ۱۹۹۹ با دولت صربستان، اعلام استقلال کرد اما بلگراد فقط اجازه خودمختاری به آنها داد. حدود ۵۰ هزار صرب در شمال کوزوو زندگی میکنند که حکومت مستقر در «پریستینا» با وضعیت خودمختاری این منطقه را قبول ندارند.
پایان پیام/