کنعانی: شرکت فعال در اجلاس بریکس پلاس پویایی سیاست خارجی ایران در عرصه بین‌المللی را به تصویر کشید

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران چهارشنبه شب دهم خرداد ماه به منظور شرکت در نشست بریکس پلاس (گروه بریکس و دوستان بریکس) در رأس هیأتی راهی کیپ تاون آفریقای جنوبی محل برگزاری این نشست شد.

وی در مدت حضور در کیپ تاون ضمن شرکت در نشست مذکور و ایراد سخنرانی با تعدادی از مقامات شرکت کننده دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزیر امور خارجه در سخنان خود در این نشست با اعلام برگزاری کنفرانسی با همکاری‌ سفارتخانه‌های کشورهای عضو بریکس در تهران، گفت: جمهوری اسلامی ایران در کنار دیگر کشورهای همسو و علاقه‌مند می‌تواند شریکی مطمئن برای بریکس در آینده باشد. (جزئیات بیشتر)

امیرعبداللهیان در حاشیه این نشست با وزرای خارجه آفریقای جنوبی، عربستان سعودی، امارات عربی متحده، روسیه، هند، برزیل، کومور و معاون وزیر خارجه کوبا دیدار و درباره مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی به رایزنی پرداخت. نشست وزرای خارجه کشورهای گروه بریکس و دوستان بریکس روز جمعه ۱۲ خرداد ماه در کیپ تاون آفریقای جنوبی برگزار شد. وزرای خارجه و مقامات عالیرتبه کشورهای آفریقای جنوبی، ایران، برزیل، روسیه، هند، چین، آرژانتین، بنگلادش، کومور، کوبا، بروندی، کنگو، مصر، گابن، گینه بیسائو، اندونزی، قزاقستان، عربستان سعودی، امارات عربی متحده و اروگوئه در این‌ نشست شرکت کردند. 

در همین خصوص ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (شنبه) ۱۳ خرداد ماه در توئیتی در این باره نوشت: شرکت فعال و سخنرانی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در اجلاس ⁧بریکس پلاس⁩ در آفریقای جنوبی و حدود ۱۰ ملاقات مهم و پرمحتوای دوجانبه، بار دیگر پویایی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین‌المللی را به تصویر کشید.

وی افزود: ‏نقش سازنده ⁧ایران⁩ در عرصه بین‌المللی به نفع چندجانبه گرایی افزایش خواهد یافت.

حسین امیرعبداللهیان پیش از عزیمت به کیپ تاون در توئیتی نوشته بود: بریکس نمایانگر نیمی از جمعیت دنیا است که حدود یک‌ پنجم از اقتصاد جهان را نمایندگی می‌کند. حضور فعال در مجامع بین‌المللی یکی از گام‌های دکترین سیاست‌ خارجی متوازن دولت است.

وزیر امور خارجه همچنین در جمع خبرنگاران با اشاره به حمایت ۵ کشور عضو بریکس از عضویت ایران در این گروه گفت:‌ منتظریم سازوکاری که برای پذیرش عضو جدید مورد توافق است را در آینده نزدیک به ما اعلام کنند. (اینجا بخوانید)

پایان پیام/