شعرخوانی و اجرای ارکستر سمفونیک صداوسیما در رثای امام دل‌ها

به گزارش خبرگزاری فارس، در این مراسم که با حضور جمعی از اهالی شعر و موسیقی و متولیان حوزه فرهنگی برگزار شد، ارکستر سمفونیک صداوسیما به اجرای دو اثر ماندگار پرداخت و تعدادی از شاعران هم  با تک‌نوازی نی به شعرخوانی پرداختند.

در ابتدای این برنامه علیرضا قزوه رییس دفتر شعر و موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما گفت: امام خمینی(ره) در یکی از شعرهای «منظومه‌ای از خاک تا ماه» به «منظومه‌ای نزدیک به زمین» تشبیه شد، چرا که بعد از هر هزاره‌ای مرد بزرگی می‌آید و یک اتفاق بزرگ را رقم می‌زند.

وی با بیان اینکه از هر لحاظ این مرد کار بزرگی کرد و جامعیت کامل داشت، افزود: امام در بین رهبران، پادشاهان و شخصیت‌هایی که در این سرزمین رهبری کردند از منظر فقه، فلسفه، عرفان، شعر سرآمد بود ایشان متن تاریخ را عوض کرد و دیدن عظمت او مانند این است که کنار دماوند بایستیم و عظمت آن را مشاهده کنیم. باید فاصله گرفته و بگذاریم قرن‌ها بگذرد تا این عظمت به چشم بیاید؛ آن‌هایی که با امام زندگی کردند این عظمت برای آن‌ها جا افتاده است.

این شاعر مطرح حوزه انقلاب و دفاع مقدس در پایان ضمن بیان خاطراتی از سفرها و مسئولیت های اجرایی اش در کشورهایی مانند هندوستان و تاجیکستان از مشاهدات عینی خود در خصوص ارادت ویژه بسیاری از چهره های فرهنگی و سیاسی آنها به شخصیت امام خمینی(ره) گفت و در پایان ابراز امیدواری کرد که بتوان با زبان شعر و هنر بیش از گذشته نسبت  به معرفی شخصیت والای امام برای جهانیان اقدام نمود.   

در ادامه حجت الاسلام و المسلمین علی کمساری رییس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی طی سخنانی، با اشاره به محبوبیت امام در زمان حیات و پس از رحلت، گفتند: در مواجهه با مشاهیر و شخصیت‌های علمی، فرهنگی و سیاسی به دو گونه برخورد می‌شود؛ بعضی از شخصیت‌ها بعد اینکه از دنیا می‌روند نام آن‌ها پر آوازه می‌شود و در مقابل برخی در زمان حیات خود مورد توجه قرا می‌گیرند، اما بعد از مرگ به  فراموشی سپرده می‌شوند که در بین معاصرین کم نبودند کسانی که پس از مرگ اسم‌شان به زور نیز شنیده نمی‌شود. حال امام به کدام دسته تعلق دارد؟ امام هم در زمان حیات و هم پس از حلت مور اقبال قرار گرفتند و لذا جزو استثنائات در این حوزه هستند.

وی ادامه داد: شخصیت امام زمانی که در حوزه علمیه بود به عنوان یک عالم تراز اول و سپس به عنوان مرجع تقلید و بعد از پیروزی انقلاب در جایگاه رهبری، مورد توجه قرار گرفت. امام به عنوان ستاره ای در افق علم، فقاهت، فلسفه و عرفان مورد توجه بوده است. شهید مطهری در مورد امام تعبیری دارند که می‌گویند، من ۱۲ سال زانوی تلمذ بغل گرفتم و نزد ایشان نشستم، اما هر روز افق جدیدی از شخصیت ایشان برای من روشن شد.

بعد از انقلاب مشاهده کردیم که امام مورد اقبال قرار گرفتند و با اشاره ایشان جوانان جان خود را فدای آرمان الهی و اسلامی کردند و در تمام وصیت‌ نامه شهدا بدون استثناء نسبت به امام سفارش شده است که این اتفاق نادری است. با اشاره امام انسان ها حرکت می‌کردند و گاهی اوقات با اشاره ابروی امام اتفاقاتی بالا و پایین می شد که این کاملا بی نظیر و بی‌بدیل بود. 

رییس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی اظهار داشت: بعد از فوت امام نیز همین‌گونه بود و آن هم یک دلیل دارد؛ کسی که برای خدا کار می‌کند و باور و اعتقاد به خدا داشته باشد، هیچ‌کس و هیچ چیزی در دنیا غیر از خدا و اراده او برایش وجود ندارد. 

وی در پایان گفت: امام هیچ چیزی غیر از خدا نمی‌دید و به همین خاطر خدا او را عزیز می‌کند و محبت او را در دل‌ها می‌گذارد. علیرغم تمام تخریب‌های دشمن و کم کاری‌های ما نسبت به امام و با وجود اینکه در ترویج ایشان خیلی کوتاهی می‌کنیم و دشمنان ما به هر روشی دست می‌زنند و تخریب می‌کنند، اما می‌بینیم نور ایشان هرروز فروزنده‌تر و بالنده‌تر است.

بخش بعدی مراسم شعرخوانی سعید بیابانکی، مصطفی محدثی خراسانی، محمود اکرامی فر با تک نوازی نی داوود ورزیده بود و در ادامه قطعه «خورشید رخشان» ساخته علی اکبر قربانی با شعری از محمد عبدالحسینی و با صدای مرتضی اکبرزاده و رهبری ارکستر و کر سرژیک میرزاییان و قطعه «کاروان» یا همان ای ساربان که در دوران امام با صدای مهرداد کاظمی اجرا شده بود، با صدای سید محسن حسینی و ارکستر و کر با رهبری سرژیک میرزاییان و شعری از شیخ ازل سعدی اجرا شد.

اجرای برنامه دمامه زنی و تجلیل از سه گروه سرود برگزیده که در رثای امام خمینی(ره) به اجرای سرود پرداخته بودند، بخش پایانی این مراسم بود.

پایان پیام/