آمریکا و تایوان به رغم هشدار چین، در کالیفرنیا نشست برگزار می‌کنند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، بنا به گفته منابع آگاه، علی‌رغم مخالفت‌های پی در پی پکن، مقام‌های تایوان و ایالات متحده قرار است ماه آینده در مذاکرات مونتری در واشنگتن، درباره موضوعات مربوط به تنگه تایوان و فروش تسلیحات واشنگتن به جزیره تایوان گفت‌وگو کنند.

بنا بر گفته مقام‌های آگاه، «لی شی چیانگ» مدیر اداره برنامه‌ریزی راهبردی تایوان و مقام‌های شورای امنیت ملی این جزیره قرار است ریاست هیأت تایوانی برای مشارکت در مذاکرات مونتری را برعهده بگیرند.

مقام‌های پکن بارها در خصوص هرگونه نشست تحریک‌آمیز مقام‌های کشورهای خارجی با مقام‌های تایوان که چین آن را بخشی از قلمرو خود می‌داند، هشدار داده است.

سال گذشته، مذاکرات مونتری بر عملیات نظامی روسیه در اوکراین متمرکز بود اما امسال تمرکز آن به موضوعاتی چون تنگه تایوان و مقابله با چین تغییر کرده است.

تنش‌ها میان چین و آمریکا بیش از پیش تشدید شده است به طوریکه روز گذشته، مقام‌های ارتش آمریکا مدعی شدند که یک کشتی جنگی چینی در تنگه تایوان «به شکلی ناامن» به یک ناوشکن آمریکایی نزدیک شده و در فاصله ۱۳۷ متری آن قرار گرفته است.

در همین حال، چین گفته آمریکا عامدانه در حال تحریک به تنش و دامن زدن به آن در این منطقه است.

این اتفاق روز یکشنبه، یک روز بعد از آن رخ داد که رزمناوهای آمریکا و کانادا در اقدامی تحریک کننده از «تنگه تایوان» عبور کردند.

«سوز تزو یون» پژوهشگر موسسه امنیت و دفاع ملی تایوان می‌گوید که مذاکرات آتی تایوان و ایالات متحده، عالی‌ سطح‌ترین گفت‌وگوی میان دو کشور محسوب می‌شود.

منابع آگاه می‌گویند که تایوان و ایالات متحده علاوه بر مذاکرات مونتری، دو کانال مهم دیگر برای گفت‌وگو دارند: نشست بین وزرای دفاع ملی و امور خارجه دو کشور و نشست درباره امور لجستیک و فروش سلاح.

موضوع تنگه تایوان از جمله پرونده‌های طولانی تنش میان آمریکا و چین محسوب می‌شود. آمریکا متحد دیرینه تایوان است و از جدایی آن از چین حمایت می‌کند.

آمریکا این حمایت را در قالب کمک‌های نظامی، فروش تسلیحات و حمایت سیاسی ابراز می‌کند. این در حالی است که چین تایوان را بخشی از قلمرو خود می داند و تهدید کرده است که در صورت لزوم حاضر است از زور برای پیوستن مجدد این جزیره به سرزمین اصلی چین استفاده کند.

حمایت مستمر ایالات متحده از جدایی تایوان و حضور نظامی آن در منطقه توسط چین به عنوان تهدیدی برای امنیت ملی این کشور تلقی شده است. این امر منجر به افزایش تنش در تنگه تایوان شده است، به طوری که چین تمرینات نظامی در نزدیکی تایوان انجام می دهد و ایالات متحده کشتی های جنگی و هواپیماهای نظامی را به منطقه می فرستد.

علاوه بر این، ایالات متحده اخیراً با اعزام مقام‌های رده بالا به تایوان به تنش‌ها در این منطقه دامن زده است. چین این اقدام آمریکا را نقض سیاست چین واحد تلقی کرده است.

پایان پیام/