کشف مواد آلی پیچیده با استفاده از جیمزوب+ عکس

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از اسپیس، ستاره شناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب شواهدی از مولکول‌های آلی پیچیده مشابه دود در کهکشان دوردست را کشف کردند.

 این کهکشان که بیش از ۱۲ میلیارد سال نوری از ما فاصله دارد، تقریباً کاملاً با کهکشان دومی که تنها ۳ میلیارد سال نوری از چشم انداز ما از زمین فاصله دارد، در یک راستا قرار دارد. در این تصویر کهکشان پیش زمینه به رنگ آبی نشان داده شده، در حالی که کهکشان پس زمینه قرمز است. مولکول های آلی با رنگ نارنجی برجسته شده اند.

مطالعه جدید گزارش می دهد که ستاره شناسان قدیمی ترین نمونه های شناخته شده مولکول های آلی پیچیده را در جهان کشف کرده اند. مولکول های مبتنی بر کربن که از نظر فنی به عنوان هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای شناخته می‌شوند، در ذخایر نفت و زغال سنگ روی زمین و همچنین در مه و دود یافت می‌شوند.

دانشمندان اعلام کردند که مولکول‌های یافته شده چیزهای ساده‌ای مانند آب یا دی اکسید کربن نیستند؛ بلکه مولکول‌های بزرگ با ۱۰ها یا ۱۰۰ها اتم در آنها هستند.

وجود این مولکول‌های آلی پیچیده در فضا رایج است و اغلب با دانه‌های ریز گرد و غبار مرتبط هستند. اخترشناسان همواره به بررسی آن‌ها می پردازند زیرا می‌توانند به آشکار کردن جزئیات کلیدی فعالیت در کهکشان‌ها کمک کنند، به عنوان مثال، آنها به تأثیرگذاری بر سرعت سرد شدن گاز بین ستاره‌ای کمک می‌کنند. با این حال، شناسایی این مولکول‌ها در کهکشان‌های بسیار دور و زمانی که کیهان نسبتاً جوان بود، بسیار چالش‌برانگیز بوده است، زیرا تلسکوپ‌ها از نظر حساسیت و طول‌موج‌های نوری محدود بودند.

اکنون محققان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب این مولکول‌ها را در کهکشانی به نام SPT0418-47 در فاصله بیش از ۱۲ میلیارد سال نوری از زمین شناسایی کرده‌اند.

ستاره شناسان رکورد قبلی قدیمی ترین مولکول های آلی پیچیده را با استفاده از رصدهای تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا طی رصد یک روزه شناسایی کرده بودند اما با استفاده از تلسکوپ جیمز وب اینکار در رصدی یکساعته انجام شد.

پایان پیام/