پکن: آمریکا در قبال غنی‌سازی ایران دوگانه عمل می‌کند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «وانگ ونبین» سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز گذشته (جمعه) در کنفرانس خبری خود به رویکرد دوگانه غرب به خصوص آمریکا و انگلیس در قبال موضوع غنی‌سازی اورانیوم ایران واکنش نشان داد.

مقام‌های کشورهای غربی به خصوص ایالات متحده  انگلیس از تریبون‌های مختلف استفاده می‌کند و با اتهام‌زنی به جمهوری اسلامی ایران در زمینه فعالیت هسته‌ای می‌گویند که از هر تلاشی استفاده می‌کنند تا مانع از دسترسی ایران به تسلیحات اتمی شوند و این در حالی است که ایران بارها تأکید کرده که فعالیت هسته‌ای کاملاً‌ صلح آمیز دارد.

بنا بر گزارش وبگاه اطلاع‌رسانی وزارت خارجه چین، سخنگوی وزارت خارجه چین با اشاره به رویکردهای دوگانه آمریکا و انگلیس در قبال فعالیت غنی‌سازی اورانیوم ایران گفت: «در خصوص موضوع هسته‌ای ایران، ایالات متحده، انگلیس و برخی کشورهای دیگر، حتی ذره‌ای از موضع خود کوتاه نمی‌آیند و به شدت ایران را از دستیابی به اورانیوم با درصد غنای بالا منع می‌کنند اما این دو کشور قصد دارند از طریق همکاری زیردریایی هسته‌ای خود، اورانیوم با درصد غنای تسلیحاتی ۹۰ درصد را به استرالیا منتقل کنند. این تضاد بار دیگر ریاکاری آن‌ها در موضوع عدم اشاعه هسته‌ای را آشکار کرد».

ونبین با اشاره به این موارد ادامه داد: «ما از ایالات متحده، انگلیس و استرالیا درخواست می‌کنیم تا با جدیت به تعهدات بین‌المللی خود در زمینه عدم اشاعه هسته‌ای پایبند باشند و استانداردهای دوگانه و اعمال نفوذ سیاسی را متوقف کند».

این دیپلمات چینی سپس در جمع خبرنگاران تأکید کرد: « ما خواستار تلاش‌های مشترک همه کشورهای عضو آژانس بین المللی انرژی اتمی برای پیشبرد یک فرآیند گفت‌وگوی بین دولتی باز، فراگیر، شفاف و پایدار برای دفاع قاطعانه از سیستم بین‌المللی منع اشاعه هسته‌ای، حمایت از نظم بین‌المللی مبتنی بر قوانین بین‌المللی و پیشبرد صلح و امنیت در جهان هستیم».

ونبین تصریح کرد: «در عین حال، ما امیدواریم که مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اساسنامه آژانس و مأموریت آن از سوی کشورهای عضو را دنبال کرده و به وظایف خود در زمینه عدم اشاعه پایبند باشد و به پیشبرد فرایند گفت‌وگوهای بین دولتی کمک کند».

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه چین به پیمان آکوس اشاره دارد. توافق همکاری امنیتی آسیا و اقیانوسیه  (آکوس) به استرالیا امکان می‌دهد تا فناوری ساخت زیردریایی سوخت هسته‌ای را از بریتانیا و ایالات متحده دریافت کند.

برخلاف ادعای مقامات آمریکایی، هدف از این اقدام، مقابله با جمهوری خلق چین است و کارشناسان معتقدند توافق آکوس نمایانگر تغییر اساسی در مفاهیم و نگرش در زمینه‌های استراتژی و سیاست در سراسر منطقه است.

پایان پیام/م