گره خوردن تقویت کیفی لیگ به آرای کابینه دولت جدید

به گزارش “ورزش سه”، نکته مجهول در بازار فوتبال ایران این بار این است که تیم ها و رسانه ها به درستی نمی دانند حضور بازیکنان و مربیان خارجی در ایران آزاد است یا نه. پیش از شروع نقل و انتقالات حتی مدیران رسمی سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال از جمله حیدر بهاروند در این باره مصاحبه کردند و گفتند قانون منع حضور خارجی ها درلیگ برتر برای فصل جدید لغو خواهد شد و تیم ها البته با دستور العمل جدید قادر به جذب مربی و بازیکن خارجی جدید خواهند بود. نقل و انتقالات آغاز شده است اما دستور العمل جذب بازیکن و مربی خارجی جدید به باشگاه ها ابلاغ نشده است. باشگاه ها در یک سردرگمی خاصی سر می برند و به درستی نمی دانند می توانند بازیکن و مربی خارجی جدید بخدمت بگیرند یا نه.

 

این خیلی بد است؛ حتی اگر در روزهای آتی شیوه نامه جدید جذب بازیکن و مربی خارجی به باشگاه ها ابلاغ شود. اکنون زمان جذب بازیکن جدید است و تا چند روز دیگر که تمرینات تیم ها شروع می شود( البته برخی از تیم های لیگ برتری تمرینات خود را شروع کرده اند چرا که باید در مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان آسیا در شهریور به میدان بروند در حالی که لیگ برتر اواخر مهر آغاز می شود) تیم ها باید با همه نفرات کار گروهی را برای آماده سازی آغاز کنند. این اتفاق نشان می دهد سازمان لیگ با برنامه از پیش تعیین شده خیلی میانه خوبی ندارد، بطوریکه الان تاریخ شروع بازی ها هم مشخص نیست، در حالی که هم فدراسیون فوتبال آسیا و هم فدراسیون فوتبال جهان از مدت ها پیش تاریخ بازی های لیگ قهرمانان و مقدماتی جام جهانی را مشخص کرده بودند.

 

برنامه ریزی؛ حلقه مفقوده سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال است که در عصر ارتباطات و هزاره سوم آزار دهنده است، در حالی که از فوتبال حرفه ای در ایران نزدیک به دو دهه می گذرد. قبلا برخی از مدیران سازمان لیگ به این نکته اشاره کرده بودند مصوب کردن قانون منع حضور خارجی ها در لیگ برتر مورد تاکید وزارت ورزش هم بوده است؛ شاید این بار هم فدراسیون فوتبال منتظر است چهارشنبه هفته جاری تکلیف وزیر ورزش و جوانان مشخص است و بعد در مورد این این قانون تصمیم بگیرد. این در حالی است که فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ به عنوان یک نهاد مستقل باید در خصوص قانون گذاری در فوتبال تصمیم بگیرند. بکارگیری بازیکن و مربی خارجی برای همه تیم های لیگ برتری به خصوص تیم هایی که توان پرداخت دستمزدها را ندارند الزام نیست و حتی شاید خیلی از تیم ها لیگ برتری با توجه به قیمت دلار مایل به جذب بازیکن و مربی خارجی نباشند که نقدی به این تصمیم وارد نیست و قابل احترام است چرا که در همه ممالک اینطور است و باشگاه ها به اندازه توان مالی دستمزد پرداخت می کنند اما اگر حضور بازیکن و مربی خارجی جدید در فوتبال ایران آزاد شده است این قانون باید به موقع و پیش از شروع نقل و انتقالات به تیم های لیگ برتری ابلاغ می شد. جذب مربی و بازیکن خارجی جدید یک پروسه زمان بر است و اگر قرار باشد باشگاه ها در مدت کوتاهی وارد بازار نقل و انتقالات خارجی شوند احتمالا مرتکب اشتباه خواهند شد.

 

به باور خیلی از مدیران فوتبالی این قانون همانند قانون منع حضور دروازه بان خارجی در تیم های لیگ برتری تنها موجب افزایش دستمزدها ستاره های داخلی شده است؛ این نشان می دهد در فوتبال ایران پیش از قانونگذاری در مورد تبعات آن پژوهش و مطالعه نمی شود و بعد از قانونگذاری تبعات آن مورد بررسی و به دنبال آن تصمیم جدید اتخاذ می شود.
نقل و انتقالات تابستانی در فوتبال ایران از ۲۵ مرداد آغاز شده است و تیم های لیگ برتری یک به یک نفرات جدید خود را اعلام می کنند.