حمایت مالی نهادهای بین المللی و سایر کشورها از افغانستان متوقف شد

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از راشاتودی، ۸۰ درصد بودجه افغانستان به دلیل تحریم و بلوکه کردن منابع مالی توسط آمریکا و نیز عدم همراهی صندوق بین المللی پول برای کمک های مالی مقابله با کرونا و نیز متوقف شدن کمک مالی آلمان به این کشور، از سبد مالی افغانستان بیرون آمده و این کشور باید با این شرایط خود را وفق دهد.

این گزارش می نویسد طی دو دهه گذشته تقریبا ۸۰ درصد بودجه اقتصاد این کشور با کمک های مالی آمریکا و سایر کشورها و نهادهای بین المللی می چرخید و اکنون همه اینها کنار گذاشته شده است.

هفته گذشته صندوق بین المللی پول اعلام کرد که دیگر افغانستان به کمک های مالی این نهاد از جمله به ۳۷۰ میلیون دلاری که قرار بود اواخر این ماه داده شود دسترسی نخواهد داشت.

پیشتر این نهاد  بین المللی برای پرداخت این کمک های مالی به افغانستان شرط گذاشته بود که باید کشورهای دیگر این کشور را به رسمیت بشناسد.

دولت بایدن هم اعلام کرده است که طالبان به سرمایه های بانک مرکزی افغانستان که در آمریکا است دسترسی نخواهد داشت چرا که این بانک اکنون توسط وزارت خزانه داری آمریکا تحریم شده است.

آنطور که رسانه ها و مقامات رسمی دولت پیشین افغانستان می گویند: آمریکا ۹.۵ میلیارد دلار دارایی های بانک مرکزی این کشور را در آمریکا مسدود کرده است.

کشور آلمان هم که یکی از کشورهایی بود که همواره به این کشور کمک مالی می کرد، امسال کمک مالی ۵۰۰ میلیون دلاری خود را نخواهد داد و سایر کشورها هم گفته اند که اقدامی مشابه انجام خواهند داد.

در این میان اتحادیه اروپا هم که قرار بود ۱.۴ میلیار دلار طی ۴ سال آینده به این کشور کمک کند تصمیم خود را قطعی نکرده  و همه چیز در شک و تردید است.

هفته گذشته شرکت های « اتحادیه غرب» و « مانی گرام» سرویس دهی به این کشور را متوقف کرد و با‌نک‌های آمریکایی هم منتظر دستورند که آیا با بانک های افغانستان کار کنند یا نه؟

در این میان بانک جهانی نیز تمام حمایت های مالی خود به افغانستان را پس از تصرف این کشور توسط طالبان متوقف کرد.

بر اساس این گزارش طالبان همچنان به تلاش خود برای جذب کمک های مالی از کشورهای دیگر  حداقل در سقف ۲۴۰ میلیون دلار ادامه می دهد.

انتهای پیام/