نگاهی به مسیز پرفراز و نشیب زیستبوم نانو فناوری در ایران
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سالهای اخیر ایران توانسته ضمن ارتقا بنیانهای عملی و تحقیقاتی توسعه فناوری نانو، یک الگوی پیشرفت ترسیم کند که روند پیشرفت از آغاز تا امروز در این روزشمار مرور شده است:
۱۳۸۲
آغازی برای توسعه فناوری نانو و پیمودن نخستین گامها برای تولید علم در این حوزه. همچنین تدوین سند سیاستگذاری نانوفناوری و آغاز ریلگذاریها نیز در سال۸۲ انجام شد.
۱۳۸۳
توسعه سرمایهگذاری در حوزه فناوری نانو و افزایش حجم حمایتهای مالی تا ۲۵ میلیون دلار. آغاز نخستین سمینار مشترک نانوفناوری ایران و آلمان.
۱۳۸۴
توسعه فعالیتهای شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو با زمینهای برای به اشتراکگذاری تجهیزات آزمایشگاهی و استفاده بهترفعالان دانشگاهی و فناور از این تجهیزات و فناوریها.
۱۳۸۵
تصویب سیاستها و راهبردهای ارتقا و توسعه فناوری نانو.
۱۳۸۶
شکلگیری کارگروههای مختلف صنعت و بازار، کارگروه توسعه فناوری، کارگروه توسعه منابع انسانی، کارگروه زیرساختهای فناوری، کارگروه ترویج و فرهنگسازی، کارگروه روابط بینالملل و کارگروه سیاستگذاری و ارزیابی؛ آغاز به کار نخستین جشنواره فناوری نانو.
۱۳۸۷
آغاز فعالیتهای باشگاه دانشآموزی نانوفناوری و توسعه فعالیتهای آموزشی، ترویجی و نوآورانه در مدارس.
۱۳۸۸
آغاز همکاری راهبردی شرکتهای صنعتی و شرکتهای فناور جدید فعال در فناوری نانو.
۱۳۸۹
توسعه دانش نانوفناوری در میان دانشجویان بیش از ۲۳ دانشگاه ایران. شکلگیری دورههای دکتری مرتبط با فناورینانو و فراگیری دانشپژوهان در رشتههایی همچون نانوشیمی، نانوفیزیک، نانومواد، نانوپزشکی و چند رشته مرتبط دیگر.
۱۳۹۰
برگزاری سومین دوره المپیاد دانشآموزی نانوفناوری با مشارکت بیش از ۱۰ هزار داوطلب. تجهیز آزمایشگاههای آموزش فناورینانو در استانها. برگزاری ۱۰ رویداد و جشنواره نمایشگاهی مرتبط با فناوری نانو در استانهای کشور.
۱۳۹۱
برگزاری دوره توانمندسازی سرمایههای انسانی فناوری نانو.
۱۳۹۲
قرار گرفتن ایران در میان ۸ کشور برتر تولید کننده مقالات نمایه شده نانو، شکل گیری ۱۳۴ شرکت دانشبنیان در حوزه نانوفناوری.
۱۳۹۳
پذیرش دانشجو توسط ۶۶ دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد و به ثمر رسیدن ۳ هزار و ۷۷۰ پروژه دکتری در حوزه فناورینانو و انجام ۷۴۰ پروژه فناورانه.
۱۳۹۴
تصویب سند ده ساله دوم توسعه فناورینانو از سال ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۴؛ ثبت ۶هزار و۶۹۰ مقاله مرتبط با فناوری نانو توســط محققان ایرانی.
۱۳۹۵
قرار گرفتن ایران در جمع ۲۰ کشور ثبتکننده پتنت بینالمللی در حوزه نانوفناوری؛ ثبت بیش از ۲۲۰ پتنت مرتبط با فناوری نانو در دفاتر ثبت پتنت اروپا و آمریکا.
۱۳۹۶
آغاز به کار مرکز صنعتی سازی نانوفناوری کاربردی، با هدف توسعه و تجاری سازی ایدههای نوآورانه دانشگاهی و پژوهشی برای ورود به صنعت و بازار برگزاری سومین همایش ملی و کارگاههای تخصصی علوم و فناوری نانو.
۱۳۹۷
تولید و رونق تجاریسازی بیش از ۴۲۱ محصول دانشبنیان نانوفناوری و تجهیزات آزمایشگاهی و صنعتی و ورود این محصولات به بازارهای صادراتی.
۱۳۹۸
ثبت ۲۴۴ شرکت دانشبنیان در حوزه نانوفناوری، انتشار بیش از انتشار ۱۰هزار و ۸۲۴ مقاله معتبر نمایه شده در مجلات شناخته شده علمی دنیا.
۱۳۹۹
آشنایی بیش از یک میلیون و دویست هزار دانش آموز با مبانی و کاربردهای نانو فناوری در قالب برنامههای متنوع آموزشی از جمله کارگاه، جشنواره، مسابقه و المپیادهای علمی و رویدادهای فناورانه.
۱۴۰۰
رونق تولیدات صادراتی محصولات دانشبنیان ایرانساخت نانوفناوری.
انتهای پیام/