ابلاغ دستورالعمل مرکز اطلاعات گردشگران

با معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، دستورالعمل نظارت بر تاسیس و فعالیت مراکز اطلاعات گردشگران به ادارات کل استانی الاغ شد.

ولی تیموری، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعلام کرد که دستورالعمل نظارت بر تاسیس و فعالیت مراکز اطلاعات گردشگران به ادارات کل استانی ابلاغ شده است. وی در این خصوص تشریح کرد:

دستورالعمل نظارت بر تاسیس و فعالیت مراکز اطلاعات گردشگران در داخل کشور با استناد به ماده سه آیین‌نامه اجرایی قانون توسعه صنعت ایرانگردی و جهانگردی مصوب ۱۳۷۳/۴/۱۵ و اصلاحات بعدی دستورالعمل نظارت بر تاسیس و فعالیت مراکز اطلاعات گردشگران در دفتر توسعه گردشگری داخلی تدوین و به ادارات کل استانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور ابلاغ شد.

تیموری با بیان اینکه مراکز اطلاعات گردشگران یکی از اجزا و مؤلفه‌های موثر در تامین اطلاعات مورد نیاز گردشگران است، مطالعه مراکز اطلاعات گردشگران در مقاصد گردشگری را نشانگر این موضوع دانست که هر مقصد با توجه به گستردگی جاذبه‌ها، خدمات و حجم مراجعه مخاطبان، معمولا تعداد مشخصی از این قبیل مراکز را در خود جای داده است. وی افزود:

اندازه این مراکز بسته به نوع و حجم فعالیت‌هایشان از یک باجه کوچک و ساده تا ساختمان‌های چندین طبقه، متغیر است. در کنار اطلاع‌رسانی، خدمات و فعالیت‌های دیگری نیز در راستای پاسخگویی به نیازهای گردشگران در زمینه انتخاب محل اقامت، تهیه بلیط، ویزا، تبدیل ارز خارجی و… در این مراکز صورت می‌پذیرد.

معاون گردشگری با اشاره به اینکه نمونه‌هایی از این مراکز در خارج از مقصد و در بازارهای هدف گردشگری ایجاد می‌شوند تا ضمن اطلاع‌رسانی و تسهیل سفر گروه‌های گردشگران به سوی مقصد مورد نظر، فعالیت‌های تبلیغاتی و بازاریابی بخش‌های دولتی و خصوصی مقصد در آن بازار را ساماندهی کنند، تصریح کرد:

با توجه به نقش و اهمیت این مراکز، صنعت گردشگری ایران نیز برای پاسخگویی به نیازهای اطلاعاتی گردشگران علاقه‌مند و نیز معرفی جاذبه‌ها و امکانات گردشگری کشور در سطوح داخلی و بین‌المللی به استقرار تعداد معینی از این مراکز نیاز دارد.

ولی تیموری با یادآوری این موضوع که مراکز اطلاعات گردشگران نقش مهمی در تأمین نیازها و آگاهی‌بخشی به گردشگران و معرفی جاذبه‌ها و امکانات مقصد گردشگری دارند، اذعان داشت:

هر مقصد گردشگری متناسب با گستردگی جاذبه‌ها، خدمات و حجم مراجعه مخاطبان، نیازمند این‌گونه مراکز هستند و همچنین اطلاعات مخاطب‌شناسی بسیار مفیدی را درباره گردشگران در اختیار برنامه‌ریزان و سیاست‌گذاران گردشگری مقاصد قرار می‌دهند.

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از فعالیت مرکز اطلاعات گردشگران، به‌ترتیب اولویت و اهمیت، در مبادی ورودی بین‌المللی کشور، مراکز استان‌ها، شهرها، در محل‌های پررفت و آمد گردشگران، در محل سایت‌ها و جاذبه‌های مهم گردشگری خبر داد و گفت:

در طول فرآیند تدوین این دستورالعمل، تلاش شده تا از نتایج مطالعات تطبیقی و میدانی صورت گرفته پیرامون مراکز اطلاعات گردشگران کشورهای فرانسه، انگلستان، ژاپن، مالزی و کره‌جنوبی به نحو شایسته و بومی‌سازی‌شده استفاده شود.

بنا بر اعلام تیموری، این دستورالعمل مشتمل بر ۱۶ ماده و ۱۳ تبصره است و تمام ذی‌نفعان از تاریخ ابلاغ توسط مقام عالی وزارت ملزم به اجرای آن خواهند بود.