بورل: افغانستان، نیاز اتحادیه اروپا به «نیروی واکنش سریع» را نشان داد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت دولتهای این اتحادیه باید با نیروی واکنش سریع اروپایی پیش بروند تا برای بحرانهای آینده مانند آنچه در افغانستان رخ داد، آمادگی بیشتری داشته باشند.
بورل در مصاحبهای که روز دوشنبه منتشر شد، به یک روزنامه ایتالیایی گفت که اعزام اضطراری سربازان آمریکایی به افغانستان در پی بدتر شدن امنیت، نشان داد که اتحادیه اروپا به تسریع در تلاشها برای ایجاد یک سیاست دفاعی مشترک نیاز دارد.
وی گفت: ما باید از این تجربه درس بگیریم. به عنوان اروپاییها ما نتوانستیم ۶۰۰۰ نظامی را در اطراف فرودگاه کابل برای تامین امنیت منطقه بفرستیم. ایالات متحده توانست، ما نتوانستیم.
این مقام ارشد اتحادیه اروپا گفت که ۲۷ عضو اتحادیه باید دارای «نیروی ورود اولیه» شامل ۵۰۰۰ سرباز باشند و بتوانند سریع عمل کنند.
در ماه مه، ۱۴ کشور اتحادیه اروپا از جمله آلمان و فرانسه چنین نیرویی را احتمالاً به همراه کشتی و هواپیما برای کمک به دولتهای خارجی دموکراتیک که به کمک فوری نیاز دارند، پیشنهاد کردند.
به نوشته رویترز، تشکیل این نیرو برای اولین بار در سال ۱۹۹۹ در رابطه با جنگ کوزوو مورد بحث قرار گرفت. در سال ۲۰۰۷ یک سیستم مشترک از گروههای رزمی هر یک با ۱۵۰۰ پرسنل برای پاسخ به بحرانها ایجاد شد، اما از آنها استفاده نشده زیرا دولتهای اتحادیه اروپا در خصوص نحوه و زمان استقرار آنها اختلافنظر دارند.
بورل گفت که زمان انعطافپذیری فرا رسیده و توافقاتی را که به سرعت برای مقابله با بحران مالی انجام شده به عنوان نمونهای از این که چگونه اتحادیه اروپا میتواند بر محدودیتهای استقرار عملیاتهای نظامی موجود در معاهدات قانون اساسی خود غلبه کند، ذکر کرد. وی افزود: ما میتوانیم به روشهای مختلف کار کنیم.
بریتانیا که مدتها عضو بیمیل اتحادیه اروپا بود، در ایجاد گروههای رزمی در دهه ۲۰۰۰ نقش موثری داشت، اما استقرار را در پی افزایش مخالفت داخلی با هر چیزی که ممکن است شبیه به ایجاد ارتش اتحادیه اروپا باشد، تأیید نکرد. با خروج انگلیس از این اتحادیه، مدیریت اتحادیه اروپا امیدوار است این ایده دوباره احیا شود.
اما موانعی از جمله فقدان فرهنگ دفاعی مشترک در بین اعضای مختلف اتحادیه اروپا و اختلاف بر سر اینکه کدام کشورها باید برای استقرار در اولویت قرار گیرند، همچنان باقی است.
انتهای پیام/م