ترامپ: اگر طالبان تجهیزات آمریکایی را برنگرداند باید با زور نظامی آن را پس بگیریم
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور سابق آمریکا گفته گروه طالبان بایستی تمامی تجهیزات آمریکایی تصاحبشده توسط این گروه حین تصرف افغانستان را بازگرداند.
ترامپ در بیانیهای که امروز دوشنبه صادر شده گفته چنانچه طالبان از تحویل این تجهیزات خودداری کند آمریکا بایستی به زور نظامی متوسل شده و یا مواضع طالبان را بمباران کند.
رئیسجمهور سابق آمریکا گفت: «بایستی مطالبه کرد تا تمامی آن تجهیزات فوراً به ایالات متحده بازگردانده شود. این مطالبه بایستی همه ۸۵ میلیارد دلار هزینهها را هم شامل شود.»
وی اضافه کرد: «اگر [آن تجهیزات] تحویل داده نشوند میبایست بیچون و چرا از زور نظامی استفاده کرده و آنها را پس بگیریم و یا دستکم [آن تجهیزات] را با بمباران از بین ببریم.»
دونالد ترامپ از مدیریت «جو بایدن»، رئیسجمهور فعلی آمریکا در اجرای توافق خروج از افغانستان انتقاد کرد و گفت که هیچ گاه در تاریخ خروج نیروهای آمریکا از کشوری اینقدر ضعیف مدیریت نشده است.
انتقادات از جو بایدن پس از کشته شدن ۱۳ نظامی تروریست آمریکایی بر اثر انفجاری در نزدیکی فرودگاه بینالمللی «حامد کرزای» در کابل، پایتخت افغانستان شدت گرفته است.
گروه طالبان یکشنبه (۱۵ اوت/۲۴ مردادماه) بعد از خروج «اشرف غنی»، رئیسجمهور سابق افغانستان وارد شهر کابل شد. تحلیلگران ورود نیروهای طالبان را به منزله خاتمه تلاشهای ۲۰ ساله آمریکا و دیگر کشورهای غربی برای بازسازی افغانستان به شکل مطلوب جهان غرب میدانند.
روند خروج نظامیان آمریکا و متحدان این کشور از افغانستان طبق توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف انجام میشود. این توافق در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ به امضا رسید.
ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشته است.
انتقادها از بایدن
تحولات افغانستان، حتی قبل از کشته شدن نظامیان آمریکایی باعث انتقاد از «جو بایدن» شده بود. رسانهها چهارشنبه دو هفته پیش گزارش دادند تصمیمهای بایدن درخصوص افغانستان و فرار نظامی عجولانه از این کشور که باعث سقوط دولت کابل بهدست طالبان شد، قانونگذاران آمریکایی را به فکر تحقیق از وی انداخته است.
اعضای کنگره آمریکا شامل نمایندگان دموکرات که متحدان بایدن نیز محسوب میشوند ضمن ابراز نارضایتی شدید از تحولات افغانستان، گفتند که درباره دلایل وقوع این بحران تحقیق میکنند.
پیامدهای بلندمدت برای آمریکا
«مایکل مککاول»، نماینده جمهوریخواه عضو کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا چند روز پیش تصریح کرده بود که خروج ناکام آمریکا از افغانستان پیامدهای بلندمدتی برای جایگاه آمریکا در دنیا خواهد داشت و به نفع ایران، روسیه و چین خواهد بود.
مککاول روز سهشنبه در مصاحبه با شبکه خبری فاکسنیوز گفت که آمریکا هیچ اطلاعاتی از خارج از فرودگاه کابل ندارد و این برای طالبان، روسیه، چین و ایران یک پیروزی است.
وی گفت: «هیچ اطلاعاتی از تحولات میدانی نداریم. در بیخبری کامل هستم. اگر از فرودگاه [کابل] صرفنظر کنیم در بیخبری محض خواهیم بود. این نه فقط برای طالبان، بلکه برای روسیه، چین و ایران هم پیروزی است چون ما دیگر نمیتوانیم شاهد فعالیتهایشان در منطقه باشیم.»
تلاش برای تحمیل ارزشهای غربی
تحولات افغانستان، انتقادهایی هم از تلاشهای آمریکا برای تحمیل ارزشها و سبک زندگی غربی به کشورهای دیگر در پی داشته است. چین یکی از کشورهایی بوده که در این خصوص آمریکا را به باد انتقادگرفته است.
نماینده چین در سازمان ملل متحد چند روز پیش در یک نشست شورای حقوق بشر این نهاد در خصوص افغانستان گفت: «ایالات متحده، بریتانیا، استرالیا و کشورهای دیگر باید در قبال نقض حقوق بشر توسط ارتشهای خود در افغانستان در جایگاه پاسخگویی قرار بگیرند و سیر جلسه کنونی باید این موضوع را پوشش دهد.»
وی افزود: «ایالات متحده و سایر کشورها به بهانه دموکراسی و حقوق بشر مداخلات نظامی را در سایر کشورهای مستقل انجام میدهند و مدل خود را بر کشورهایی با تاریخ و فرهنگ بسیار متفاوت تحمیل میکنند.»
در حال تکمیل…