گزارش| بیکاری در میان سیاهپوستان آمریکایی افزایش یافته است

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، گزارش‌های اخیر درباره بازار کار در آمریکا نه تنها انعکاس دهنده رشد پایینتر از انتظار اشتغال در ماه آگوست بوده بلکه نشان داد که بیکاری در میان کارگران سیاهپوست، نوجوانان و تحصیل کردگان دانشگاهی افزایش داشته است.

گزارش اشتغالی که وزارت کار آمریکا روز سوم سپتامبر منتشر کرده نشان می‌دهد که اشتغال در ماه آگوست ۲۳۵ هزار مورد افزایش داشته که پایین تر از ۱.۰۵ میلیون شغلی بوده که در ماه جولای در آمریکا افزوده شده و کمتر از پیش بینی‌ها برای این ماه بوده که ۷۵۰ هزار شغل جدید بوده است.

«مارک همریک» تحلیلگر برحسته اقتصادی آمریکا در مطلبی در «ایپوچ تایمز» نوشت: «با توجه به کمبود شدید در ایجاد شغل یا بهبود وضعیت در ماه آگوست، به نظر می‌رسد که سویه دلتای کرونا اقتصاد آمریکا را تحت تاثیر قرار داده است. رشد اشتغال بسیار پایینتر از انتظارات بوده و پایینترین سطح از ماه ژانویه به شمار می‌آید.

 نرخ بیکاری در ماه آگوست به ۵.۲ درصد رسیده که این آمار در ماه جولای ۵.۴ درصد بوده و در مجموع تعداد بیکاران در آمریکا به زیر ۸.۴ میلیون نفر رسیده است.

همریک اضافه کرد: «آخرین تصویری که از اشتغال ارائه شده روند پیشرفتی که توسط فدرال رزرو ارائه شده بود را مختل کرد. نرخ بیکاری ۵.۲ درصد هنوز با نرخ بیکاری ۳.۵ درصدی که پیش از آغاز همه گیری بوده فاصله دارد اگر چه پایین‌ترین میزان از زمان آغاز همه گیری به شمار می‌آید».

هنوز کاهش در بیکاری در تمامی گروه‌ها در آمریکا یکسان نبوده است. نکته قابل توجه این است که از ماه جولای تا آگوست، میزان بیکاری در میاه سیاهپوستان از ۸.۲ درصد به ۸.۸ درصد افزایش داشته است. همچنین میزان بیکاری در میاه نوجوانان ۱۶ تا ۱۹ سال، از ۹.۶ درصد به ۱۱.۲ درصد رسیده و این میزان در میان تحصیل کرده‌ها از ۵ درصد به ۵.۱ درصد رسیده است.


افرایش بیکاری در میاه سیاهپوستان آمریکایی و افزایش درخواست کار توسط سیاهپوستان

 

زمانی که نرخ بیکاری نزولی میشود، روند صعودی در میزان بیکاری در میان برخی گروه‌ها می‌تواند موضوعی معمولی باشد اما اقتصاددانان روند اخیری که در آمریکا ایجاد شده را نگران کننده توصیف کرده‌اند.

«الیزه گولد» اقتصاددان برجسته در موسسه سیاست اقتصاد در پیامی در توییتر نوشت: «رشد بیکاری در میان سیاهپوستان در ماه آگوست، قطعا چالش بر انگیز است و باید این موضوع در نظر گرفته شود که نرخ بیکاری در میان این قشر پیشتر نیز بیش از هر گروه دیگر بوده است».

کاهش سرعت رشد اشتغال در بخش‌ گردشگری بیشتر قابل توجه است. در حالی که در این بخش در ماه‌های فوریه تا جولای، ۲.۱ میلیون شغل ایجاد شده اما این آمار در ماه آگوست با توقف رشد همراه بوده است.

بخش‌های خرده فروشی، خدمات و بهداشت و کمک‌های اجتماعی نیز با کاهش نرخ اشتغال در ماه آگوست همراه بوده‌اند.

از مجموع ۲۴۳ هزار فرصت شغلی ایجاد شده در ماه آگوست، سهم بخش خصوصی ۲۳۵ هزار شغل بوده و سهم بخش دولتی ۸ هزار فرصت شغلی بوده است.

تا کنون، رشد اشتغال ماهیانه، ۵۸۶ هزار شغل در هر ماه بوده و از ماه آوریل ۲۰۲۰ تا کنون ۱۷ میلیون فرصت شغلی در آمریکا ایجاد شده است.

«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا نیز در سخنرانی ۳ سپتامبر خود در کاخ سفید گفت که تصویر کلی که گزارش اشتغال ارائه می‌دهد این است که بهبودی اقتصادی در آمریکا بادوام و قدرتمند به پیش می‌رود.

رئیس جمهور آمریکا در ادامه سخنانش گفت: «در حالی که می‌دانم برخی خواستار آن هستند که امروز شاهد آمار بیشتری در زمینه اشتغال باشند و من هم همینطور خواستار آن بودم اما چیزی که ما طی سال جاری دیدیم رشد ادامه دار و ماه پس از ماه در ایجاد شغل بوده است. ما در حال اضافه کردن شغل و نه از دست دادن آنها هستیم».

بایدن در ادامه شیوع سویه دلتای کرونا را عامل عدم افزایش بیشتر نرخ اشتغال در آمریکا در ماه آگوست معرفی کرد.

اما سیاستمداران آمریکایی این دستاویز کاخ سفید درباره کاهش نرخ رشد اشتغال را موجه ندانستند.

«کوین برادی» نماینده جمهوری خواه ایالت تگزاس  در واکنش به گزارش اشتغال در ماه آگوست در پیامی در توییتر نوشت: «چیزی بیشتر از فقط کویید پشت گزارش وحشتناک اشتغال قرار دارد».

وی ادامه داد: «بهبودی کمتر نرخ اشتغال در بخش کارگران در حال ضربه زدن به جامعه و خانواده‌هایی است که در حال دست و پنجه نرم کردن با افزایش قیمتها هستند. تعجبی وجود ندارد که بهبود وضع اقتصادی متوقف شده و خوشبینی مصرف کننده به صورت نگران کننده‌ای سقوط کرده است».

این سیاستمدار آمریکایی از عدم افزایش نرخ مشارکت نیروی کارگری و باقی ماندن این نرخ بر روی ۶۱.۷ درصد نیز انتقاد کرد.

از سوی دیگر، بالارفتن نرخ بیکاری در میان سیاهپوستان، چالشی برای هدف فدرال رزرو برای اشتغال حداکثری گسترده و فراگیر به شمار می‌آید.

این در حالی است که پلیس فدرال آمریکا روز دوشنبه خبر داد که تعداد جرایم ناشی از نفرت در آمریکا در سال ۲۰۲۰ به بالاترین میزان خود در ۱۲ سال گذشته رسیده است.

به گزارش روزنامه آمریکایی واشنگتن پست، هدف این حملات بیشتر سیاه‌پوستان و آسیایی تبارها بوده‌اند.

اف‌بی‌آی در مجموع گزارش داد که طی سال گذشته ۷ هزار و ۷۵۹ جرایم ناشی از نفرت گزارش شده است که افزایشی ۶ درصدی در مقایسه با سال ۲۰۱۹ را نشان می‌دهد و از سال ۲۰۰۸ که تعداد جنایت‌ها ۷ هزار و ۷۸۳ مورد بوده، بیشترین تعداد به شمار می‌آید.

این در حالی است که تبعیض نژادی در آمریکا هر روز در حال افزایش است. اخیرا گزارشی منتشر شد که نشان می‌دهد سیاه‌پوستان و لاتین تبارها بخش عمده قربانیان کرونا را در این کشور تشکیل می‌دهند.

بر اساس تحلیلی که مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌های آمریکا منتشر کرده بود در یک بازه زمانی مشخص، ۲۴ درصد قربانیان کرونا در آمریکا را لاتین تبارها تشکیل می‌دادند این در حالی است که لاتین تبارها ۱۸ درصد از جمعیت آمریکا را تشکیل می‌دهند.

از سوی دیگر در حالی که سیاه‌پوستان تنها ۱۲.۵ درصد از جمعیت آمریکا را تشکیل می‌دهند اما تقریبا ۱۹ درصد از قربانیان کرونا طی بازه مذکور سیاه‌پوست بودند.

همچنین در ایالات متحده، در میان افرادی که کاملا واکسینه شده‌اند، ۶۴.۳ درصد سفیدپوست هستند در حالی که تنها ۸.۶ درصد آفریقایی تباران واکسینه شده اند.

انتهای پیام/.