دبیر کل شورای عالی لبنان و سوریه: منافع بیروت در گرو هماهنگی با دمشق است
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «نصری خوری» دبیر کل شورای عالی لبنان و سوریه بر اهمیت پذیرش درخواست بیروت توسط دمشق برای انتقال گاز مصر و برق اردن تأکید کرد.
خوری به پایگاه خبری العهد گفت که این اقدام، با تمایلات دولت سوریه برای برقراری روابط مستحکم با لبنان همخوانی دارد.
وی ابراز امیدواری کرد که سیاستمداران لبنان به این نتیجه برسند که منافع عالی کشورشان، در گرو هماهنگی و رایزنی مداوم با حکومت سوریه است، دستکم در مسائل اقتصادی.
دبیرکل شورای عالی لبنان و سوریه تصریح کرد، قدرت تولید سوریه، به سود لبنان است و این امر مستلزم همکاری و همگرایی بین دو کشور است؛ اقدامی که باعث کاهش بحرانها از حمله تحریمهای آمریکا خواهد شد.
خوری خاطر نشان کرد، سوریه همیشه مانند حکومتی رفتار میکند که منافع خود را میداند و منافع سایر کشورها را مد نظر دارد. به همین دلیل عجیب نبود که با درخواست لبنان موافقت کرد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که معاهده انتقال گاز مصر و برق اردن به لبنان از طریق سوریه مجددا اجرایی شود و مقدمهای برای عقد معاهدات جدید بین لبنان و سوریه باشد.
در همین ارتباط، یک هیأت از وزرای لبنانی شنبه هفته جاری برای نخستین بار طی ده سال اخیر، به سوریه سفر کرد تا به منظور کاهش بحران برق در لبنان، زمینه را برای تدوین طرحی به منظور انتقال گاز مصر به اردن و از آنجا به سوریه و در نهایت انتقال به لبنان فراهم سازد.
خوری در همین زمینه گفت که دمشق از درخواست لبنان برای انتقال گاز مصر از طریق خاک سوریه، استقبال کرده است.
وی تأکید کرد، سفر هیأت عالی لبنانی به سوریه برای اولین بار از سال ۲۰۱۱ به این سو اتفاق میافتد و در این سفر موضوع انتقال گاز مصر به اردن و سپس به سوریه و از آنجا به لبنان مورد بررسی قرار گرفت. گازی که قرار است در نیروگاههای برق مصرف شود.
رئیس شورای عالی لبنان و سوریه تصریح کرد، پیش از این توافقاتی در خصوص عبور گاز مصر از اردن و سوریه به سمت لبنان وجود داشت، اما با امتناع قاهره، این طرح اجرا نشد و امروز بار دیگر تلاش میشود تا این توافقنامه اجرایی شود.
از آغاز جنگ سوریه در سال ۲۰۱۱، مقامات لبنانی از سفر رسمی به سوریه اجتناب میورزیدند و دلیل آن را سیاست بیروت در دور نگه داشتن خود از درگیریهای منطقهای اعلام میکردند. هرچند که به اعتقاد تحلیلگران و ناظران سیاسی، دلیل اصلی این امر، فشارهای آمریکا و تبعیت بیروت از سیاست واشنگتن مبنی بر در انزوا نگه داشتن دمشق بود. این در حالی بود که حزبالله لبنان هرگز دست از حمایت دمشق بر نداشت
انتهای پیام/ص