قانونگذار روسیه: استقرار پدافند هوایی آمریکا در اوکراین خط قرمز ما است

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، ‌یک نماینده مجلس دومای روسیه روز چهارشنبه گفت که قصد آمریکا برای استقرار تسلیحات پدافند هوایی در اوکراین، «خط قرمز» روسیه است.

به گزارش خبرگزاری «تاس» «ولادیمیر شامانوف» رئیس کمیته دفاعی دومای روسیه، از حزب «روسیه متحد» در نشستی در زمینه حفاظت از روسیه برابر تهدیدهای خارجی گفت: «در صورت تحقق این برنامه ها، روسیه باید حق گام‌های تلافی جویانه را برای خود محفوظ نگه دارد.»

وی گفت: «قصد آمریکایی‌ها برای استقرار تسلیحات پدافند هوایی در اوکراین یک خط قرمز بی چون و چرا برای روسیه است. ما باید این حق را برای خود قائل شویم تا اطمینان حاصل کنیم که این تسلیحات به هیچ وجه در دسترس سران غیرمسئول همسایگانمان قرار نمی‌گیرد. نمی‌توانیم به آنها اجازه دهیم که چنین سلاح‌هایی داشته باشند.»

پیشتر، «آلکسی رزنیکوف» معاون نخست وزیر اوکراین در جریان سفر به ایالات متحده در دیدار با رئیس بنیاد «جیمز تاون» گفت که اوکراین از ایالات متحده می‌خواهد که پدافند هوایی آمریکا را مستقر کند.

به دنبال این مسئله، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: «درخواست اوکراین برای استقرار تسلیحات پدافند هوایی آمریکا در خاک این کشور، ماهیت تحریک آمیز سیاست‌های کی‌‌یف در منطقه و در قبال روسیه را ثابت کرد.»

دولت آمریکا به بهانه به افزایش فعالیت‌های نظامی روسیه و تقویت قدرت تدافعی و رزمی اوکراین، اعلام کرده که کمک ۶۰ میلیون دلاری به این کشور ارائه می‌دهد.  یک مقام ارشد دولت آمریکا به خبرنگاران گفت که این کمک‌ها شامل سامانه‌های ضد خودروی زرهی «جاولین» و دیگر سامانه‌های تدافعی و رزمی خواهد بود.

دولت بایدن در این زمینه به کنگره گفته که با توجه به تهدید کنونی روسیه، شکاف‌های قابل توجه در اوکراین باید جهت تقویت بازدارندگی این کشور به فوریت برطرف شود.

با توجه به تنش اوکراین با روسیه در دریای سیاه و دریای آزوف، قرار است علاوه بر موشک‌های «جاولین»، قایق‌های گشت‌زنی، سامانه‌های راداری جدید نیز به اوکراین فرستاده شود. آمریکا در سال‌های گذشته  نیز چندین بار محوله‌هایی شامل موشک‌های ضد تانک جاولین برای اوکراین ارسال کرد.

ایالات متحده بعد از الحاق شبه‌جزیره کریمه به روسیه در سال ۲۰۱۴ و وقوع درگیری‌ها در منطقه «دُنباس» در شرق اوکراین، به بزرگترین تامین‌کننده تسلیحات و تجهیزات نظامی برای کی‌یف تبدیل شده است.

آمریکا اخیرا نیز در رزمایش‌هایی که به شدت با مخالفت روسیه مواجه شد در کنار نظامیان اوکراین حاضر شد.این رزمایش مورخ هفت تیرماه آغاز شد و به مدت دو هفته طول کشید و در آن ۵ هزار نظامی از کشورهای عضو ناتو و ۳۰ کشتی، ۴۰ جنگنده و ناوشکن «یو.اس.اس. راس» متعلق به نیروی دریایی آمریکا در آن شرکت داشتند.

انتهای پیام/