مقام آمریکایی: طالبان با خروج ۲۰۰ آمریکایی و اتباع دیگر از افغانستان موافقت کردهاند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، یک مقام آمریکایی گفت که مقامات طالبان موافقت کردهاند که ۲۰۰ غیرنظامی آمریکایی و اتباع کشورهای ثالث که پس از پایان عملیات خروج آمریکا در افغانستان باقی ماندهاند، با پروازهای چارتر از فرودگاه کابل این کشور را ترک کنند.
به گفته این مقام که به شرط فاش نشدن نامش با رویترز حرف زد، «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه ایالات متحده طالبان را برای دادن اجازه خروجِ این افراد تحت فشار قرار داد. به نوشته رویترز، انتظار میرود این پروازها امروز (پنجشنبه) انجام شود.
طبق این گزارش، این مقام رسمی نمیتواند بگوید که آیا این آمریکاییها و اتباع کشورهای ثالث از جمله افرادی هستند که ادعا میشود روزهاست در مزار شریف گرفتار شدهاند زیرا پروازهای چارتر خصوصی آنها اجازه خروج نیافته است.
«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا روز سهشنبه پس از گزارشهایی مبنی بر این که طالبان به آمریکاییها اجازه خروج از افغانستان را نداده، گفت که ایالات متحده از «وضعیت گروگانگیری» در شهر مزار شریف آگاه نشده است.
بلینکن در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با دیپلماتهای ارشد قطری و مقامات دفاعی در دوحه گفت: ما از این که کسی در هواپیما نگه داشته شده باشد یا وجود وضعیت گروگانگیری در مزار شریف مطلع نیستیم. ما توانستهایم تعداد نسبتاً کمی از آمریکاییها را که معتقدیم به دنبال خروج از مزار شریف با خانوادههایشان هستند، شناسایی کنیم.
وزیر خارجه آمریکا افزود: دوباره به ما اطمینان داده شد که به همه شهروندان آمریکایی و اتباع افغان با مدارک معتبر سفر اجازه خروج داده میشود. بار دیگر قصد داریم طالبان را مکلف به انجام این کار کنیم.
وی تصریح کرد تعهد طالبان در حداقل یک مورد در ۲۴ ساعت گذشته، زمانی که این گروه به خانوادهای اجازه داد تا افغانستان را از طریق زمینی ترک کنند، تایید شده است.
وزیر خارجه آمریکا همچنین گفت که ایالات متحده معتقد است حدود ۱۰۰ شهروند آمریکایی هنوز در افغانستان و به دنبال خروج هستند.
پیش از این، «مایکل مک کول» عضو ارشد جمهوریخواه در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا روز یکشنبه ادعا کرد که شش هواپیمای حامل شهروندان آمریکایی و متحدان افغان در مزار شریف در افغانستان قصد خروج داشتند، اما طالبان آنها را به دلیل خواستههای خود گروگان گرفته بودند.
وی در ادامه گفت که هواپیماها در چند روز گذشته در فرودگاه بودهاند اما با وجود تأیید وزارت خارجه آمریکا نتوانستهاند آنجا را ترک کنند.
ایالات متحده در تلاش است تا پس از خروج همه نظامیان خود از افغانستان، شهروندان آمریکایی و متحدان افغان باقی مانده را هم خارج کند.
انتهای پیام/