اسپیس ایکس نخستین دسته از ماهواره‌های استارلینک را از ساحل غربی آمریکا پرتاب کرد

یکی از قدیمی‌ترین موشک‌های اسپیس ایکس امروز در پروازی تاریخی برای دهمین مرتبه پرتاب شد و نخستین دسته از ماهواره‌های استارلینک در بیش از دو ماه گذشته را به مدار زمین فرستاد و سپس با فرود روی کشتی بدون‌سرنشین، پایان موفقیت‌آمیز مأموریت را رقم زد.

موشک فالکون ۹ دوشنبه در ساعت ۲۰:۵۵ به وقت منطقه زمانی اقیانوس آرام (۸:۲۵ سه‌شنبه به وقت ایران) از مجتمع پرتاب فضایی 4E در پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ به هوا برخاست و بیست‌ودومین پرتاب اسپیس ایکس در سال جاری را رقم زد. پرتاب امروز دهمین پرواز رکوردشکن مرحله‌ اول بوستر مذکور نیز بود. این بوستر سپس برای دهمین مرتبه روی دریا فرود آمد و نودمین بازیابی موفقیت‌آمیز موشک اسپیس ایکس تابه‌امروز را تحقق بخشید.

در مأموریت امروز، اسپیس ایکس برای نخستین‌بار دسته‌ای از ماهواره‌های عملیاتی استارلینک را از تأسیسات پرتاب خود در کالیفرنیا به مدار ارسال کرد. این پرواز همچنین به‌عنوان نخستین مأموریت اختصاصی استارلینک در بیش از دو ماه گذشته، پایان‌بخش وقفه غیرمعمول پیش‌آمده بین پرتاب‌های این شرکت بود.

تقریبا ۹ دقیقه پس از برخاست، مرحله اول موشک به زمین بازگشت و برای دهمین مرتبه روی کشتی بدون‌ سرنشین اسپیس ایکس به نام «البته تو را همچنان دوست دارم» فرود آمد. این بوستر به‌خصوص دومین مرحله اولی است که چنین دستاوردی را رقم می‌زند. کشتی غول‌پیکر اسپیس ایکس که پیش‌تر در فلوریدا مستقر بود، به‌منظور پشتیبانی از عملیات‌های اسپیس ایکس در ساحل غربی آمریکا ازطریق کانال پاناما به کالیفرنیا منتقل شد.

هوای اطراف پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ، اغلب مملو از مه سنگینی است که موجب کاهش دید می‌شود. این پدیده در جریان پخش زنده پرتاب امروز نیز مشهود بود و موشک به‌سختی روی سکوی پرتاب دیده می‌شد.

ابرمنظومه استارلینک اسپیس ایکس با هدف اصلی ارائه پوشش اینترنت برای سرتاسر جهان ایجاد شده است. این شرکت به‌طور ویژه کاربران ساکن در نواحی روستایی یا دوردستی را هدف قرار داده که هم‌اکنون فاقد دسترسی به اینترنت هستند یا دسترسی ضعیفی دارند. بااین‌حال، کاربران سرتاسر جهان نیز امکان ثبت‌نام برای دریافت خدمات استارلینک را دارند.

مقاله‌های مرتبط:اسپیس ایکس: تا انتهای شهریور، اینترنت استارلینک نقاط مختلف دنیا را پوشش خواهد دادچرا اسپیس ایکس پروژه استارلینک را توسعه می‌دهد؟

در همین‌ حال، اسپیس ایکس امیدوار است که استارلینک به‌عنوان وسیله‌ای برای تأمین مالی مأموریت‌های بلندپروازانه فضایی نظیر برنامه استارشیپ به‌کار آید. بدین‌منظور، مهندسان شرکت ناوگانی از ماهواره‌های اینترنتی صفحه‌تخت را برای پرواز برفراز زمین طراحی کرده‌اند. ماهواره‌ها ازطریق پایانه کاربری یا گیرنده‌ای کوچک، اینترنت پرسرعت را از فضا دراختیار کاربران قرار می‌دهند.

با پرواز موفق سه‌شنبه صبح، اسپیس ایکس درمجموع ۱،۷۹۱ ماهواره استارلینک (شامل نسخه‌های آزمایشی اولیه) را به مدار فرستاده است. این تعداد از ۱،۴۴۰ دستگاه موردنیاز برای تکمیل مرحله اول منظومه بسیار فراتر است. بااین‌حال، اسپیس ایکس مجوز رسمی برای پرتاب هزاران ماهواره بیشتر را دراختیار دارد. تابه‌امروز، اسپیس ایکس بیش از صدهزار پایانه اینترنتی استارلینک عرضه کرده و مجوز ارائه خدمات اینترنت پرسرعتش را در دست‌کم ۱۴ کشور مختلف به‌دست آورده است.

در سمت دیگر، سواحل آمریکا در مرکز فضایی کندی ناسا، هم‌اکنون یک موشک فالکون ۹ دیگر به‌همراه فضاپیمای کرو دراگون روی سکو ایستاده و آماده پرتاب است. اگر همه‌چیز طبق برنامه پیش برود، این موشک در ساعت ۴:۳۰ بامداد پنجشنبه پرتاب خواهد شد و نخستین خدمه کاملا خصوصی را در سفری سه‌روزه به دور زمین به مدار حمل خواهد کرد.

دو ماه پس از آخرین پرتاب استارلینک، اسپیس ایکس دسته‌ای جدید از ماهواره‌های اینترنتی خود را از پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ در ساحل غربی آمریکا به مدار زمین فرستاد.