لزوم جذب سرمایههای خرد در بخش کشاورزی
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمدهادی خزائی در نشست رویداد کشاورزی و امنیت غذایی در مجموعه پیشگامان وابسته به بنیاد تعاون گفت: با توجه به اینکه کشاورزی نیاز به سرمایهگذاری دارد باید سرمایههای خرد مردم که پراکنده است و هر روز وارد یک بازار میشود به بخش کشاورزی تزریق شود.
وی با اشاره به تجربه ۳۷ ساله خود که در بخش کشاورزی مدیر بوده از جمله مدیر سازمانهای جهاد کشاورزی استانهای فارس، کرمان، کرمانشاه و نیز مجری طرح گندم بوده است، افزود: واقعیت موجود کشاورزی همین است باید بهرهوری عوامل تولید افزایش یابد. از تکنولوژی جدید و انسانهای تحصیلکرده و متخصص استفاده کنیم و اگر با چالشها برخورد نکنیم و اصلاح نشوند نمیتوانیم به امنیت غذایی برسیم.
این کارشناس کشاورزی گفت: باید از توان علمی پژوهشی و تحقیقات و تجهیزات استفاده کنیم، همچنین برای تأمین آب شیرین که یکی از معضلات کشاورزی شوری آب است استفاده کنیم. از علم تغذیه و استفاده از ریزمغذیها در بخش کشاورزی استفاده کنیم. گیاهانی که به آب شور جواب میدهند و یا ارقامی که در شرایط خشکی و شوری استفاده میشوند به کشاورزان معرفی شوند.
خزائی همچنین گفت: یکی از مباحثی که به توسعه کشاورزی کمک میکند استفاده از سرمایههای خرد است چون در کشاورزی نیاز به سرمایهگذاری داریم و در کشور ما به دلایل گوناگون سرمایهگذاری در کشاورزی با مشکل همراه است و تا سرمایهگذاری نشود اتفاق خاصی نمیافتد.
این کارشناس کشاورزی گفت: در خراسان جنوبی قطب مناسبی برای تولید پروتئین از پرورش شترمرغ وجود داشت و برای تکمیل زنجیره ارزش نیاز به سرمایهگذاری و احداث کشتارگاه ویژه شترمرغ بود که با سرمایهگذاری بخش خصوصی ایجاد شد و صنعت پرورش و تولید شترمرغ از جوجه تا تکمیل زنجیره ارزش یعنی کشتارگاه انجام شد، اما بازار مصرف گوشت شترمرغ عمدتاً در استان تهران است.
خزائی گفت: با کمک بنیاد حمایت از زندانیان سرمایه خوبی جذب تولید و پرورش صنعت شترمرغ شد. بنابراین برای حل مشکل پروتئین کشور قرار نیست فقط از طریق پرورش گوسفند و با گوشت گوسفندی تأمین کنیم، بلکه میتوان از راههای دیگر مانند پرورش شترمرغ هم تأمین کرد.
وی افزود: سرمایههای خرد مردم از سال گذشته وارد بازارهایی مانند بورس شد، اما دیدیم مردم دچار زیان شدند در حالیکه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی چون همراه با تولید است پایداری دارد. قیمت گوشت در ۲ سال گذشته رشد خوبی داشته و سرمایهگذاران این بخش سود میبرند.
به گفته خزائی باید حرکت علمی برای حل مسائل و چالشهای کشاورزی به صورت یک پلتفرم و با محاسبه و در قالب یک زنجیره کامل باشد و با امنیت سرمایهگذاری اصل و سود سرمایه تأمین شود.
همچنین پویا دریانی دبیر این چالش گفت: استفاده از سرمایههای خرد در پلتفرم حملونقل عمومی مانند اسنپ کارساز بود که اکنون مردم با یک تلفن همراه به راحتی جابهجا میشوند و اگر در بخش کشاورزی هم امور به سمت دیجیتالی پیش برود، میتوان تعداد دامهای در اختیار مردم حتی در روستاها و مراکز پرورش دام را شناسایی کرد و شبکه توزیع به مراکز تولیدی مرتبط میشوند.
این کارشناس کشاورزی گفت: در بسیاری از کارها از افراد کارآفرین و خلاق استفاده میشود و اگر سرمایههای کوچک در بخش کشاورزی همراه با نیروی کار تجمیع شود میتوان بخش کشاورزی را هم هوشمند کرد و از تکنولوژی و افراد متخصص در این بخش استفاده کنیم.
خزائی گفت: به عنوان مثال در باغات سیب بخشی از محصول روی زمین میریزد که اگر در هر باغ یک واحد تولید سرکه سیب درست کنیم میتوان هم در بازار داخلی به فروش رساند هم زمینه صادرات را فراهم کرد و این کار نیاز به سرمایهگذاری زیادی هم ندارد.
وی افزود: همانگونه که مردم بخشی از نیاز خود را با خرید دیجیتال انجام میدهند در بخش کشاورزی هم میتوان با استفاده از فناوری به کمک کشاورزان شتافت.
انتهای پیام/ب