بورس در هفته پایانی شهریور/ هفته سراسر قرمزپوش بازار سرمایه

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بورس اوراق بهادار تهران در تابستان یک روند منطقی و متعادل به خود گرفته بود، اما عدم اطمینان موجود در بازارهای مالی و پولی و البته تصمیمات نادرست متولیان بازار سرمایه این روند متعادل و صعودی را به یک روند نوسانی و نزولی تبدیل کرده است.

در صورتی که این روند بخواهد در روزها و هفته های آینده تکرار شود، می‌توان گفت، خروج پول حقیقی از بازارسرمایه باز هم شدت بیشتری به خود خواهد گرفت و این موضوع می‌تواند در کل برای بورس به شدت مضر باشد.

البته چهار عرضه اولیه که در هفته‌‌های گذشته وارد بازار سهام شدند، نقش مهمی در ریزش بورس بازی کردند. آمارها نشان می‌دهد صف‌‌های فروش به واسطه خرید عرضه ‌های اولیه در هفته ‌های گذشته رشد چشمگیری داشته است و حدود پنج هزار میلیارد تومان نقدینگی از بورس به دلیل خرید این عرضه‌ ها از بازار سرمایه خارج شده است.

در هفته گذشته نقدینگی در بازار به صورت چرخشی بین گروه‌‌های مختلف در گردش بود و البته در برخی از روزها تمامی گروه‌‌ها قرمزپوش به کار خود پایان دادند؛ اما در پایان معاملات هر روز بازار سهام، یکی از گروه‌‌ها نسبتا متعادل ‌تر از بقیه گروه‌‌ها بود.

شاخص کل همچنان نزولی!

هفته گذشته شاخص کل بورس در کانال یک میلیون و ۴۸۸ هزار واحد آغاز به کار کرد و در آخرین روز معاملاتی هم در کانال یک میلیون و ۳۸۶ هزار واحد به کار خود پایان داد. در مجموع شاخص افت ۶.۸ درصدی را ثبت کرد. این دومین هفته‌ای است که شاخص کل پس از ۱۲ هفته رشد، کاهش یافته است.

پدر هفته پایانی شهریور شاخص کل با افت ۱۰۱ هزار واحدی یک رکورد منفی را در تابستان سال۱۴۰۰ به ثبت رساند. این مساله می‌تواند یک زنگ خطر برای بازار سرمایه باشد.

در صورتی که همین روند منفی در هفته‌های آینده در مورد نمادهای شاخص ساز تکرار شود، می‌توان گفت، تمام حمایت‌های مطرح شده در بحث تحلیل تکنیکال بورس یکی پس از دیگری شکسته خواهد شد.

شاخص کل هم‌وزن تابع شاخص سازها

نمادهای کوچک بازار سرمایه نیز به تبعیت از سهم‌های شاخص ساز در این هفته با روند نزولی همراه بوده‌اند. این مساله را می‌توان در افت ۳۴ هزار واحدی شاخص کل هم‌وزن در این هفته به خوبی مشاهده کرد.

در هفته گذشته شاخص کل هموزن کاهش ۷.۷۶ درصدی را تجربه کرد. شاخص کل هموزن در ۴ روز هفته منفی بوده است و تنها در روز دوشنبه با روند افزایشی مواجه شده است.

روند ادامه دار خروج پول از بازار

در هفته گذشت مانند هفته های قبل روند خروج پول حقیقی از بازار سرمایه ادامه داشته است. در این هفته در تمام روزها، شاخص تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی مثبت بوده است.

در این هفته در مجموع ۳۹۰۰ میلیارد تومان پول از بازار سرمایه خارج شده است که می‌تواند نوعی زنگ خطر برای بورس باشد.

کاهش میانگین هفتگی ارزش معاملات و ارزش معاملات خرد

در هفته چهار شهریور، کمترین رقم ارزش معاملات کل در روز دوشنبه بود که ارزشی معادل ۸ هزار و ۷۶۵ میلیارد تومان داشت و بالاترین رقم هفته روز شنبه محقق شد که به رقم ۲۷ هزار و ۳۱۲ میلیارد تومان رسید. میانگین ارزش معاملات کل هفته ۱۸ هزار و ۹۹۵ تومان بود که نسبت به رقم ۲۶ هزار و ۳۳۴ میلیاردی هفته پیشین، افت ۲۷ درصدی داشته است.

در هفته گذشته، میانگین ارزش معاملات خرد بورس ۶ هزار و ۳۴۸ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۶ هزار و ۴۸۹ میلیاردی هفته پیشین، افت ۲ درصدی داشته است.

پایین‌ترین رقم ارزش معاملات خرد به روز دو‌شنبه بر می‌‌گردد که ۴ هزار و ۹۸۳ میلیارد تومان بود و بالاترین رقم هفته در روز چهارشنبه ثبت شد که ۸ هزار و ۱۹۴ میلیارد تومان بود که این رقم بیشترین میزان در ۱۱ روز کاری گذشته از ۱۶ شهریور ماه به این سو بوده است.

بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه معتقدند، در بلند مدت بازار سرمایه بازدهی خوبی را نصیب سهامداران می‌کند؛ اما در حال حاضر به دلیل نامشخص بودن سیاست‌های دولت درباره صنایع مختلف و سیاست‌های ضد تورمی و اشتباهات متولیان بورس، ارزیابی از روند بازار سهام دشوار شده و به نظر می‌‌رسد، فعلا روند اصلاحی ادامه داشته باشد.

انتهای پیام/ب