دنیاگیری کرونا موجب بیشترین کاهش امید به زندگی از زمان جنگ جهانی دوم شد
پژوهشگران میگویند کاهش امید به زندگی دراثر کووید ۱۹ در بسیاری از کشورهای غربی چنان زیاد است که نظیر آن آخرینبار در جنگ جهانی دوم رخ داد.
بهنقل از پژوهشی تازه که در نشریه بینالمللی همهگیرشناسی منتشر شده است، دنیاگیری کووید ۱۹ یکی از بیشترین کاهشها در امید زندگی را از زمان جنگ جهام دوم بهدنبال داشت. از بین جمعیت کشورهای بررسیشده، مردان و زنان آمریکایی متحمل بیشترین آسیب در این زمینه شدند.
براساس دادههای جمعیتشناسی، از میان ۲۹ کشوری که پژوهشگران دانشگاه آکسفورد مطالعه کردند، فقط دانمارک و نروژ کاهش امید به زندگی در سال ۲۰۲۰ را شاهد نبودند. ایالات متحده بیشترین کاهش در مردان و زنان را بهترتیب با ۲/۲ و ۱/۶۵ سال درمقایسهبا سطوح سال ۲۰۱۹ تجربه کرد. ریدی کاشیاپ، نویسنده ارشد مطالعه، افزایش درخورتوجه مرگومیر کووید ۱۹ میان افراد در سن کار را یکی از دلایل احتمالی کاهش امید به زندگی میداند.
مردان در اغلب کشورهای مطالعهشده درمقایسهبا زنان بیشترین کاهش در امید به زندگی را تجربه کردند. این شاخص در یازده کشور برای مردان و در هشت کشور برای زنان بیش از یک سال افت کرد. پس از ایالات متحده، زنان در اسپانیا و مردان در لیتوانی و بلغارستان و لهستان با افت امید به زندگی به میزان ۱/۵ سال یا بیشتر بیشترین کاهش را شاهد بودند.
خوزه مانوئل ابورتو، دیگر نویسنده مطالعه، برای درک بهتر تمام جوانب امر گفت دستیابی به افزایش یکساله امید به زندگی بهطور متوسط ۵/۶ سال برای این کشورها بهطول انجامید؛ پیشرفتی که در سال ۲۰۲۰ دراثر همهگیری جهانی کووید ۱۹ از بین رفت. ابورتو افزود آسیبهای کرونامحور برای اغلب کشورهای اروپایغربی نظیر اسپانیا، انگلستان، ولز، ایتالیا و بلژیک چنان بزرگ است که نظیر آن آخرینبار در جنگ جهانی دوم مشاهده شد.
کشورهایی که با موفقیت توانستند جلوِ کاهش امید به زندگی را بگیرند (تا حدی شامل فنلاند که فقط از کاهش این شاخص در زنان جلوگیری کرد)، مداخلات غیردارویی زودهنگام اجرا کردند و از سیستمهای بهداشت قدرتمند برخوردار بودند. پژوهشگران میگوید این عوامل بهاحتمال زیاد در موفقیت کشورها اثرگذار بوده است.
مقالههای مرتبط:کووید ۱۹ میتواند امید به زندگی را کاهش دهدچگونه عمر انسان دو برابر شد؟
وقوع بیشترین کاهش در امید به زندگی در ایالات متحده دور از انتظار نیست. این کشور به بیشترین میزان مرگومیر کووید ۱۹ در جهان دچار شد؛ آسیبی که مانند سایر مشکلات بهداشتی، رنگینپوستان بیش از همه متحمل آن شدند. مطالعات اولیه نشان دادهاند که آمریکا درمقایسهبا دیگر کشورهای پردرآمد، نظیر بریتانیا و سوئد، کاهشی بسیار شدیدتر را تجربه کرده است.
با وجود عرضه فراوان واکسن و واجد شرایطبودن هر بزرگسال و بسیاری از کودکان برای مدتها و آغاز پیشگامانه واکسیناسیون، بسیاری از افراد در آمریکا همچنان واکسینه نشدهاند. بیعلاقگی بخش بزرگی از مردم به دریافت واکسن موجب شد تا این کشور با طغیان بزرگ بیماران بدحال نیازمند به بستری در بیمارستان و مرگومیر کووید ۱۹ مواجه شود.