چتر نیلی؛ همراه استراتژیک شما در توسعه نرم افزار – مراحل و نحوهی طراحی اپلیکیشن
مهم نیست شما در کدام منطقه جغرافیایی زندگی میکنید، با چتر نیلی در اندک زمانی میتوانید به علوم جدید و راهکارهای هوشمندانه ارائهشده دسترسی یابید. با گسترش فراوان استفاده از گوشیهای هوشمند بازار، ارائه محصولات و خدمات نیز تفاوتهای شگرفی یافته است. صاحبان صنایع و کسبوکارها به اهمیت طراحی اپلیکیشنها واقف میشوند و برای ورود به آن، با یکدیگر به رقابت میپردازند. در این راه لازم است تا به شناخت دقیقی از برند خود دست یابند، به بررسی نقاط ضعف و قوت رقبا بپردازند و اثربخشی محصولات خود را به سادهترین نحو برای مخاطب تشریح نمایند. در این زمینه توسعه کسبوکار بدون اطلاع از جدیدترین فناوریهای دنیا و بهرهگیری از دانش حرفهایها امکانپذیر نخواهد بود. از اینرو ایجاد برنامههای تحت موبایل محبوبیت و گسترش فراوانی یافته است.
تأثیر سیر صعودی تکنولوژی بر زندگی
استفاده از تلفنهای هوشمند نهتنها در کشورهای توسعهیافته بلکه در کشورهای درحالتوسعه نیز با روندی افزایشی همراه بوده است. در هم تنیدگی دنیای امروز با اینترنت و تکنولوژی، غیرقابل انکار است. این امر به افزایش سرعت زندگی فارغ از خوب یا بد بودن این مسئله منجر شده است. انجام سریع کارها در هر زمینهای اهمیت فراوانی دارد و استفاده از فناوریهایی که این امر را ممکن میکند، بیش از پیش مورد نیاز است. رزرو بلیط، مطالعه کتاب، یادگیری زبان یا حرفه مورد نظر، اطلاع از رویدادهای جهان، بهترین سرگرمیها، تنها با چند کلیک و نصب چند برنامه ساده امکانپذیر است.
در این بازار جهانی و رقابتی، انتظار در صف به معنای از دست دادن توجه مخاطب تلقی میشود؛ همه چیز باید یکباره اتفاق بیفتد. در هیچ زمانی، چنین بازه انتخابی وسیعی در اختیار مردم قرار نداشته است. بسیاری مایل هستند تا روی گوشیهای خود از برنامههایی استفاده کنند که قابلیتهای بسیاری داشته باشند و انتظارات آنها را برآورده کنند. بسیاری از این نیازها میتواند حتی بدون دسترسی به اینترنت مرتفع گردد. ضمن آنکه همچنان استفاده از خدمات کلیدی با قیمتهای اندک یا رایگان برای بسیاری جذابیت فراوانی دارد؛ اما این نیازها چگونه برطرف میشوند و برای رفع آن، چه ملاکهایی در نظر گرفته میشود؟ در اصل برای کشف نیازهای مشتری و طراحی تخصصی پروسههای مهندسی و اصولی ساختیافتهای وجود دارند که شرکتها و افراد متخصص در این حوزه با آن آشنایی دارند، فراموش نکنید که حتما از شرکت یا شخصی که قصد برونسپاری طراحی به آن را دارید در مورد نحوهی کشف محصول و پروتوتایپینگ سؤال بپرسید.
اهمیت استفاده از اپلیکیشنهای موبایلی
تعامل با جهان بیرونی، بدون تجربه دردسرهای معمول نظیر بُعد مسافت، ترافیک، انتخاب لباس و… به کمک اپلیکیشنهای فراوانی با اقبال مخاطبان بسیاری مواجه شده است. دریافت و ارسال تبلیغات از این روش با طراحی اپلیکیشن بهراحتی و با خلاقیتهای بیشتری صورت میپذیرد. از اینرو میتوان ادعا نمود که ساخت اپلیکیشنها به راحتتر شدن زندگی ما کمک فراوانی کرده است. هرچه برنامهها سادهتر، جذابتر و نسبت به تغییرات، سازگاری بیشتری از خود نشان دهند، بیش از رقبا مورد توجه قرار میگیرند.
ظاهر برنامهها و احساسی که در کاربر ایجاد میکنند اهمیت فراوانی دارد. از اینرو بهتر است در اولین استفاده، برداشت خوبی از خود به جا بگذارند. گرچه در طراحی اپلیکیشن، ظاهر زیبا اهمیت بسیاری دارد اما همچنان محتوای باکیفیت و منسجم نقش اصلی را ایفا میکند. نحوه نمایش هر اپ در دستگاههای گوناگون باید مدنظر قرار گیرد. دسترسی راحت، فونت مناسب و رنگهای چشمنواز به مخاطب کمک میکند تا با استفاده از این برنامهها، در هر شرایطی بتواند وقت خود را بهتر مدیریت کند.
طراحان باید با مخاطبان خود حس همذاتپنداری داشته باشند. این امر به درک نیازهای بازار هدف کمک فراوانی خواهد نمود. بهبود و بهروزرسانی برنامهها به معنای درک نیازهای جدید خواهد بود که به وسیله مخاطبان نیز رصد میشود. به یاد داشته باشید برنامههای محبوب امروزی نیز که بهعنوان غولهای تکنولوژی در این زمینه شناخته میشوند کار خود را از سطح مقدماتی آغاز کردند. دریافت بازخوردها و آزمایش روشهای جدید در این امر بسیار راهگشا خواهد بود. در ضمن با توجه به روند رو به رشد بارگیری این اپلیکیشنها، اگر همچنان برای کسبوکار خود در این زمینه اقدامی ننمودهاید، بهتر است در این زمینه تجدید نظری کلی داشته باشید.
دلایل طراحی اپلیکیشن برای کسبوکارها
یکی از مهمترین ویژگیهای دنیای دیجیتال، حضور در عرصههای گوناگون تلقی میشود. این حضور مؤثر به برقراری ارتباط عمیق با کاربر منجر میشود که در زمینه تجارت بسیار تأثیرگذار است. تقریباً تمامی بزرگسالان به اهمیت استفاده از گوشیهای هوشمند واقف هستند و گستره وسیعی، از آن بهره میبرند. از اینرو لازم است تا صاحبان کسبوکار بر تکنولوژیهای مبتنی بر گوشیهای همراه تمرکز و تسلط بیشتری بیابند. در ادامه به اهمیت ساخت اپلیکیشن اشاره خواهیم نمود:
رشد فروش: طراحی اپلیکیشن بهطور مستقیم بر افزایش سود خالص شرکت تأثیرگذار خواهد بود. با استفاده از اعلانهای تبلیغاتی، تخفیفات ویژه و جایزه میتوان توجه مخاطب را جلب نمود. بهراحتی میتوان با مشتریانی که به نصب برنامه شما اقدام کردهاند، در تماس بود و بیش از طراحی سایت، رفتار مشتری را رصد کرد. در این روش امکان استفاده از فناوری مکانیابی را خواهید یافت که با ارسال آفرهای ویژه به افزایش فروش هوشمندانه کمک میکند. این برنامهها میتوانند انجام کارهای وقتگیر و حوصله بر مانند خرید و… را به حداقل برسانند.ایجاد مخاطب: با طراحی اپلیکیشن فروش محصولات به جغرافیای خاصی محدود نمیشود. برای این کار به یادآوری مداوم آدرس وبسایت یا دسترسی دائمی به اینترنت نیاز نخواهد بود. بهتر است برای یافتن کاربر جدید روشهای هدفمند تبلیغاتی در نظر گرفته شود. ورود هر کاربر جدید به معنای امکان فروش بیشتر است. طراحی نرمافزار تحت وب یا برنامههای تحت موبایل میتواند ارتباط مؤثر و فروش بیشتر را امکانپذیر کند.کانالهای بازاریابی: از این روش میتوان کمپینهای هدفمند تبلیغاتی ایجاد نمود و مشتریان بالقوه را راحتتر جذب کرد. از این طریق انتشار اخبار کسبوکار شما یا بیانیههای مطبوعاتی با تأثیرگذاری بیشتری همراه خواهد بود. دریافت بازخورد کاربران نیز با سهولت بیشتری صورت میپذیرد.بهینهسازی فرایند تجارت: نظارت و مدیریت فرآیندهای درونسازمانی برای تبادل فایل، داده یا تجمیع آمار نیز در این روش امکانپذیر خواهد بود. بهطور مثال تعامل بیوقفه حتی برای کارمندان دورکار نیز بهراحتی صورت میپذیرد.وفاداری مشتری: نوع و گستره خدمات ارائهشده با طراحی اپلیکیشن میتواند وفاداری مشتری را افزایش دهد. در کنار خدمات رایگان میتوانید فروش سایر محصولات خود را از طریق تبلیغات و ارائه تخفیف تضمین کنید. در این حالت جایگزین کردن شما با رقیب برای مخاطب سختتر میشود. محدودیت زمانی در این حالت معنایی نخواهد داشت و افزایش سطح وفاداری به معنای تضمین فروش خواهد بود.تجزیه و تحلیل ارزشمند: با استفاده از طراحی وب اپلیکیشن میتوان اطلاعات مفیدی را برای تجزیه و تحلیل رفتار مخاطب به دست آورد. نوع محصول خریداریشده، مقدار زمان صرفشده، کالاهای محبوب، خدمات بلااستفاده، موقعیت جغرافیایی مخاطب، علایق و… بهراحتی رصد میشوند. شناخت رفتار مشتری، کلید موفقیت در هر کسبوکاری عنوان میشود.مزیت رقابتی: برخی شرکتها هنوز به اهمیت طراحی سایت با پایتون یا سایر زبانها و نیز طراحی اپلیکیشنهای تلفن همراه به دیده تردید مینگرند. اگر بتوانید از اولین افراد در زمینه کسبوکار خود باشید که در این زمینه اقدام میکنند، در دنیای بهشدت رقابتی امروز میتوانید فرصت فراوانی برای ساخت برند شخصی خود بیابید.
بهترین کسب و کارها در زمینه طراحی اپلیکیشن
شاید لزوم طراحی PWA (نحوهی جدیدی از ساخت اپلیکیشن که نیاز به دانلود از مارکتهای غالبا تحریم برای استفاده از آنها وجود ندارند، این اپلیکیشنها بهسادگی توسط یک لینک در گوشی هوشمند کاربر قرار میگیرند و بهصورت آفلاین هم قابل استفاده هستند.) برخی کسبوکارها نسبت به سایرین از اهمیت کمتری برخوردار باشد؛ اما در بعضی دیگر اهمیت آن هر روز بیشتر احساس میشود. از جمله این کسبوکارها میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
گردشگریپزشکیتجارت خودرورستورانهاسرگرمی و اوقات فراغتزیبایی و تناسب اندامخدمات تحویل فروشگاهی
پیادهسازی خدمات شما در قالب اپ موبایل، ارزش توسعه محصول را برای بهینهسازی فرآیندهای تجاری افزایش میدهد. از اینرو توصیه میشود از اهمیت این امر به هیچ عنوان غافل نشوید.
ساخت اپلیکیشن به روش حرفهایها
حال که به اهمیت استفاده و طراحی اپلیکیشن بهعنوان روشی مؤثر برای افزایش تعامل با مخاطب و در نتیجه سهولت در فروش پی بردیم، بهتر است در ادامه بر نکات کلیدی طراحی و ماندگاری بیشتر آن بپردازیم. باید از خود بپرسیم که چگونه میتوان برنامهای را طراحی کرد که در خاطر افراد بماند و در زندگی روزمره بارها از آن استفاده شود. گرچه لازم است بر این نکته تأکید نمود که ایجاد برنامههای موبایل، فرایند پرزحمتی خواهد داشت؛ اما در این زمینه برنامههای کاربردی بسیاری به بازار عرضه میشود که برخی از این نرمافزارها به دانش برنامهنویسی نیازی نخواهد داشت. برای ساخت برنامههای مختص کسبوکار، توجه به موارد زیر ضروری است:
انتخاب عنوان مناسب: اگر تجارت شناختهشدهای دارید، از همان نام برای طراحی اپلیکیشن بهره ببرید؛ اما اگر در اول راه هستید، گزینههای بسیاری پیش روی شما است. به خاطر داشته باشید نام مناسب، نشاندهنده نام تجاری شما است و باید منحصربهفرد باشد و تلفظ آن با سهولت انجام شود. در حین نامگذاری به شخصیت برند توجه گردد. به جذابیت جهانی نام برند خود فکر کنید؛ بنابراین از صرف وقت در این زمینه پشیمان نخواهید شد.انتخاب رنگ: در طراحی اپلیکیشن، انتخاب رنگ تجاری مناسب با نوع کسبوکار شما اهمیت فراوانی دارد. استفاده از طرحهای رنگی گزینششده میتواند ارزش کسبوکار شما را پیش چشم مخاطب بهشدت افزایش دهد. در این زمینه به رنگهای بهکاررفته در لوگوی خود دقت کنید. به ویژگیهای محصول یا خدمات خود اشراف داشته باشید تا با رنگهای مناسب آن به توصیف این خدمات بپردازید.برنامههای سفارشی: سفارشیسازی به معنای تلفیق رنگ، ظاهر و ماهیت برند شما در کنار یکدیگر برای افزایش میزان اثرگذاری بر مشتری خواهد بود. این همان جایی است که یک اپلیکیشن خوب با یک اپلیکیشن عالی تفاوت دارد. به نماد، پسزمینه و صفحات دیگر در حین طراحی اپلیکیشن دقت کنید. استفاده از لوگو بهعنوان نماد رواج بسیاری دارد. اگر به رنگ صورتی علاقه دارید برای کسبوکار خود نیز حتماً از آن استفاده نکنید. استفاده از رنگها بدون درک مفهوم آن میتواند پیام اشتباهی به مخاطب منتقل کند و این به معنای از دست دادن فرصت فروش خواهد بود. استفاده از عناصر گرافیکی مناسب در صفحه نخست نرمافزار را به هیچ عنوان دست کم نگیرید. اولین برخورد به عنوان مهمترین آن تلقی میشود. به چیدمان عناصر و سازماندهی آن در طراحی اپلیکیشن دقت کنید. با تلفیق فونت و رنگ مناسب به زیبایی اثر خود بیفزایید. متنهای بهشدت بزرگ یا کوچک و فونت خاص میتواند آزاردهنده باشد و از خوانایی متن بکاهد. دانش خود در زمینه چیدمان مطالب را افزایش دهد.تست استاندارد: یکی از بخشهای الزامی، تست برنامه پس از طراحی آن روی پلتفرمهای گوناگون عنوان میشود. بهتر است قابلیت دانلود توسط QR Code را هم برای کاربران فراهم کنید تا کاربران راحتتر اپلیکیشن را دانلود کنند و نظرات اولیه را سریعتر به شما انتقال بدهند. هر چقدر هم طراحی برنامه حرفهای انجام شود، درصورتیکه روی دستگاه هدف بهدرستی نمایش داده نشود، قابلیتهای آن دیده نخواهد شد.استفاده از ویژگیهای کلیدی: برای ساخت برنامهها ویژگیهای بسیاری ارائه میشود. بهتر است از کسبوکار خود شناخت درستی داشته باشید و به استفاده از عناصر کاربردی مناسب اکتفا کنید. استفاده از تمام قابلیتهای موجود به معنای نفوذ بیشتر در مخاطب نخواهد بود. طراحی اپلیکیشن با قابلیتهای زائد، میتواند به گمراه شدن مشتری منجر شود. استفاده از قابلیتهایی نظیر فهرست راهنما، وبلاگ، یادآوری مناسبتها، آموزش، تعریف نقشه، انتشار اخبار، قابلیت چت، ارائه کوپن و بسیاری دیگر امکانپذیر خواهد بود؛ اما از خود بپرسید آیا ارائه همزمان این گزینهها عاقلانه است و به رونق کسبوکار شما منجر میشود؟!آزمایش پیش از راهاندازی: پیش از انتشار، آن را روی سیستمهای محدودی تست کنید. مهم نیست شما چقدر به کیفیت کار خود اطمینان دارید، بازخوردی که از مخاطب دریافت خواهید نمود، میزان موفقیت شما در طراحی اپلیکیشن را نشان خواهد داد.انتشار: پس از انجام موفقیتآمیز مراحل قبل میتوانید با یافتن فروشگاه مناسب به انتشار و تبلیغ برنامه خود بپردازید. اگر طراحی پورتال برای سازمان خود را پیشتر به انجام رساندهاید، از این قابلیت برای معرفی جامع اپلیکیشن اختصاصی خود نیز بهره ببرید. به یاد داشته باشید این اپها روی سیستمعاملهای گوناگون نصب میشوند؛ در نتیجه به نیاز اکثر مخاطبان خود اشراف داشته باشید.تبلیغ هدفمند: هر چقدر طراحی اپلیکیشن با تخصص و مهارت بسیاری انجام شده باشد اما مخاطب شما حتی از وجود چنین برنامهای آگاه نشود، تنها وقت و سرمایه خود را هدر دادهاید. به اهمیت بازاریابی هدفمند برای محصول خود بپردازید. مخاطبان هدف خود را بشناسید و با آنها ارتباط برقرار کنید. به این نکته اشاره کنید که به چه دلیل افراد باید به دانلود اپلیکیشن شما اقدام نمایند؛ به تفاوتهای محصول خود با رقبا آگاهی یابید.دریافت بازخورد: با طرح پیشنهاد تخفیف ویژه یا کوپنهای خرید، مخاطب خود را به ارائه بازخورد ترغیب کنید. با جمعآوری دادههای کمی و کیفی از طریق نظرسنجی، به تحلیل آنها بپردازید. با کاربران خود در ارتباط باشید و از دید آنها به نحوه طراحی اپلیکیشن بنگرید؛ این روشها از دید کاربران نیز پنهان نخواهد ماند. در این روش همواره میتوانید انتظارات خود با واقعیت را بسنجید و به راهکارهای منطقی و عملی بیشتری دست یابید.
ارائه درخواست طراحی اپلیکیشن
اگر از جمله افرادی هستید که تمایل به دریافت خدمات تخصصی در زمینه طراحی اپلیکیشن دارید، بهتر است پیش از اقدام، نسبت به نحوه ارائه درخواست خود اطلاع یابید. هر شرکت ممکن است روند دریافت سفارش محصول منحصر به خود را داشته باشد اما مهمترین بخشهای درخواست همکاری در زمینه طراحی این محصول به شرح زیر عنوان میگردد:
ارائه ایده: لازم است پیش از ارائه درخواست به نیازمندیهای خود بیندیشید. این محصول برای چه هدفی طراحی میشود و قرار است چه بخشهایی از فروش محصول و ارائه خدمات را پوشش دهد.طراحی اولیه: پس از تفهیم نیازمندی بهتر است مرحله طراحی واسط کاربری صورت پذیرد. این مرحله به درک دوجانبه محصول از سمت کارفرما و مجری پیادهسازی منجر خواهد شد.طراحی فنی: اکثر قابلیتهای محصول پس از طراحی اپلیکیشن قابل دستیابی است و نسخه اولیه برای تست ارائه میگردد.بهینهسازی: پس از انجام مرحله تست، اشکالات احتمالی یا تغییرات جزئی برای بهبود محصول ارائه میگردد.پشتیبانی: یکی از مهمترین مراحل پس از طراحی اپلیکیشن و تحویل آن به کارفرما قلمداد میشود. انتشار اپلیکیشن برابر با قدم گذاشتن در مسیر دیگری خواهد بود که به رصد مداوم محصول و رفع باگهای احتمالی نیاز خواهد داشت.انجام پروژه طراحی اپهای موبایل با چتر نیلی
گرچه امکان یادگیری و طراحی اپ به کمک نرمافزارهای بسیاری فراهم آمده است، اما در دنیای تجاری بهشدت رقابتی امروز، برای تسلط به بخش وسیعتری از بازار فروش و جلب توجه مخاطب در زمان اندک، اهمیت برونسپاری طراحی اپلیکیشن نیز بیش از پیش افزایش یافته است. رعایت تمامی نکاتی که پیشتر به آن اشاره نمودیم به تخصص و دانش وسیعی در رنگشناسی، برنامهنویسی موبایل، رفتارشناسی، طراحی سیستم و… نیازمند خواهد بود. استفاده از رویکرد آزمایش و خطا در این زمینه شاید به بهای کم اعتبار کردن برندها منجر شود.
از اینرو شرکت نرمافزاری چتر نیلی با بهرهگیری از راهکارهای خلاقانه در زمینه توسعه کسبوکارهای آنلاین میتواند همراه تکنولوژی شما باشد. اهم فعالیت این مجموعه در جهت پیادهسازی نرمافزارهای تحت وب، طراحی وبسایت و از همه مهمتر طراحی اپلیکیشنهای سفارشی است. برای کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت چتر نیلی به آدرس https://cnili.com مراجعه کنید.
پیشرفت تکنولوژی در همه عرصههای زندگی امروز بشر قابل رصد است. این امر در بازار رقابتی کسبوکارها بیش از گذشته احساس میشود.