برای تغییر «آرم» هوشیار عمل شود/ صاحب برند باید مردم را به نشان جدید عادت دهد

قباد شیوا، طراح پیشکسوت و مدرس گرافیک درباره جدیدترین فعالیت خود به خبرنگار تجسمی خبرگزاری فارس در پاسخ به این پرسش که تغییر یک لوگو و نشانه چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد، پاسخ داد: هر آرم و نشانه‌ای یک مؤلفه‌هایی دارد که به نحوی شناسنامه آن مؤسسه و شرکت یا برند محسوب می‌شود. بنابراین برای تغییر آن باید محتاط و هوشیار بود، چون مردم آن را شناخته‌اند و چشمشان به دیدنش عادت کرده است.

وی ادامه داد: اگر سفارش‌ دهنده به یک طراح کار بلد رجوع کند، مشکلی به وجود نمی‌آید اما اگر گرافیست مناسبی انتخاب نکند، به نفع صاحب آرم و مصرف‌کننده است که آن نشان تغییر نکند.

این طراح گرافیک خاطرنشان کرد: در وهله نخست بهتر است کلیت آرم تغییر نکند و طراح، تغییرات اندک در طرح ایجاد کرده و اشکالات آن را رفع کند؛ در واقع آرم ریدیزاین (بازطراحی) کند. اما اگر به هر دلیلی مجبور شد آن را تغییر دهد، باید اطلاعات گسترده‌ای از برند و نوع کار آن کسب کند تا بر اساس آن آرمی را طراحی کند.

شیوا در پایان گفت: اگر طرح جدیدی انجام شد و به تصویب رسید، آن برند، مؤسسه یا شرکت، برای عادت کردن مردم به آرم جدید باید تلاش کند. در کنارش، طراح هم باید برای معرفی کار خودش همت به خرج دهد.

وی همچنین درباره آخرین فعالیت های خود گفت: این هفته مشغول جمع‌آوری اثاثیه دفتر و تعطیلی آن بودم و رسماً خودم را بازنشسته کردم.

این هنرمند ۸۱ ساله افزود: البته بازنشستگی به معنای خداحافظی همیشگی با دنیای هنر نیست و اگر پیشنهاد ویژه‌‌ای برای طراحی داشته باشم، آن را می‌پذیرم.

انتهای پیام/