متن و حاشیه بورس در هفته دوم مهر/ بازار سرمایه به روزهای صعودی بازگشته است؟

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بورس در هفته‌های گذشته روند متعادلی نداشته است و با هر خبر و شایعه و اتفاقی روند آن از مثبت به منفی و از منفی به مثبت حرکت می‌کند. این روند نوسانی سبب شده تا سهامداران نیز نتوانند تصمیم درست در انجام معاملات داشته باشند و همین موضوع خود را در خروج پول حقیقی و تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی‌ها نشان داده است.

شاخص کل در این هفته در تمام روزها سبزپوش بود، اما شاخص کل هم‌وزن روند نوسانی متمایل به رشد را در این هفته در پیش گرفت.

در هفته گذشته نمادهای پالایشی به دلیل انتشار اخباری مبنی بر تعدیل احتمالی این شرکت‌ها ناشی از اعلام نرخ خوراک آنان و اعلام انتشار صورت‌های مالی، بیشترین پول حقیقی‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.

نگاهی به جریان نقدینگی گروه‌ها نشان می‌دهد، پولی که قبلا وارد گروه فلزات اساسی شده بود، طی روزهای این هفته به سمت نمادهای پالایشی حرکت کرده است.

البته رفتار بازار در هفته گذشته نشان داده، بخشی از خریداران همچنان در تردید و انتظار قرار دارند. هر چند که رفتار بورس در دو هفته ابتدایی مهرماه با شرایط خوبی روبه رو بوده است، اما همچنان در این وضعیت سبزپوشی شاخص کل و شاخص کل هم‌وزن، می توان رگه‌های از ناپداری و شکنندگی را در رفتار بورس مشاهده کرد.

هفته سراسر سبز شاخص کل

شاخص کل بورس در هفته گذشته به رقم یک میلیون و ۴۸۸ هزار واحد رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل ۵۱ هزار و ۲۸۰ واحد بالاتر ایستاد.

در هفته دوم مهرماه، بازدهی هفته شاخص بورس مثبت ۳.۶ درصد بود که مشابه رشد هفته پیشین بوده است. به عبارت دیگر شاخص کل بورس سرعت خود را حفظ کرده و رکورد ۸ روز صعودی پیاپی را به ثبت رسانده است.

نوسان در شاخص کل هم‌وزن نشانه چیست؟

در هفته گذشته شاخص کل هموزن نیز صعود کرد و در پایان هفته نسبت به هفته پیشین ۶ هزار و ۴۹۲ واحد بالا‌تر ایستاد و به رقم ۴۲۷ هزار و ۲۸۳ واحد رسید.

شاخص کل هموزن در هفته دوم مهرماه بازدهی مثبت ۱.۵۴ درصدی را ثبت کرد که نسبت به رشد ۱.۳ درصدی هفته پیشین افزایش داشته است.

نوسان موجود در شاخص کل هموزن نشان می دهد، بازار همچنان براساس شاخص سازها حرکت می‌کند و نمادهای کوچک بازار سرمایه هنوز نتوانسته‌اند جای خود را در میان سهامداران باز کنند.

کاهش میانگین ارزش معاملات و رشد میانگین ارزش معاملات خرد

در هفته گذشته، کمترین رقم ارزش معاملات کل در روز یکشنبه بود که ارزشی معادل ۱۵ هزار و ۶۲۸ میلیارد تومان داشت و بالاترین رقم هفته نیز روز دوشنبه محقق شد که به رقم ۴۴ هزار و ۱۳۴ میلیارد تومان بالغ شد. میانگین ارزش معاملات کل هفته ۲۶ هزار و ۵۱۶ تومان بود که نسبت به رقم ۲۸ هزار و ۱۵۳ میلیاردی هفته پیشین، افت ۵ درصدی داشته است.

در این هفته، میانگین ارزش معاملات خرد بورس ۶ هزار و ۶۱۲ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۵ هزار و ۹۲۲ میلیاردی هفته پیشین، رشد ۱۱.۶ درصدی داشته است.

پایین‌‌ترین رقم ارزش معاملات خرد به روز دو‌شنبه برمی‌‌گردد که ۵هزار و ۶۳۴ میلیارد تومان بود و بالاترین رقم هفته در روز شنبه ثبت شد که ۷ هزار و ۴۵۴ میلیارد تومان بود.

وضعیت صف های خرید و فروش در بورس

میانگین ارزش صف‌ های فروش در هفته اخیر ۹۶ میلیارد تومان بود که از میانگین هفته‌ پیشین ۴۳۹ میلیارد تومان کمتر بود و نزول ۸۲ درصدی داشته است. بالاترین رقم هفته ۱۲۵ میلیارد تومان بود که در روز ‌یکشنبه ثبت شد و پایین ‌ترین رقم به روز ‌‌‌‌شنبه برمی ‌گردد که ۶۸ میلیارد تومان بود.

میانگین ارزش صف‌های خرید در هفته اخیر ۴۱۰ میلیارد تومان بود که از میانگین هفته گذشته ۷۲ میلیارد تومان بیشتر بود. در این هفته، میانگین ارزش صف‌‌های خرید ۲۱ درصد افزایش یافته است. بالاترین رقم هفته ۶۵۰ میلیارد تومان بود که در روز شنبه ثبت شد و پایین‌ترین رقم به روز دوشنبه برمی‌گردد که ۲۸۳ میلیارد تومان بود.

افزایش ۱۰۷ درصدی خروج پول حقیقی

در پایان هفته دوم مهرماه سال ۱۴۰۰، رکورد خروج پول حقیقی برای ۳ روز متوالی ثبت شد. در مجموع کل هفته ۹۴۶ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.

میانگین هفته خروج پول حقیقی ۲۳۶.۵ میلیارد تومان بود که نسبت به هفته پیشین که رقم ۱۱۴ میلیارد تومان بوده، رشد ۱۰۷ درصدی داشته است.

به نظر می‌رسد شاخص کل بورس میل دارد، در هفته آینده با تداوم مسیر صعودی خود وارد کانال ۱.۵ میلیون واحدی شود. البته انتصاب علی صالح آبادی به عنوان رئیس کل بانک مرکزی نیز از سوی هیات دولت می‌تواند این مساله را سرعت ببخشد. به دلیل اینکه صالح آبادی در گذشته رئیس سازمان بورس بوده است، سهامداران امید دارند، این مساله باعث شود سیاست‌های بانک مرکزی به سود بازار سرمایه باشد.

انتهای پیام/ب