مخالف‌ نرخ‌گذاری دستوری هستیم/ اتحادیه‌ها داوطلبانه قیمت برخی اقلام لبنی را کم کردند‌

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سیدرضا ساداتی‌نژاد، وزیر جهاد کشاورزی، امروز در محل اتاق تعاون در جمع تعاونگران حاضر شد‌ و به مشکلات و نقطه‌نظرات آنها گوش داد. 

وی در این جلسه با بیان اینکه بخش تعاون را جزئی از وزارت جهاد کشاورزی می‌دانیم، گفت: ما حاضریم نماینده‌ای از اتاق تعاون در جلسه وزارت کشاورزی حضور داشته باشد و همچنین نماینده‌ای از وزارت جهاد کشاورزی در جلسات اتاق تعاون ایران حاضر باشد. 

ساداتی‌نژاد افزود: در قضیه کاهش قیمت برخی اقلام لبنی بدون اینکه دستوری در میان باشد، خود اعضای اتحادیه‌های لبنی تصمیم گرفتند ۱۰ درصد از قیمت سه قلم پرمصرف محصولات لبنی را کاهش دهند و این داوطلبانه بود و در واقع یک آزمایشی بود که آیا می‌توان کارهای تشکل‌ها و اتحادیه‌ها را به خودشان واگذار کرد‌ و  ما دیدیم که ۱۰ درصد کاهش قیمت برخی اقلام لبنی اتفاق افتاد و موفق شد، ما نه آدمی در این کار گذاشتیم و نه ناظر انتخاب کردیم اما در عمل توسط اتحادیه‌ها انجام شد. 

ساداتی‌نژاد گفت: اعتماد به تشکل‌ها با توجه به اینکه خود تشکل‌های کشاورزی با مردم سر و کار دارند و باید محصولات خود را به مردم بفروشند، کار درستی است و ما ملاحظه کردیم ظرف یک هفته با اعتماد به تشکل‌ها، قیمت برخی از محصولات لبنی کاهش یافت. 

وی اظهار کرد: مجلس هم برای ساماندهی تشکل‌ها، قانونی پیش‌بینی کرده و به نظر من برای حذف دلالان و واسطه‌های بخش کشاورزی با دستور نمی‌توانیم اقدام کنیم بلکه با تقویت اتحادیه‌ها و تشکل‌های بخش کشاورزی خودبه‌خود دلال‌ها و واسطه‌های بخش کشاورزی کمرنگ می‌شوند.

‌وزیر جهاد کشاورزی افزود: اتحادیه‌های تعاونی اتاق تعاون می‌توانند با رئیس سازمان تعاون روستایی در ارتباط باشند و اگر حرف و نظری دارند، قبل از هر تصمیم و اقدام حرف‌های آنها شنیده شود و این تصمیم ما در وزارت جهاد کشاورزی است، البته عده‌ای به ما گفتند که سراغ تشکل‌ها نرویم اما مدلی که در صنایع لبنی جواب داد، به خوبی به ما می‌گوید که می‌توانیم ساماندهی بازار را هماهنگی خود تشکل‌ها انجام دهیم.

وزیر جهاد با توجه به اینکه کاظمینی به عنوان قائم مقام امنیت غذایی منصوب شده است گفت: تشکل های اتاق تعاون هم می‌توانند در این قرارگاه حضور داشته باشند و به ویژه در زمینه تنظیم بازار اقلام اساسی، نماینده اتاق تعاون ایران را به آقای کاظمینی معرفی کنید.

وزیر جهاد کشاورزی این را هم گفت: یکی از طرح‌های محوری ما این است که کشاورزی باید بر مبنای قرارداد باشد و هر چیزی که در بخش کشاورزی تولید می‌شود باید طبق قرارداد مشتری آن را بدانیم که آیا مشتری داخلی و یا صادراتی دارد و با توجه به افزایش هزینه‌های تولید بدون قرارداد و متقاضی نباید محصولی تولید و یا کشت شود. 

وی نکته دوم را اینگونه عنوان کرد که برای تکمیل زنجیره ارزش، سرمایه‌گذارانی که عضو اتاق تعاون هستند، در جهت جذب ارزش افزوده اقدام کنند، زیرا بسیاری از کالاها در بخش کشاورزی تولید می‌شود که ارزش افزوده آن محصول را یا دیگران می‌برند و یا حتی خارجی‌ها به جیب می‌زنند، در حالی که باید ارزش افزوده به خود کشاورزان برگردد. 

وی با بیان اینکه ایران سومین کشور تولیدکننده خرما است، گفت: کشاورزان در فصل برداشت خرما با مشکل مواجه هستند و باید به وسیله تشکل‌ها مشکلات آنها را برطرف کنیم. در زمینه تسهیلات به کشاورزان، اراضی کشاورزی، صنایع تبدیلی و فرآوری باید تلاش شود که کار با کمک تشکل ها جلو برود. در زمینه صدور سند زمین‌های کشاورزی هم کمک می‌کنیم.

به گفته وزیر جهاد کشاورزی، در اجرای برخی قوانین دچار مشکل شده‌ایم اما می‌توان برخی از اختیارات متمرکز در وزارت جهاد کشاورزی را به استانها واگذار کرد تا بروکراسی اداری در این بخش کاهش یابد و ذهن تولیدکننده و کشاورز به چند جا مشغول نشود، بلکه فقط به تولید فکر کند. این کارها با دستور انجام نمی‌شود و ما با قیمت‌گذاری دستوری محصولات هم مخالف هستیم. 

به گفته ساداتی‌نژاد، اتحادیه‌ها حامی مردم هستند چون زندگی آنها به تولید و مشتری وابسته است. دولت هم به عنوان دیده‌بان و ناظر بر روابط تولید و مصرف نظارت دارد. 

وزیر جهاد کشاورزی همچنین گفت: اگر صنایع تبدیلی و کارخانه‌های شالی‌کوبی اصلاح شود و بهره‌وری افزایش یابد، می‌توان یک میلیون تن برنج بیشتر تولید کرد و از ضایعات شالی‌کوبی و کارخانه‌های برنج جلوگیری کرد که این امر با تسهیلات بانک کشاورزی قابل انجام است. 

به گفته ساداتی‌نژاد، عمده کارهای کشاورزی و دامپروری با بخش تعاون قرابت دارد و نقش تعاونی‌ها و تشکل‌ها در بازرگانی و توزیع محصولات کشاورزی بسیار مهم است. 

به گفته وزیر جهاد کشاورزی، با توجه به جایگاه تشکل‌های کشاورزی، ما به بخش خصوصی و تشکل‌ها اعتماد داریم، اما گاهی تشکل‌های کشاورزی دچار پراکندگی هستند. مثلاً در یک موضوع هفت تشکل وجود دارد و ما چگونه می‌توانیم با آنها کار کنیم؟ باید خود تشکل‌های کشاورزی هم با یکدیگر ادغام شوند. 

انتهای پیام/