خودکفایی در تولید تجهیزات پزشکی با حمایت از تحقیقات کاربردی

جعفر آقازاده در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس گفت: در چندماه اخیر کل دنیا با ویروس کرونا درگیر شده و کشور ما نیز از این مبرا نبوده و بحث سلامت و تجهیزات لازم در حوزه بهداشت و درمان بیش از هر زمان در کشور مطرح بوده و با وجود متخصصان صاحب نام در حوزه تجهیزات پزشکی و با وجود تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از تولید داخلی و استفاده از نخبگان علمی، شرکت‌های دانش بنیان و فناور نتوانستند بدلیل حمایت کمرنگ آنطور که باید نقش درستی در این حوزه ایفا کنند.

مدرس دانشگاه ادامه داد: باید تاکید کرد که ارزش دادن به دانش فناوری در کشور برای شرکت‌های دانش بنیان که دارای دانش فوق العاده و روز دنیا هستند در توسعه و خودکفایی نقش بزرگی ایفا می‌کند.

مدیرعامل شرکت دانش بنیان پویا راهبرد آذربایجان گفت: افزایش شرکت‌های دانش بنیان به همراه حمایت از تولیدات این شرکت ها در کشور از تاکیدات مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر است چرا که این شرکت‌ها بعنوان بنگاه‌های اقتصاد دانش‌محور از عوامل اساسی رشد و توسعه کشور هستند.

مخترع برتر کشور در ادامه تصریح کرد: مهم‌ترین مانع در حرکت شرکت‌های دانش بنیان بحث ورود آنها به بازار تولید و فروش است و همچنین در مرحله بعد مهم ترین دغدغه این شرکت‌ها معرفی محصولات در عرصه ملی و بین المللی است تا بتوانند تولیدات خود را به بازار عرضه کنند. ضمن اینکه تولیدات داخلی در حوزه تجهیزات پزشکی از خروج ارز جلوگیری می‌کند.

وی با بیان اینکه نزدیک ۱۵ سال در حوزه الکترونیک و تجهیزات پزشکی فعالیت دارد، افزود: اولویت‌های تجهیزات پزشکی کشور هرساله توسط وزارت بهداشت و درمان به دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام می‌شود و این اولویت‌ها توسط شرکت‌های دانش بنیان و فناور مورد ارزیابی قرار گرفته و متناسب با توانمندی شرکت‌ها این محصولات نمونه‌سازی، تست‌های بالینی و اخذ مجوزهای لازم برای توزیع در مراکز پزشکی کشور وارد چرخه مصرف می‌شود.

آقازاده در ادامه ابراز داشت: متاسفانه بروکراسی اداری در اخذ مجوز و پروسه طولانی این روند شرکت‌ها را با مشکلات عدیده‌ای مواجه کرده است که نیازمند بازبینی در فرآیند اداری است و تسهیل در این امر است.

پژوهشگر حوزه تجهیزات پزشکی تاکید کرد: انجام تبلیغات مناسب برای کمک به شرکت‌ها، معرفی شرکت‌ها به صنایع و بازارهای جدید، شرکت در نمایشگاه‌های مختلف ملی و بین المللی به منظور توسعه صادرات از جمله این حمایت‎‌هاست که جدای از کمک‌های مالی بهتر است در بحث گسترده تری انجام شود.

اهمیت واحد تحقیق و توسعه در شرکت‌های دانش بنیان

کارآفرین برتر کشور در خصوص اهمیت واحدهای تحقیق و توسعه در کشور افزود: واحد تحقیق و توسعه نقش بسیار مهمی در موفقیت کاری شرکت‌های دانش بنیان دارد و به استقامت کسب و کار کمک می‌کند. تحقیق و توسعه، کشف دانش جدید درباره محصولات، فرآیندها و خدمات و بکارگیری دانش برای ایجاد محصولات، فرآیندها و خدمات جدید و توسعه یافته است که نیازهای بازار را پوشش دهی می‌نماید.

آقازاده با بیان اینکه اهداف واحد تحقیق و توسعه که در جهت تلاش برای دستیابی به سطح مطلوب برای یک شرکت است، براساس اولویت­‌ها و نیازهای آن سازمان در یک چارچوب منسجم تدوین می‌شوند، تصریح کرد: در شرکت تولیدی ما تیم تحقیق و توسعه از اساتید دانشگاهی و محققان رشته‌های تخصصی با هدف تولید محصولات هایتک و ارتقای کیفی محصولات تولیدی مشغول فعالیت هستند.

وی در توضیحات پایانی افزود: با هدف تولید دانش نوین به منظور توسعه محصولات و بهینه ­سازی فرآیندها، بازدهی سریع سود، بهبود سریع عملکردها،کشف و درک فرصت‌ها و نیازهای بازار، پاسخ به نیازها و خواسته ‌های مصرف­ کنندگان و ایجاد رفاه و آسایش برای مردم، مشارکت قوی در جریان‌های دانش و یادگیری، ارتقای بازدهی فعالیت­ نیروی انسانی که نهایتا باعث افزایش درآمد افراد نیز می­‌شود، افزایش نیروی رقابتی در عرصه­‌های داخلی و خارجی و حضور فعال در بازارهای جهانی، آنالیز دقیق وضعیت محصولات موجود و آنالیز دقیق میزان کارآمدی برنامه ‌های جاری و پرسنل موجود انجام فعالیت می‌کنند.

 آقازاده در معرفی شرکت دانش بنیان پویاراهبرد آذربایجان که در زمینه طراحی و تولید تجهیزات پزشکی فعالیت دارد، توضیح داد: این شرکت از سال ۱۳۸۸با حمایت پارک علم وفناوری استان با ایده محوری دستگاههای فیزوتراپی و توان بخشی شروع به کار نموده است هم اکنون با ۴ شرکت زایشی با ایجاد ۱۲ نفر پرسنل متخصص به صورت مستقیم و ۲۵ نفر به صورت غیر مستقیم در سطح استان و کشور فعالیت می کند تاکنون ۵۷اختراع ثبت شده و فناور برتر استان و منتخب جوان کار آفرین کشور و رتبه دوم پژوهشی در کشور و جوان نمونه را در رزومه علمی خود دارد.

وی در پایان به الویت‌های مراکز درمانی کشور اشاره کرد و گفت: از جمله اولویت‌ها را می‌توان به تولید محصول الکتروگونیا متر دیجیتال و رگ یاب بزرگسالان و کودکان و کمربندهای اپتیکال برای ردمان دردهای عضلانی نام برد.

انتهای پیام/