احیای جهاد سازندگی مبتنی بر فعالسازی و به کارگیری ظرفیتهای مردمی باشد
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، نشست طرح پیشنهادی احیای جهاد سازندگی امروز در محل بسیج اقشار برگزار شد. در این نشست فاطمه محمدبیگی نماینده مردم قزوین در مجلس که خود را از اعضای گروههای جهادی میداند، اظهار داشت: شعار دولت سیزدهم تحول گرایی و کمک به مستضعفان است و با توجه به اینکه در مراحل ابتدایی تمدنسازی اسلامی قرار داریم، یکی از این مراحل دولت اسلامی است و ما سالها در مرحله دولت اسلامی معطل ماندهایم، اما سؤال این است که دولت اسلامی چگونه باید باشد، باید دولت جهادی باشد.
وی افزود: نقش بسیج سازندگی و گروههای جهادی و قرارگاه پیشرفت و آبادانی در دولت اسلامی چگونه باید تعریف شود. امروزه گروههای جهادی دارای سابقه ۲۱ ساله هستند و دیگر طفل نیست. طرحی که دولت برای احیای جهاد سازندگی ارائه کرده است را خواندم و باید هرگونه احیای جهاد سازندگی مبتنی بر فعالسازی و به کارگیری ظرفیتهای مردمی باشد.
به گفته این نماینده مجلس، اشکالاتی در طرح اولیه احیای جهاد سازندگی وجود دارد از جمله اینکه نقش بسیج جهاد سازندگی و قرارگاههای پیشرفت و آبادنی دیده نشده است. مسئله ما بازمهندسی حکمرانی در روستاها است. طبق سیاستهای کلی نظام باید خدمات جامعی به روستاها ارائه شود.
محمدبیگی همچنین گفت: در گام دوم انقلاب باید تجربههای گذشته را دستهبندی کنیم و از آن بهره بگیریم. در چهل سال گذشته چه دستاوردهایی در بخش مدیریت جهادی و جهاد سازندگی و گروههای جهادی داشتهایم که باید این دستاوردها احصا شود.
وی افزود: در احیای جهاد سازندگی باید از شتابزدگی پرهیز شود و طرحی پخته با کمک مرکز پژوهشهای مجلس و اندیشکدهها تهیه شود که در آن علاوه بر روحیه انقلابی و جهادی باید یک نظمی حاکم شود، اگر هدف از توجه به روستا فقط جاده و مخابرات است بسیاری از این خدمات ارائه شده است.
نماینده قزوین در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: ای کاش دولت صبر میکرد و ابتدا قانون افزایش جایگاه و اختیارات بسیج سازندگی در مجلس تصویب میشد و عملکرد آن را میدیدیم و بعد طرح احیای جهاد سازندگی را میداد.
محمدبیگی گفت: در مرحله سوم تمدن اسلامی باید دولت اسلامی و دولت جهادی روی کار بیاید. ما دنبال بازی با الفاظ نیستیم، بلکه چگونگی جهادی بودن دولت مطرح است. اما اگر سایر گروههای جهادی کنار بروند و جهاد سازندگی فقط در قالب جهاد دولتی باشد این اشکال پیدا میکند.
وی با اشاره به تجربه حضور خود در گروههای جهادی گفت: گروههای جهادی گاهی زیر مجموعه ستاد اجرایی فرمان امام، گاهی زیرمجموعه کمیته امداد امام خمینی و یا گاهی از طرف بسیج اعزام میشدند. اما در حال حاضر گروههای جهادی یک تجربه ۲۱ ساله دارند.
نماینده قزوین در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: دولت اجازه ندارد بیش از این بزرگ شود و تشکیلات جهاد سازندگی نباید دولتی باشد اما دوستانی که اظهارنظر میکنند نباید تندروی کنند.
محمدبیگی تأکید کرد: بحث ما امت است و باید فضای اقناعی در جامعه ایجاد کنیم، قانون ارتقای بسیج سازندگی که در مجلس وجود دارد به دلیل این پیش نمیرود که برخی از نمایندگان سابقه حضور در گروههای جهادی ندارند. در مجلس ۲۹۰ نماینده هستند که از جاهای مختلف کشور حضور دارند و هرکس دارای افکار خاص خودش است و ما باید در هر طرحی اجماع ایجاد کنیم.
در این نشست محمدرضا سهرابی از مجمع جهادگران گفت: جهاد سازندگی اول انقلاب یادآور سنگرسازان بیسنگر بود که متأسفانه در سال ۷۹ با وزارت کشاورزی ادغام شد و الان دنبال لفظ نیستیم بلکه هدف احیای جهاد سازندگی برای خدمت بیشتر به مناطق محروم است.
فروتن نیز یکی دیگر از فعالان جهادی گفت: در نشستی با آقای بختیاری رئیس کمیته امداد امام خمینی،وی گفت، با وجود این که ۵۳ درصد ایجاد اشتغال روستاها توسط کمیته امداد انجام میشود،اما در طرح احیای جهاد سازندگی با ما مشورت نشده است.
انتهای پیام/ب