لزوم نوآوری در مسابقه «ایران»/توجه ویژه به فرم و محتوا
به گزارش خبرگزاری فارس، مسابقه تلویزیونی «ایران» با هدف ایرانشناسی طراحی شده و نخستین مسابقه تلویزیونی است که تمام سوالات آن درباره ایران است. این مسابقه با شعار «ایران را با ایران بشناسیم» روی آنتن شبکه یک سیما می رود.
از نکات قابل توجه در این برنامه تلویزیونی، دکور «مسابقه ایران» است که خلاف برخی نمونه های مشابه، کپی کاری نیست. بر اساس مطالبات ایده اصلی طراحی و ساخته شده و به دوربین و مجری اجازه ابراز وجود و حرکت می دهد. متناسب با نیازها و ملزومات اجرای مسابقه طراحی شده است.
ضمن اینکه ماکتی از نقشه کشورمان نیز برای اشاره نمادین به نام مسابقه در محلی تعبیه شده تا در نماهای باز، بخوبی در معرض دید باشد.(البته این ارجاع به نام مسابقه، به درستی در طرح پرسش ها نیز لحاظ شده است.)
طراحی چند نمایشگر با طیف گوناگونی از رنگها در محوطه دکور که هم امکان دیدن سوالات و گزینه ها را برای حضار، شرکت کنندگان و بینندگان فراهم می کند و هم قدرت مانور سریع و دلخواه روی عنصر رنگ را برای زیبایی بصری هرچه بهتر در استودیو، افزایش می دهد.
از سویی کارگردان تلویزیونی با درک پتانسیل های چنین مسابقاتی، با تکنیک تصویرگری چند قابی و نیز سوییچ های پی در پی و متناسب تلاش دارد بیننده در منزل را نیز مثل حضار در استودیو، از لحظه لحظه کنش و واکنش های صورت گرفته مطلع کند و حال و هوای «مسابقه ایران» را سخاوتمندانه به آنتن منتقل کند. بویژه آنکه سازندگان آزادی نسبی و فرصت برای اکت های آنی و طبیعی و صحبتهای فی البداهه را از شرکت کنندگان سلب نکرده اند تا کارگردان تلویزیونی از این ظرفیت ایده آل، بخوبی بهره ببرد. هر چند می شود با طراحی حرکات متنوع تر کرین و نیز شکار اینسرت ها و کلوزآپ هایی که پیام های خاصی را از رخدادهای ریز و جزیی روی داده در استودیو مخابره می کنند، با خوش ذوقی از این بستر استفاده به مراتب بهتری نیز داشته باشند.
همچنین «مسابقه ایران» از معدود مسابقات مبتنی بر محک اطلاعات عمومی شرکت کنندگان است که توانسته تداوم خود را روی آنتن حفظ کند و در هر سری، آیتم هایی را نیز برای تمایز با سری های پیشین خود به شاکله اصلی اش بیفزاید. حالا در سری سوم این رقابت، بینندگان هم می دانند با چطور برنامه ای مواجه هستند و با اشتیاق و آگاهی پای آن می نشینند.
بجاست مدیران تلویزیون نیز با علم به همین مسئله، سازندگان را در ارائه برنامه ای پویا، رو به رشد و بالنده همراهی کنند تا اصل تنوع بخشی به کنداکتور نیز مراعات شود. همچنین سازندگان «مسابقه ایران» نیز شایسته است با دعوت از ایده های بکر و همراستا با مجموعه بخش های آشنای و جاافتاده آن، در هر سری یک گام به پیش بردارند و تفاوت هایی خوشایند در فرم و محتوا ایجاد کنند.
انتهای پیام/