باقری: گفت‌وگوهایی را دنبال می‌کنیم که دستاورد و نتیجه عملی داشته باشد

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که روز گذشته (چهارشنبه) پنجم آبان ماه در مقر اتحادیه اروپا در بروکسل با «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام به مدت پنج ساعت به رایزنی و گفت‌وگو پرداخت در گفت‌وگویی در این باره اظهار داشت: در ادامه گفت‌وگویی که با آقای مورا در تهران داشتیم در نشست چند ساعته در بروکسل درباره زمین‌ها، اقتضائات و شرایطی که لازم است برای این‌که گفت‌‌وگوهای نتیجه محور بین ایران و ۱+۴ شکل بگیرد، رایزنی کردیم.

وی افزود: درباره چارچوب‌ها و الزامات شکل گیری این گفت‌وگوها تبادل نظر کردیم و قرار بر این شد بر اساس این چارچوب‌ها ایران و ۱+۴ ظرف یک ماه آینده بتوانند گفت‌وگوهایی را شکل بدهند.

*  ایران گفت‌وگوهایی را دنبال می‌کند که مستلزم دستاورد عملی و نتیجه عملی باشد/ موضوع اصلی در این گفت‌وگوها لغو تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی است 

معاون وزیر خارجه اضافه کرد: نکته‌ای مهم که در جلسه تهران و بروکسل بر آن تأکید شد این است که جمهوری اسلامی ایران گفت‌وگوهایی را دنبال می‌کند که مستلزم دستاورد عملی و نتیجه عملی باشد. جمهوری اسلامی ایران گفت‌وگو برای صرفا دستیابی به یک توافق بر روی کاغذ را دنبال نمی‌کند. 

علی باقری که با شبکه پرس تی وی گفت‌وگو می‌کرد، اظهار داشت: موضوع اصلی در این گفت‌وگوها لغو تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی است که در طول چند سال گذشته علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال شده است، به ویژه تحریم‌هایی که به واسطه خروج آمریکا از برجام توسط ترامپ تحت عنوان فشار حداکثری به مردم ما اعمال شده و ما به دنبال رفع این تحریم‌‌ها علیه ملت ایران هستیم.

* الان هم در میدان مذاکره حاضر هستیم

معاون وزیر امور خارجه توضیح داد: چون ما یک منطق قوی و مستحکمی داریم و براساس آن منطق قوی و مستحکم وارد میدان مذاکره شدیم و الان هم در میدان مذاکره حاضر هستیم. در جلسه روز چهارشنبه تأکید کردم ما به صورت کامل به توافق پایبند بودیم و الان هم هستیم، در کنار میز مذاکره هستیم.

وی اضافه کرد: کسانی از میز مذاکره فاصله دارند که یا نسبت به تعهداتشان پایبندی نشان نداده و پایبند نبودند یا کسانی که ناقض تعهدات قبلی بودند. آنها فاصله بسیار زیادی با میز گفت‌وگو دارند ولی ما براساس منطق قوی که داریم در میز گفت‌وگو حاضر هستیم ولی منتظریم که آیا طرف مقابل این آمادگی را دارد که وارد یک مذاکرات جدی شود که بتواند نتیجه عملی داشته باشد که نتیجه عملی آن از نظر ما لغو تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی علیه ملت ایران است.

این دیپلمات ارشد ایرانی خاطرنشان کرد: گفت‌وگوهای نتیجه محور برای ما مورد قبول است، گفت‌وگوهایی که نتیجه عملی داشته باشد و منجر به لغو تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی شود. 

* گفت‌وگو برای گفت‌وگو و مذاکره برای مذاکره را قبول نداریم و نمی‌پذیریم

باقری بیان کرد: ما گفت‌وگو برای گفت‌وگو و مذاکره برای مذاکره را قبول نداریم و نمی‌پذیریم، ولی گفت‌وگویی که نتیجه آن لغو تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران باشد، این گفت‌وگو می‌تواند مدنظر ما باشد و از چنین گفت‌وگویی استقبال می‌کنیم.

به گزارش فارس، باقری پس از مذاکرات پنج ساعته با انریکه مورا در توئیتی نوشت: گفت‌وگوی جدی و سازنده‌ای با انریکه مورا درباره عناصر ضروری مذاکرات موفق داشتم. توافق کردیم پیش از پایان ماه نوامبر مذاکرات را آغاز کنیم. تاریخ دقیق هفته بعد اعلام خواهد شد.

لازم به ذکر است باقری در مذاکرات دیروز در بروکسل در خصوص لغو موثر‌ تحریم‌ها و پایبندی سایر طرف‌ها به تعهدات خود به رایزنی پرداخت.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان در این ملاقات با تاکید بر تجربه چند ساله بدعهدی در اجرا و نهایتا خروج یکجانبه و غیرقانونی از برجام توسط ایالات متحده و بی عملی کشورهای اروپایی در عمل به تعهدات پذیرفته شده خود، بیان کرد: آنچه برای ایران موضوعیت دارد، لغو موثر تحریم‌ها و عادی سازی روابط تجاری و اقتصادی با ایران است و هر توافقی باید خواسته های ایران در این‌خصوص‌را برآورده سازد.

باقری ارائه تضمین برای عدم تکرار بدعهدی و رفتارهای غیرقانونی طرف‌های مقابل را خواسته غیرقابل چشم پوشی ایران خواند. 

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان نیز روز چهارشنبه پنجم آبان ماه در نشستی خبری درباره مذاکرات تصریح کرد: ما نمی‌خواهیم از نقطه بن بست مذاکرات وین وارد مذاکرات وین شویم، ولی فرمتی که در مذاکرات وین شکل گرفته را قبول داریم و به زودی پس از ارزیابی از گفت‌وگوهای امروز آقای باقری با آقای مورا و مسئولان اتحادیه اروپا درباره این‌که در چه تاریخی وارد گفت‌وگو و مذاکره با ۱+۴ شویم، تصمیم می‌گیریم. ولی دیر نخواهد بود و بزودی این اتفاق خواهد افتاد و با ۱+۴ گفت‌وگوها را از سر می‌گیریم. (اینجا بخوانید)

 انتهای پیام/