لاوروف: طالبان از گسترش تهدید به خارج از افغانستان جلوگیری کند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه گفت که روسیه و قزاقستان به طور منظم و مشترکاََ تهدیدات تروریستی و قاچاق مواد مخدر ناشی از افغانستان را بررسی می‌کنند.

لاوروف طی مقاله‌ای که امروز (سه‌شنبه) برای روزنامه «روسیسکایا گازتا» نوشت، توضیح داد: «ما با هم به طور مرتب تهدیدات تروریستی و مواد مخدر ناشی از افغانستان را مورد بررسی قرار می‌دهیم. ما از نقطه‌نظر مشابه، در حال برقراری گفت‌وگو با مقامات فعلی این کشور (طالبان) هستیم تا به راهکار پایدار بین الافغانی و حذف چالش‌های چند وجهی در جنوب. مرزهای کشورهای مستقل همسود برسیم».

به نوشته ریانووستی به نقل از این یادداشت، وی در ادامه ابراز امیدواری کردکه طالبان وضعیت را در افغانستان تثبیت کند و از گسترش تهدیدها به خارج از کشور جلوگیری نماید.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه اضافه کرد که اقدامات هماهنگ مسکو و نورسلطان این امکان را فراهم می‌کند تا سطح امنیتی لازم، عدم تجاوز به مرزهای روسیه و قزاقستان و همچنین دیگر متحدان نزدیک آنها تضمین شود.

بر این اساس، لاوروف همچنین تصریح کرد: «این امر به ویژه در تغییر وضعیت نظامی-سیاسی در جنوب آسیا، خاورمیانه و منطقه آسیا و اقیانوسیه اهمیت دارد».

وی پیش از این نیز با بیان اینکه وضعیت کنونی در افغانستان هنوز پایدار نیست و تروریست‌ها سعی می‌کنند از آن سوءاستفاده کنند، تصریح کرد: «تهدید واقعی، انتقال فعالیت‌های تروریستی و مواد مخدر از افغانستان به خاک کشورهای همسایه است. تهدیدهای تروریسم و ​​قاچاق مواد مخدر هنوز در افغانستان وجود دارد». (جزئیات بیشتر)

پس از خروج بی‌برنامه و سراسیمه نظامیان آمریکایی از افغانستان و قدرت گرفتن طالبان که بسیاری آن را نتیجه سیاست‌های دولت جو بایدن می‌دانند، انتقادات داخلی بسیاری نسبت به عملکرد دولت آمریکا مطرح شده و حتی برخی خواستار استیضاح رئیس‌جمهور شدند. 

پس از آنکه ایالات متحده در بهار گذشته خروج نظامیان خود از افغانستان را اعلام کرد، طالبان عملیات گسترده‌ای را برای کنترل بر این کشور آغاز کرد. در ۱۵ اوت، «اشرف غنی» رئیس‌جمهور افغانستان از این کشور فرار کرد و طالبان بدون برخورد با هیچ گونه مقاومتی وارد کابل شدند. ششم سپتامبر، طالبان کنترل خود را بر تمام افغانستان اعلام کردند و هفتم سپتامبر ترکیب کابینه موقت دولت آن‌ها اعلام شد که مشروعیت آن هنوز توسط هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است.

انتهای پیام/م