جزییات نشست کمیسیون امنیت ملی مجلس/ رفع موانع روابط ایران و عربستان در حال پیگیری است

محمود عباس زاده سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس در تشریح نشست عصر امروز کمیسیون خود، اظهار داشت: در نشست امروز بررسی و ارزیابی روابط دیپلماتیک ایران با همسایگان به ویژه عربستان با حضور معاون وزیر امور خارجه و سایر مسئولان مربوطه برگزار شد. با توجه به مواضع و استقبال مسئولان کشور عربستان از برقراری مناسبات با جمهوری اسلامی، پیگیری‌ها برای رفع موانع در حال انجام است.

وی عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی بر اساس منافع مشترک می‌توانند همکاری کنند، دیپلماسی خارجی نیز عرصه عقلانیت و تدبیر است و وزارت خارجه ایران به عنوان مجری سیاست‌ها و راهبردهای روابط خارجی مذاکرات مقدماتی را انجام داده اما این مذاکرات باید شکل رسمی به خود گیرد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: جمهوری اسلامی منعی برای آغاز مذاکرات رسمی نمی‌بیند البته مذاکرات رسمی به انجام مقدمات کارشناسی نیاز دارد تا در مذاکرات رسمی توافقات صورت بگیرد. با توجه به مذاکرات مقدماتی امیدواریم مناسبات ایران و عربستان به صورت گسترده و هم افزا برقرار شود، جمهوری اسلامی قطعا دنبال مذاکرات رسمی و گسترش مناسبات با همسایگان است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بررسی مطالبات همسایگان و انتظاراتی که جمهوری اسلامی از کشورهای همسایه دارد، افزود: عربستان از کشورهای مهم منطقه است و طبیعتا در برخی کشورهای منطقه ترجیحات و منافعی را تعریف کرده است. از سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران به عنوان قدرتمندترین کشور منطقه استراتژی‌ها و راهبردهایی را از جهات مختلف دارد که بسیار مهم و گسترده است.

نماینده مردم مشکین شهر در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: بین منافع، خواسته‌ها و مطالبات همسایگان باید هم پوشانی باشد تا در گسترش مناسبات آسیبی به منافع متقابل زده نشود. در همین راستا معاونان وزیر خارجه و سایر مسئولان مربوطه گزارش‌هایی درباره برقراری مناسبات با عربستان ارایه دادند.

عباس زاده مشکینی تصریح کرد: جمهوری اسلامی عزمش را برای گسترش ارتباط با همسایگان جزم کرده و به نظر می‌رسد که از طرف ما موانع جدی وجود نداشته باشند البته اختلاف و تفاوت نظر در برخی جهات طبیعی است و هنر دیپلماسی همین است که با اختلاف نظرها در یک مسیر و به شیوه هم افزا، مناسبات را برقرار کرد.

انتهای پیام/