فیاضی در دفاع از برنامه‌های خود: دغدغه من ارتقای آموزش و پرورش است

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، مسعود فیاضی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش امروز سه شنبه در دفاع برنامه‌های پیشنهادی خود در صحنه علنی مجلس اظهار داشت: قطعا تنها دغدغه من ارتقای آموزش و پرورش است زیرا ۴۰ درصد از حجم دولت معادل ۵۰ میلیون نفر را در خود دارد از این رو بنده دست افراد مخالف میبوسم و دغدغه‌های آنها را سرلوحه کار خود قرار می‌دهم.

وی ادامه داد: بنده در مرکز پژوهش‌های مجلس حضور داشتم و شأن نمایندگان مجلس را می دانم و به این واقف هستم که تصمیماتی که نماینده می‌گیرد تصمیم درستی است و هر تصمیمی که نمایندگان مجلس نسبت به بنده اتخاذ کند پذیرا هستم.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: اگر می خواهید آینده یک کشور را مورد بررسی قرار دهید باید به نظام آموزش آن کشور نگاه کنید از این رو آموزش و پرورش برای تمام کارگزاران نظام از جمله انقلاب اسلامی مهم بوده است و خواهد بود.

فیاضی تصریح کرد: وزارت آموزش و پرورش محوری ترین وزارتخانه در کشور است و باید در مسیر تحول کشور نقشی ایفا کند زیرا این دستگاه یک دستگاه آدم سازی برای دستگاه دیگر جایگاه های کشور است.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش بیان کرد: شاهد بودیم در ابتدای انقلاب اسلامی از معلمان در جایگاه های گوناگون استفاده می کردند که این نشان می دهد جایگاه معلم والاست، معلم می تواند افرادی از جمله علی لندی تربیت کند که با فداکاری خود، ایثارگری را معنی کرد.

وی افزود: سواالی که مطرح می‌شود این است که اگر دستگاهی دارای این جایگاه باشد، قلب راکتور آن کجاست؟ پاسخ آن بدین گونه است که قلب راکتور، معلم و جایگاه آن است، اما اگر معلم درگیر معیشت خود باشد دیگر نمی توان از آن انتظار داشت تا نسلی نخبه پرور تربیت کند.

فیاضی تصریح کرد: بودجه آموزش و پرورش ۱۳ و چهاردهم درصد بود که متاسفانه در سالیان گذشته و هشت و هشت دهم درصد تقلیل پیدا کردن است که با کاهش بودجه آموزش و پرورش دیگر نمی توان از آن انتظار تحول خواست زیرا در هیچ کجای دنیا با مسائل آموزشی و پرورشی شوخی نمی‌شود.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با اشاره به اجرایی شدن رتبه بندی معلمان بیان کرد: اگر بودجه آموزش و پرورش کاهش نیافته بود، تا کانون رتبه بندی معلمان اجرایی می شد نه اینکه اکنون بعد از گذشت چند سال برای اجرا کردن آن با کمبود بودجه مواجه شویم باید این موضوع را دریابیم که رتبه بندی معلمان بسیار مهم است زیرا در سال های ۹۰، ۹۲ و ۹۵ بر آن تاکید شده بود اما متاسفانه تاکنون به مرحله اجرا نرسیده است.

وی با بیان اینکه باید مشکلات وزارت آموزش و پرورش را ریشه ای حل کنیم بیان کرد: جایگاه معلم آن‌قدر مهم و والاست که باید برای این جایگاه فرهنگ سازی های لازم صورت بگیرد و نباید فقط به بحث بودجه در این حوزه اهمیت داد.

فیاضی عنوان کرد: وزارت آموزش و پرورش تنها بخشی از دولت است که فیش حقوقی معلم از کارگزینی آن کمتر است. چرا باید دانشگاه فرهنگیان یک دانشگاه دست چندم در کشور باشد چرا باید از ۸۰ هزار دانشجو فقط ۵۰۰ نفر آن عضو هیئت علمی باشند. اگر بخواهیم وزارت آموزش و پرورش ارتقا یابد باید توجه ویژه ای به دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی شود.

ادامه دارد . . .