شکست آمریکا در دو جبهه پیشگیری و درمان اعتیاد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، بر اساس داده‌های منتشر شده در روز چهارشنبه، بیش از ۱۰۰ هزار نفر در ایالات متحده بر اثر مصرف بیش از حد مواد مخدر و قرص‌های اعتیاد آور  طی دوره ۱۲ ماهه منتهی به آوریل ۲۰۲۱ جان خود را از دست دادند.

به نوشته وبگاه «تایمز لایو» داده‌های موقت مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده نشان داد که این رقم افزایش ۲۸.۵ درصدی را نسبت به سال گذشته نشان می دهد، با مرگ و میر ناشی از مواد افیونی مانند فنتانیل، که می‌تواند ۱۰۰ برابر قوی‌تر از مورفین باشد و محرک‌های روانی از جمله مت آمفتامین به افزایش این رقم کمک می‌کند.

«جو بایدن» رئیس‌جمهور ایالات متحده چندی قبل در سخنانی در این زمینه گفت: «در حالی که به برداشتن گام‌ها برای شکست دادن همه‌گیری کووید-۱۹ ادامه می‌دهیم، نمی‌توانیم این همه‌گیری (مصرف بیش از حد مواد افیونی و روان گردان) که خانواده‌ها و جوامع را در سراسر کشور تحت تأثیر قرار داده است، نادیده بگیریم.»

بر اساس این گزارش، داده‌های ماه جولای نشان داد که مصرف بیش از حد مواد مخدر در سال گذشته ۳۰ درصد افزایش یافت زیرا قرنطینه‌های دوران همه‌گیری درمان را دشوار کرد و فروشندگان داروهای بیشتری را با فنتانیل یا نسخه‌های کپی‌کننده این ماده مخدر قوی تهیه می‌کردند.

مقام‌های بخش بهداشتی آمریکا گفتند که تامین کنندگان مواد مخدر اغلب مواد افیونی مصنوعی قوی را با کوکائین و مت آمفتامین مخلوط می‌کنند تا اثرات آنها را افزایش دهند. حتی مقادیر ناچیز فنتانیل این داروها را برای مصرف کنندگان خطرناک‌تر می‌کند.

 

داده‌های جدید  همچنین نشان می‌دهد که مرگ و میر ناشی از کوکائین و داروهای مسکن نسخه‌ای نیز نسبت به سال قبل افزایش یافته است.

در ایالت‌های آمریکا با بیشترین درصد افزایش مرگ و میر ناشی از مصرف بیش از حد، «ورمونت» با ۷۰ درصد، «ویرجینیای غربی» ۶۲.۲ درصد و «کنتاکی» ۵۴.۵ درصد قرار دارند.

وبگاه شبکه خبری «سی‌ان‌ان» نیز  روز چهارشنبه در گزارشی با این مضمون نوشت، از سال ۲۰۱۶، مصرف بیش از حد مواد مخدر تقریباً به اندازه تصادفات رانندگی و خشونت با اسلحه باعث مرگ آمریکایی‌ها شده است. 

دکتر «نورا ولکو»، مدیر مؤسسه ملی سوء مصرف مواد مخدر، به سی‌ان‌ان گفت: «آنچه می‌بینیم اثرات این الگوهای بحران و ظهور داروهای خطرناک‌تر با قیمت‌های بسیار پایین‌تر است. در یک بحران به این وسعت، کسانی که قبلاً مواد مخدر مصرف می‌کردند ممکن است مقادیر بیشتری مصرف کنند و  اعتیاد کسانی که در حال بهبود هستند ممکن است عود کند.»

به گزارش سی‌ان‌ان، با بازگشایی کشور و بازگشت جامعه به وضعیت عادی قبل از همه‌گیری کرونا، کارشناسان می‌گویند اگر اقداماتی برای بهبود چشمگیر دسترسی به درمان انجام نشود، مردم همچنان در اثر مصرف بیش از حد مواد مخدر و محرک‌های قوی جان خود را از دست خواهند داد.

دکتر «اندرو کولودنی»، مدیر پزشکی تحقیقات سیاست مواد افیونی در «دانشکده اجتماعی هلر دانشگاه براندیس»، گفت: «حتی اگر کووید فردا از بین برود، باز هم مشکل داریم.اینها مرگ و میر در افرادی است که شرایط قابل پیشگیری و قابل درمان دارند. ایالات متحده در هر دو جبهه، هم در پیشگیری از اعتیاد به مواد افیونی و هم در درمان اعتیاد، به شکست خود ادامه می‌دهد.»

انتهای پیام/