تلاش ترکیه برای تجهیز به ناوهواپیمابر واکنش یونان را برانگیخت
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، به دنبال سخنان اخیر رئیس جمهور ترکیه در زمینه ساخت ناو هواپیما بر و گفتگو با نخست وزیر اسپانیا در زمینه افزایش همکاریهای نظامی، یونان همسایه ترکیه واکنش نشان داد.
به نوشته روزنامه «گریک سیتی تایمز» «نیکوس دندیاس» وزیر امور خارجه یونان روز جمعه با «خوزه مانوئل آلبارس» همتای اسپانیایی خود تلفنی گفتوگو کرد.
وزارت امور خارجه یونان در توییتی در این زمینه نوشت، این تماس تلفنی در پی سفر «پدرو سانچز»، نخست وزیر اسپانیا به آنکارا و سخنان وی برای فروش ناوهای جنگی به ترکیه صورت گرفت.
بنابر اعلام وزارت خارجه یونان، وزیر امور خارجه این کشوردر جریان گفتوگوی خود با همتای اسپانیایی به مسائل پیش آمده مورد علاقه یونان اشاره کرد. وزیر امور خارجه اسپانیا در این گفتوگو توضیحاتی ارائه کرد و پیشنهاد سفر فوری خود را به آتن برای روشن شدن کامل این مسائل ارائه داد و پیشنهاد او پذیرفته شد.
بر ساس این گزارش، پس از توافق سانچز با «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه برای تقویت همکاری دو کشور در صنعت دفاعی، دندیاس و دولت یونان به شدت واکنش نشان دادند.
هنگامی که سران دو کشور چهارشنبه گذشته در آنکارا دیدار کردند، رجب طیب اردوغان از اعلام برنامههای تسلیحاتی سانچز در همکاری با اسپانیا تمجید کرد.
اردوغان گفت: «هدف ما ساخت یک ناو هواپیمابر بزرگ است. شاید در زمینه زیردریایی هم تلاش کنیم. این مراحل را انجام خواهیم داد.کارهای زیادی وجود دارد که میتوانیم با هم در صنعت دفاعی انجام دهیم.»
اردوغان در این دیدار افزود: «موضع اسپانیا در قبال ترکیه باید از سوی دیگر کشورهای اتحادیه اروپا به عنوان یک «الگو» تلقی شود.
پیشتر نشریه آمریکایی «دیلی بیست» در مطلبی با اشاره به عزم ترکیه در تغییر در ساختار نظامی خود و گسترده کردن آن نوشته بود که ترکیه در حال دستیابی به ناو هواپیمابر است. به نوشته دیلی بیست، ترکیه در حال افزایش بنیه نظامی خود برآمده و به همین منظور قصد دارد ناو هواپیمابر چند منظوره با قابلیتهای بین قارهای بسازد.
بر اساس این گزارش، ناو هواپیمابر ۲۲۵ متری مورد نظر ترکیه «آناتولی» نام دارد و در سال ۲۰۲۱ عملیاتی میشود و قرار است برای حمل جنگنده، بالگردهای هجومی، تانک، نیرو و ترابری لجستیکی در اطراف مدیترانه ، اقیانوس هند و اطلس استفاده شود.
به نوشته دیلی بیست، این اقدام به نشانه علامتی از ترکیه به عنوان یکی از اعضای ناتو برای مبدل شدن به قدرت برتر خاورمیانه و فراتر از آن است .
«ارکان کالکاوان» مدیر شرکت کشتی سازی «صدف» در استانبول در این زمینه گفت: «ناو هواپیمابر آناتولی با ظرفیت حمل ۱۴۰۰ خدمه و نیرو بیانگر قدرت ترکیه در صنایع دفاعی است. قرارداد ساخت این ناو هواپیمابر با مشارکت شرکت اسپانیایی “ناوانیتا” امضا شد. ساخت این ناو هواپیمابر بیش از یک میلیارد دلار هزینه در بر دارد.»
«ازوکان» تحلیلگر ترکیهای از امکان حضور ترکیه به عنوان یک کشور مسلمان با این ناو هواپیمابر در عملیات ناتو اشاره کرد.
این رسانه آمریکایی در خاتمه نوشت، ترکیه اینک با دارا بودن ارتش به شدت پیشرفته ،بیش از ۶۰۰ هزار نیرو دارد و بزرگترین کشور عضو ناتو از حیث تعداد نیروی نظامی است . آمریکا در این منظر در جایگاه نخست قرار دارد.
انتهای پیام/م