کارلو؛ سلاحی مرگبار که همچنان رژیم صهیونیستی را به چالش میکشد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، پیش از ظهر روز یکشنبه (۲۱ نوامبر)، خبر تیراندازی در «باب السلسله» یکی از ورودیهای مسجدالاقصی در بخش قدیمی قدس و کشته و زخمی شدن پنج صهیونیست، توجه همه را به خود جلب کرد.
ماجرا از این قرار بود که «فادی ابوشیخدم» از ساکنان اردوگاه «شعفاط» در قدس و یکی از آموزگاران مدرسه الراشدیه، که به اعلام جنبش حماس از رهبران این جنبش در قدس به شمار میرفت، در حالی که برای لو نرفتن لباس ویژه یهودیان حریدی را پوشیده و سلاح «کارلو» در دست داشت، در نزدیکی باب السلسله، موفق به انجام یک عملیات استشهادی شد که طی آن یک شهرکنشین صهیونیستی به هلاکت رسید و چهار شهرکنشین و نیروی نظامی صهیونیست زخمی شدند که حال یکی از آنها وخیم گزارش شده است.
جنبش حماس فادی ابوشیخدم را از رهبران خود در قدس اشغالی معرفی کرد و در واکنش به این عملیات گفت که این عملیات در چارچوب پاسخ طبیعی به جنایات رو به افزایش در قدس اشغالی انجام شده است و بر ادامه انقلاب ملت فلسطین علیه اشغالگر صهیونیستی و ناتوانی اشغالگر در خاموش کردن این انقلاب تأکید میکند.
حماس تاکید کرد که مقاومت فلسطین علیه اشغالگر با تمام ابزارها تا زمان تحقق اهداف مورد نظر و نابودی رژیم اشغالگر ادامه خواهد یافت.
خبرگزاری فلسطین «شهاب» با انتشار گزارشی در خصوص این عملیات شهادتطلبانه نوشت: «این درگیری مسلحانه در قدس، بار دیگر سلاح «کارلو» را به میدان نبرد با دشمن اشغالگر صهیونیستی بازگرداند. سلاحی ساده که سمبل “میراث” تاریخ طولانی عملیات مقاومت فلسطین علیه اشغالگری اسرائیل است.
معرفی اسلحه کارلو
کارلو یک سلاح ابتدایی است که فلسطینیها آن را از روی مدل تفنگ سوئدی «کارل گوستاو» ارتقا دادند و نام آن را کارلو گذاشتند تا با این اصلاحات صورت گرفته بر روی اسلحه کارلو گوستاو، قواعد درگیری با اشغالگر اسرائیلی را تغییر دهند. منازعهای که با سنگ و چاقو شروع شد و به موشک رسید.
بنا بر این گزارش، سلاح «کارلو» یکی از برجستهترین مراحل ارتقای سطح تسلیحات فلسطینی در تاریخ درگیری با اسرائیل به شمار میرود و در جریان عملیاتهای مختلف علیه ارتش اسرائیل در انتفاضه اول در سال۱۹۸۷ و دوم در سال ۲۰۰۰ بسیار زیاد مورد استفاده قرار گرفت. به ویژه که متناسب با نیاز مقاومت فلسطین اصلاح شده بود.
بر این اساس، «کارلو» یک سلاح خودکار بدوی ساخت دست فلسطینی هاست که با وجود محدود بودن دقت و کوتاه بودن بُرد آن و داشتن مزیت قیمت ارزان، که همه نیروهای مقاومت را قادر به حمل و استفاده از آن می کرد، در اکثر عملیات های کماندویی در داخل سرزمین های اشغالی مورد استفاده قرار میگرفت. کارلو یا به قول فلسطینی ها «سلاح فقرا» توانست موفقیت و حضور خود را در صحنه سالها درگیری فلسطین و اسرائیل حفظ کند. زیرا برای تولید آن نیاز به دانش زیادی در ماشین آلات و تکنولوژی نیست.
کارلو در نسخه اصلاح شده فلسطینی خود، نام خود را از تفنگ «کارل گوستاو» گرفته است که از سال ۱۹۴۵ به مدت ۲۰ سال در ارتش سوئد استفاده شد و ارتش ایالات متحده نیز از آن در جنگ ویتنام؛ به دلیل مزیت بالایی که در درگیری مستقیم دارد، استفاده کرد.
در ادامه این گزارش آمده است: در فلسطین، واحدهای تولیدی تسلیحات مقاومت فلسطینی موفق شدند این سلاح چهارکیلوگرمی را تغییر دهند و آن را در اندازهای کوچکتر و وزن کمتر تولید کنند تا در آن از گلولههای به کار رفته در تپانچههای ۹ میلیمتری که فراوان هستند، استفاده شود. این سلاح تا ۱۰۰ متر بُرد دارد.
پیشینه استفاده از کارلو در عملیاتهای چریکی فلسطین
در کرانه باختری اشغالی اسلحه کارلو طی انتفاضه اول در تیراندازی علیه صهیونیستها به ویژه از سوی شهید عماد عقل مورد استفاده قرار گرفت به عنوان مثل وی در چهارم می ۱۹۹۲ از تفنگ کارلو علیه ژنرال «یوسف اونیبگد» رئیس پلیس اسرائیل در نوار غزه استفاده کرد.
سایر چریکهای فلسطینی نیز به تبعیت از عقل، از این سلاح در چندین عملیات ویژه استفاده کردند. از جمله عملیاتی که در ۸ ژوئن ۲۰۱۶ در مرکز خریدی در نزدیکی وزارت ارتش اسرائیل در مرکز تل آویو صورت گرفت و طی آن دو جوان به نامهای محمد و خالد مخامره از شهرک «یطا» در شهرستان الخلیل با استفاده از این سلاح، چهار اسرائیلی را به هلاکت رساندند و شش صهیونیست را زخمی کردند.
خبرگزاری شهاب نوشت که طی انتفاضه دوم فلسطین در سال ۲۰۰۰، چریکهای فلسطینی به ندرت از کارلو تغییر یافته استفاده میکردند. دلیل آن، در دسترس بودن انواع دیگر سلاح ها، که نتایج قویتری به همراه داشت و نقاط ضعف این اسلحه ابتدایی را نداشت، بود. اما بار دیگر در انتفاضه سوم (انتفاضه قدس، در اکتبر ۲۰۱۵) به دلیل آزار و اذیتهای اشغالگران صهیونیست از آن استفاده شد.
نقاط قوت کارلو
به نوشته «نیوزویک»، مشخصه کارلو، وزن سبک آن است که نهایتا دو کیلوگرم است و یک مسلسل به حساب می آید، و در خشاب خود ۳۰ گلوله را جای میدهد که می توان آنها را به یکباره شلیک کرد. ساخت این سلاح نیازی به تلاش زیاد یا امکانات خاصی ندارد، فقط به یک پانچ پیزو (به عنوان یک جزء ضروری)، مقداری تجهیزات جوشکاری و کمی اطلاعات در مورد ساخت نیاز دارد که می توان از اینترنت به دست آورد. این روزنامه در توضیح این سلاح مینویسد: «این اسلحه این یک تهدید واقعی است».
نحوه استفاده از این سلاح نسبتاً ساده است، زیرا با شلیک گلوله شروع می شود که منجر به انفجاری می شود که پیچ سلاح را به عقب می راند و خود به خود، فشنگ گلوله مصرف شده را به بیرون پرتاب میکند و گلولههای جدید را از داخل خشاب به طور خودکار شلیک میکند.
کارلو همچنین این مزیت را دارد که ردیابی نمیشود. زیرا بر خلاف سایر سلاحهای سبک دارای شماره سریال نیست، اما عدم توانایی در تیراندازی برای فواصل طولانی و سهولت سقوط گلوله در صورت افتادن اسلحه بر روی زمین، از نقاط ضعف آن است.
تاریخچه عملیاتهای ویژه با کارلو
«کارلو» در چند عملیات ویژه و مهم از جمله عملیات «دیزنگف»که توسط شهید «نشاط ملحم» انجام شد، عملیات بیت المقدس که توسط شهید «فؤاد ابورجب التمیمی» انجام شد و نیز عملیات الخلیل که توسط دو شهید «قاسم فرید جابر» و «امیر فؤاد الجنیدی»، عملیات «باب العمود» که توسط سه جوان به نامهای «احمد ناجه ابوالرب»، «محمد احمد محمد کمیل» و «احمد زکارنه» صورت گرفت، مورد استفاده قرار گرفت. علاوه بر این عملیاتها، عملیات تلآویو که توسط پسرعموها محمد و خالد مخامره در قلب تلآویو در ژوئن ۲۰۱۶ انجام شد که طی آن چهار صهیونیست کشته و تعدادی دیگر زخمی شدند نیز با همین سلاح انجام شد.
بنا بر این گزارش، یک عملیات کماندویی نیز در ۱۵ ژوئیه در مجاورت مسجد الاقصی در قدس اشغالی انجام شد که طی آن ۳ جوان فلسطینی از یک خانواده با استفاده از یک اسلحه “کارلو” و یک تپانچه دیگر دو پلیس صهیونیست را به هلاکت رساندند و خود طی این عملیات به شهادت رسیدند.
چه چیزی فلسطینیها را از کارلو منع میکند؟
«گودا آری گروس» نویسنده صهیونیست، در مقاله ای که در روزنامه «تایمز اسرائیل» منتشر شده، می گوید: «کارلوی فلسطینی قادر به ایجاد هرج و مرج و مرگ است. تقریباً غیرممکن است که بتوان از ساخت کارلو توسط فلسطینیها جلوگیری کرد که تهدیدی واقعی برای امنیت اسرائیلیها است».
به گفته ناظران، نسل جدید جوانان کرانه باختری نیاز به تلاش زیادی برای ایجاد ترس و اضطراب میان اشغالگران ندارند، اسلحه کارلو پس از «چاقو» به رویای این جوانان تبدیل شده است، زیرا قیمت آن در بازار محلی نهایتا ۲۵۰ دلار است. مردان جوان در کرانه باختری اشغالی با توجه به تعقیبهای امنیتی شدید ارتش اسرائیل و دستگاههای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین علیه مبارزان مقاومت، برای مقابله با اشغالگران و پاسخ به تجاوزات ارتش و شهرک نشینان صهیونیست از این سلاح استفاده میکنند.
بنا بر این با وجود یورشهای تقریباً روزانه نظامیان صهیونیست برای دستگیری و مصادره سلاحهای ابتدایی از خانههای شهروندان و یورش به کارگاههای آهنگری در کرانه باختری و بیتالمقدس که متهم به ساخت این سلاح هستند، تلاشهای این رژیم برای جلوگیری از ساخت کارلو شکست خورده است.
انتهای پیام/ص