ضرورت تنظیم زمان پروازهای صبحگاهی بابت عدم تداخل با نماز صبح

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، کاربران این رسانه در بخش فارس من، با ثبت پویشی، خواستار  پیگیری در موضوع «ضرورت تنظیم زمان پروازهای صبحگاهی بابت عدم تداخل با نماز صبح» شده‌اند.

در این پویش که تاکنون حدود ۱۸۰ امضا ثبت شده، آمده است: ‌برای یکشنبه بلیت هواپیما در مسیر تهران شیراز گرفته‌‌‌‌ام که ساعت بلیت‌‌ ۵:۱۵ صبح بود، ساعت ۶:۴۰ دقیقه هم قرار بود در شیراز از هواپیما پیاده شویم، یعنی دقیقاً پیش از اذان تا بعد از طلوع آفتاب.

‌در ادامه این پویش، ثبت‌کننده آورده است: به فرض اینکه من بتوانم با کسر جریمه، بلیت را پس بدهم آیا باید چنین پروازی وجود داشته باشد؟ مردمی که این ساعت، نماز صبح‌شان قضا می‌شود باید چکار کنند.

بنابراین گزارش خبرگزاری فارس متعهد است در صورت افزایش امضاهای این پویش به ۱۰۰ هزار، موضوع را از نهادهای متولی شامل وزارت راه و شهرسازی و سازمان هواپیمایی کشوری دنبال کند.

* سازمان هواپیمایی: ابلاغ به شرکت‌های هواپیمایی بابت در نظر گرفتن زمان نماز صبح

موضوع را از رضا جعفر‌زاده، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری، پیگیری کردیم.

وی در این‌باره به خبرنگار فارس گفت: به همه شرکت‌های هواپیمایی از گذشته ابلاغ شده است فرصتی مناسب برای اقامه نماز صبح حتما در نظر بگیرند و در این زمینه مراعات کنند.

جعفرزاده اضافه کرد: شرکت‌ها ملزم هستند حتما زمان مورد نیاز برای اقامه فریضه نماز صبح را در نظر بگیرند و در صورت عدم توجه، سازمان هواپیمایی کشوری در این زمینه برخورد قانونی خواهد داشت.

به گزارش فارس اردیبهشت ۹۶ بود که ‌از سوی سازمان هواپیمایی کشوری، بخشنامه جدید اقامه نماز در پروازها به شرکت‌های هواپیمایی ابلاغ شد.

در این بخشنامه تأکید شده است که «مسافران هواپیماهای ایرانی از تمام مبادی و مقاصد و مسافران خطوط هوایی خارجی که از مبادی ایران و یا به مقاصد درون ایران پرواز می‌کنند، از حق اقامه نمازهای یومیه در شرایط شایسته برخوردار بوده و این حق باید به رسمیت شناخته شده و مورد احترام قرار گیرد؛ در صورتی که در زمان انجام یک پرواز، وقت شرعی نماز آغاز و در همان پرواز پایان یابد، خطوط هوایی موظفند اطلاعات مورد تقاضای مسافران شامل زمان‌ شرعی و جهت قبله را در اختیار مسافران متقاضی قرار داده و در صورت امکان، مکانی مناسب و ایمن جهت اقامه فریضه نماز به مسافران معرفی کنند».

در ادامه‌ این بخشنامه آمده است: «همچنین در مواردی که وقت اقامه نماز پس از فرود هواپیما منقضی می‌شود اما فرصت کافی جهت انجام تشریفات ورود به مقصد و اقامه نماز وجود ندارد، رعایت مفاد فوق ضروری است، در صورتی که وقت اقامه نماز، قبل از آغاز برنامه سوار کردن مسافران شروع شود و یا فرصت زمانی اقامه نماز و طول پرواز به گونه‌ای باشد که اقامه نماز در زمان پرواز امکان‌پذیر نباشد، سوار کردن مسافران حداقل ۱۵ دقیقه بعد از ورود به وقت نماز آغاز شود و یا برنامه پرواز به گونه‌ای تغییر یابد که امکان اقامه نماز پس از فرود و انجام تشریفات ورود به مقصد برای مسافران مهیا شود».

‌در بخش دیگری از این بخش‌نامه قید شده است که «در مواردی که رعایت موارد فوق منجر به نقض الزامات ایمنی و به خطر افتادن جان مسافران شود، رعایت الزامات ایمنی ضروری بوده و محدودیت موجود با رعایت احترام و حقوق مسافران به آنها اعلام شده و در خصوص راهکارهای جایگزین، حداکثر همکاری ممکن با مسافران به عمل آید‌، بر اساس این ابلاغیه همه شرکت‌های هواپیمایی موظف هستند دستورالعمل‌ها و فرآیندهای مرتبط با برنامه‌ریزی و مدیریت پرواز را به گونه‌ای اصلاح و بازنگری کنند که مفاد این ابلاغیه در عملیات جاری شرکت‌ها رعایت شود». 

انتهای پیام /‌