نشست‌های معاون دیپلماسی اقتصادی با شرکت‌های پتروشیمی و دارویی کشور

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، «مهدی صفری» معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران جلساتی را با صاحبان و شرکت‌های فعال در صنعت پتروشیمی و همچنین مدیران تشکل‌ها و شرکت‌های تولیدکننده دارو و تجهیزات پزشکی برگزار کرد. علاوه بر این صفری میزبان نشست هماهنگی انتقال بار از طریق مسیرهای ترکیبی دریایی- ریلی بود. 

* بررسی وضعیت صنعت پتروشیمی و رفع مشکلات صادرات محصولات این صنعت

براساس این گزارش، به منظور بررسی وضعیت صنعت پتروشیمی کشور و رفع مشکلات این صنعت در حوزه صادرات، نشستی با حضور مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه و صاحبان و شرکت‌های فعال در این حوزه برگزار شد. 

در این دیدار پس از گزارش نمایندگان حاضر در جلسه در مورد شرایط صنعت پتروشیمی و مشکلات آنان در زمینه سرمایه گذاری خارجی و صادرات محصولات، معاون دیپلماسی وزارت امور خارجه ضمن تأکید بر حمایت کامل وزارت امور خارجه از فعالیت‌های این صنعت، آمادگی این وزارتخانه را برای رفع مشکلات آنها اعلام کرد و گفت: معاونت دیپلماسی اقتصادی با همکاری سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور می‌توانند در زمینه بازاریابی و همچنین جلب و جذب سرمایه گذاران خارجی کمک کنند.
 نمایندگان صنعت پتروشیمی نیز ضمن قدردانی از برگزاری این نشست، آمادگی خود را برای همکاری نزدیک با بخش دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در راستای رفع مشکلات خود اعلام کردند.

* بررسی مشکلات بر سر راه تولیدات‌ شرکت‌های تولیدکننده دارو و تجهیزات پزشکی

به گزارش فارس، مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه همچنین در نشستی با حضور «پیمان پاک» معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) و رئیس سازمان توسعه تجارت، نمایندگان سازمان غذا و دارو، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مدیران ۲۶ تشکل و شرکت بزرگ تولیدکننده دارو و تجهیزات پزشکی، موانع موجود بر سر راه صادرات تولیدات این شرکت‌ها و راهکارهای تسهیل این روند، به ویژه راه‌های مساعدت وزارت امور خارجه و معاونت دیپلماسی اقتصادی برای کاستن از این موانع و همکاری برای توسعه صادرات محصولات دارویی و تجهیزات پزشکی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

در این نشست روسای سندیکاها و مدیران عامل شرکت‌ها و صاحبان صنایع داروهای انسانی، داروهای نانوتک، تولیدکنندگان داروهای مکمل، تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی و مواد اولیه دارویی و شیمیایی مهمترین موانع و چالش‌های پیش روی صادرکنندگان این حوزه را مطرح کردند.

پیمان پاک رئیس سازمان توسعه تجارت نیز در این نشست، ضمن اعلام آمادگی این سازمان و وزارت صمت برای کمک به منظور رفع موانع صادرات این نوع محصولات، پیشنهاداتی را مطرح کرد. 
در ادامه این نشست، مهدی صفری نیز با بیان این‌که وزارت امور خارجه در زمینه معرفی محصولات شرکت‌های ایرانی در سایر کشورها، توجه به تهاتر محصولات ایرانی در فرآیند صادرات و ایجاد زمینه‌های قانونی فعالیت شرکت‌های ایرانی در سایر کشورها اقدامات لازم را انجام داده، بر آمادگی وزارت امور خارجه و نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور برای کمک به رفع مشکلات و توسعه صادرات محصولات دارویی و تجهیزات پزشکی تاکید کرد.

* نشست ترانزیت دریایی – ریلی در وزارت امور خارجه
         
از سوی دیگر، در ادامه تلاش‌ها برای عملیاتی کردن کریدور شمال- جنوب، مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه میزبان نشست هماهنگی انتقال بار از طریق مسیرهای ترکیبی دریایی- ریلی بود. 

در این نشست که به ریاست صفری و با حضور نمایندگان بخش‌های دولتی و خصوصی حوزه حمل و نقل ریلی و دریایی کشور برگزار شد، مقرر شد با توجه به درخواست‌های روزافزون برای انتقال محموله‌های کانتینری از شرق دور به مقصد آسیای مرکزی و قفقاز، روسیه و اروپا از طریق بنادر جنوبی ایران، مسیرهای ترکیبی کریدور شمال- جنوب توسط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و راه  آهن جمهوری اسلامی ایران به صورت برنامه‌ای، عملیاتی شود.

انتهای پیام/