همکاری بسیج برای افزایش تولید محصولات اساسی و امنیت غذایی / راه‌اندازی ۵۰۰ کلینیک سیار دامپزشکی

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری فارس، محمدرضا جهانسوز مسئول سازمان بسیج جامعه کشاورزی امروز در نشست خبری به مناسبت هفته بسیج از برنامه‌های این سازمان در بخش کشاورزی کشور صحبت کرد و گفت: تمرکز این سازمان برای افزایش تولید ۵ محصول اساسی گندم، برنج، جو، کلزا و ذرت در کشور است و طبق برنامه هدف‌گذاری ۸ ساله تولید این محصولات را در کشور افزایش می‌دهد.

وی افزود: البته در مورد سایر محصولات مهم و استراتژیک مانند پسته و زعفران هم برنامه‌هایی دارد.

به گفته این مسئول فعالیت ۱۰ هزار نفر در کشور در حال انجام است، ۲۶ هزار روستا تحت پوشش قرار دارد و تمام اینها به صورت قرارگاه محور پیش می‌رود.

جهانسوز به بیان اینکه سال گذشته با حمایت فرمانده سازمان بسیج افزایش چهار برابری تولید را در پروژه‌های در دست اجرا داشتیم، گفت: این برنامه‌ها در استان‌ها با حضور و تعامل فرماندهان بسیج و مدیران استانی جهاد کشاورزی انجام می‌گیرد.

مسئول سازمان بسیج جامعه کشاورزی اظهار داشت: حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار به توسط ۳۲۳ هزار نفر کشاورز و در قالب ۴۴۶ هزار واحد برنامه‌ها اجرایی می‌شود.

* راه‌اندازی ۵۰۰ کلینیک سیار دامپزشکی در کشور

وی با بیان اینکه ۸ سال پیش نخستین کلینیک سیار دام در کشور با قابلیت انجام سونوگرافی دام تا نمونه‌برداری در محل انجام شد، گفت: برنامه سازمان برای راه‌اندازی ۵۰۰ کلینیک در کشور است که می‌تواند به اشتغالزایی دامپزشکان کشور کمک کند.

جهانسوز با مهم خواندن خودکفایی در گوشت قرمز در کشور گفت: نیاز کمی به واردات است و این شکاف کوچک با یک اقدام جدی پوشش داده می‌شود.

به گفته وی این طرح قرار است ۴ سال به صورت آزمایشی انجام و پس از آن وارد فاز اجرا شود.

* امکان خودکفایی و صادرات در روغن طی ۵ سال

مسئول سازمان بسیج جامعه کشاورزی با بیان اینکه همواره گفته می‌شود در تامین روغن نمی‌توانیم به خودکفایی برسیم، گفت: این حرف اشتباهی است، سازمان بسیج برنامه ملی خودکفایی روغن را آماده کرده و ان‌شاءالله به زودی عملیاتی خواهد شد.

وی افزود: بر اساس این برنامه کشور ظرفیت این را دارد که طی ۵ سال آینده در تامین روغن به خودکفایی برسد و حتی به سطح صادرات برسیم.

* برنامه ملی تخصصی امنیت پایدار

جهانسوز از برنامه ملی تخصصی امنیت غذایی پایدار در سازمان بسیج خبر داد و گفت: در ۲۵۳ شهرستان و استان هیات‌های اندیشه‌ورز و قوی داریم که از توان هیات علمی هم استفاده می‌کنیم که بر اساس آن برنامه امنیت غذایی پایدار با همکاری مشترک فرماندهان بسیج و دولت اجرایی خواهد شد. این برنامه حوزه‌های مختلف را پوشش خواهد داد و هدف نهایی آن بهبود معیشت مردم و ایجاد امنیت غذایی است.

به گفته وی ۴۸۷ گروه جهادی دامپزشکی و دامپروری به روستاهای هدف در سال گذشته اعزام شد و ۲ میلیون دام به صورت معاینه، درمان و یا ترکیبی از این دو توسط ۱۰ هزار و ۳۹ نفر از مربیان انجام شد که امیدواری به جهش تولید را در افزایش می‌دهد.

مسئول سازمان بسیج جامعه کشاورزی اظهار داشت: همه این برنامه‌ها به صورت مسأله‌محور در ۲۶ هزار روستا که تحت پوشش هستند، اجرا می‌شود.

در ادامه این نشست جهانسوز در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه چرا تولید گندم از خودکفایی به وضعیتی رسیده که امسال گفته می‌شود ۸ میلیون تن باید وارد شد، گفت: مسأله این است که اراده‌ای در دولتمردان برای اجرای برنامه‌ها وجود نداشت. مرتب می‌گفتند تحریم مانع است، اما هیچ وقت نگفتند که چقدر می‌تواند تأثیر گذار باشد. اوج تولید محصولات اساسی مانند گندم، برنج و کالاهای اساسی در دولت نهم بود که مسائل علمی و تحقیقاتی را محور اصلی قرار داده بودند و سیستم قوی برای پیشبرد تولید داشتند.

وی افزود: در حال حاضر بخشی از مشکلات مربوط به وضعیت جهانی و نیز کاهش بارندگی در کشور است، اما در دولت جدید برنامه‌ریزی و اراده قوی برای افزایش تولید دیده می‌شود.

جهانسوز اضافه کرد: وقتی پای بسیج وارد می‌شود، همواره هم‌افزایی بین وزارتخانه‌ها هم شکل می‌گیرد و به تجربه دیده شده که وزارت نیرو و وزارت جهاد با حضور بسیج کنار هم قرار می‌گیرند.

در ادامه وی گفت: مشکل اصلی در دولت قبل این بود که همه چیز را به پای تحریم می‌نوشتند اما واقعیت این بود که برخی در این سیستم نفوذ کرده بودند و آدرس غلط می‌داند. مسأله این بود که افراد انقلابی کنار رفته بودند. بسیج باید در همه بخش‌ها حضور داشته باشد. امروز قدرت نظام به مراتب قوی‌تر از گذشته است که طلیعه آن در مجلس و دولت نیز دیده می‌شود.

مسئول سازمان بسیج جامعه کشاورزی تصریح کرد: رمز موفقیت بخش کشاورزی این است که آمایش‌ سرزمین محور حرکت کند که متأسفانه در گذشته انجام ندادند. همچنین الگوی کشاورزی هم باید پیاده شود و مهم‌تر از همه این است که جایگاه بخش کشاورزی در سطح اعلا دیده شود.

انتهای پیام/ب