ستاری: علوم پیشرفته با پیگیری و حمایت رهبر انقلاب در کشور شناخته شد/ ضرورت تامین بودجه دانشگاه از ارتباط با صنعت

گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس؛ بعدظهر امروز (چهارشنبه ۳ آذر)  جدیدترین قسمت از سلسله نشست‌های تخصصی مبنا با موضوع «هدایت موتور پیشران کشور در مسیر علم و فناوری»  به همت دفتر نمایندگی حفظ و نشر آثار آیت الله العظمی خامنه‌ای برگزار شد. در این نشست سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری به « تبیین تاثیر تدابیر وسیاست های راهبردی رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیشرفت علم و فناوری» پرداخت.

ستاری با اشاره به تاثیر و تدابیر رهبرمعظم انقلاب در حوزه علم و فناوری گفت:  ۱۵ سال پیش بود که رهبرانقلاب از اقتصاد دانش بنیان، ارتباط دانشگاه ها با جامعه و حل مشکلات مردم توسط دانشگاه‌ها صحبت می‌کردند.اینکه امروز همه درباره اقتصاد دانش بنیان صحبت می‌کنند به صحبت‌های چندین سال پیش حضرت آقا برمی‌گردد.

وی در ادامه افزود: در حوزه‌های جدید مثل نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، سلول‌های بنیادی نیز به همین صورت بود. ایشان چندین سال پیش که کسی این رشته ها را نمی‌شناخت و حمایت نمی‌کرد، تشخیص دادند که باید از این رشته‌ها حمایت شود و کمک کردند پژوهشگاه‌هایی مثل پژوهشگاه رویان رشد کند. زیرساخت هایی که ما امروز به آن‌ها می‌بالیم و به حوزه های اقتدار کشور تبدیل شده‌اند در سال‌های بسیار دور توسط چه کسانی حمایت شده است. ما همه مدیون رهبری هستیم که به  توسعه تکنولوژی و فناوری، نیرو انسانی متخصص توجه کرده است.

معاون علمی‌و فناوری ریاست جمهوری در خصوص احساس مسئولیت نخبگان گفت: در سند نخبگانی میان استعدادهای برتر علمی‌با نخبگان تفاوت وجود دارد. کسی که رتبه برتر کنکور می‌شود یا در المپیاد جهانی رتبه کسب می‌کند یک استعداد برتر است و نخبه محسوب نمی‌شود. نخبه کسی است که در جامعه اطرافش تاثیرگذار باشد و چیزی را تغییر دهد.احساس مسئولیت نخبگانی به واسطه این موضوع به وجود می‌آیدکه ما برای کشورمان چه کرده ایم.

ستاری در خصوص ارتباط موثر دانشگاه با صنعت و جامعه گفت: دانشگاهی که می‌خواهد با محیط بیرون تعامل داشته باشد باید عدد قابل توجهی از درآمد خود را محل فروش تکنولوژی شرکت های خود و قراردادهای ارتباط با صنعت تامین کند. دانشگاهی که با پول دولت کار می‌کند هیچ تعاملی با جامعه خود ندارد. برای تغییر این اکوسیستم اول باید تفکرات را تغییر داد و آن ها را به سمت نوآوری ها سوق داد و این تحول فقط به دست خود این افراد صورت می‌گیرد.  اینکه از نخبگان استقبال شود احتیاج به یک اکوسیستم دارد که در آن نخبه اهمیت پیدا می‌کند. دانشجویانی که به خارج کشور می‌روند بخاطر پول نمی‌روند، این زیرساختی است که باید ما در اختیار آن ها قراردهیم تا در محیط خود اثرگذار باشند.

 

انتهای پیام/