رژیم صهیونیستی: باید شریکانمان را در خصوص ایران تحت تأثیر قرار دهیم
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «بنی گانتز»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی امروز پنجشنبه خواستار همکاری این رژیم با آمریکا علیه ایران شده و تأکید کرده تلآویو بای شریکانش را در خصوص ایران تحت تأثیر قرار دهد.
به نوشته هاآرتص، بنی گانتز گفت اسرائیل باید در خصوص برنامه هستهای ایران با ایالات متحده همکاری کند. این در حالی است که نفتالی بنت، نخستوزیر این رژیم سهشنبه گفته بود اسرائیل به هیچ توافق آتی در خصوص برنامه هستهای با ایران پایبند نخواهد بود.
گانتز که در پایان سفرش به مراکش صحبت میکرد گفت اسرائیل باید اطمینان حاصل کند «گفتوگوها را با اعضای هر دو حزب در آمریکا حفظ میکند، به صورت فراحزبی عمل میکند و خودش را درگیر مسائل سیاسی داخلی آمریکا نمیکند- اتفاقی که در گذشته رخ داد.»
گانتز در ادامه تصریح کرد: «در خصوص ایران لازم است در دنیا یارگیری کنیم و الان داریم همین کار را انجام میدهیم. مسئولیت ما در خصوص ایران، این است که بر شریکانمان تأثیر بگذاریم و گفتوگوهای مستمری داشته باشیم.»
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در ادامه درباره مذاکرات وین که قرار است از ۸ آذرماه برگزار شود اظهارنظر کرد و گفت: «توافق خوب با ایران توافقی خواهد بود که معایب موجود در توافق فعلی در خصوص توسعه برنامه هستهای ایران، سامانههای شلیک موشکی و زمانبندی توافق را برطرف کند.»
رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاحهای هستهای در منطقه غرب آسیا است و با حمایتهای آمریکا برنامه تسلیحات هستهای خودش را از نظارتهای بینالمللی دور نگاه داشته است.
کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سالهای گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کردهاند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.
ایران تأکید میکند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هستهای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند.
ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنشها بر سر برنامه هستهای خود دست پیدا کرد. علیرغم اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.
دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین آمریکا را به توافق هستهای برجام بازگرداند اما تا کنون از اجرای تعهداتش در این راستا خودداری کرده است.
رژیم صهیونیستی و واشنگتن در ماههای گذشته همکاری علیه ایران را در دستور کار قرار دادهاند. به عنوان مثال خبرگزاری رویترز چند ماه پیش گزارش داد کابینه جدید اسرائیل قصد دارد برای رایزنی درباره روشهای اجرای بهتر «برنامه جامع اقدام مشترک» و تحریمهایی که بایستی علیه ایران حفظ شوندگروهی از متخصصان مسائل تحریمی را روانه واشنگتن کند.
این رسانه غربی تصریح کرد این راهبرد تفاوت زیادی با سیاست «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی دارد که قصد نداشت با دولت «جو بایدن» درباره بازگشت مجدد آمریکا به برجام وارد تعامل شود.
«بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی در زمانی که در قدرت بود تلاشهای زیادی برای بر هم زدن برجام انجام داد و از جمله «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور سابق آمریکا را به خروج از آن ترغیب کرد. او بارها تأکید کرد که ترامپ با تشویق وی از برجام خارج شده و سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران را در پیش گرفته است.
ترامپ و نتانیاهو امیدوار بودند فشار حداکثری بتواند ایران را به حضور در پای میز مذاکره برای گفتوگو بر سر توافقی جدید به جای برجام مجاب کند. این سیاست، به شکست منجر شد.
این در حالی است که گروه دیگری از تحلیلگران پیش از این اختلافات ابرازشده از سوی مقامهای آمریکا و رژیم صهیونیستی در خصوص ایران را بخشی از تقسیم کار میان دو طرف در راستای بازی «پلیس خوب-پلیس بد» برای گرفتن امتیازات حداکثری از ایران در مذاکرات هستهای میدانند.
نخستین دور مذاکرات وین در دولت ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور جدید ایران قرار است از روز ۸ آذرماه در وین برگزار شود. ایران اعلام کرده تلاش برای رفع تمامی تحریمها مهمترین دستور کار هیأت ایرانی در این گفتوگوها را تشکیل خواهد داد.
جو بایدن با وعده بازگرداندن آمریکا از سیاستهای دوران ترامپ که به عقیده او به منزوی شدن آمریکا در دنیا منجر شده بود وارد کاخ سفید شد. با وجود این، او به ویژه در عرصه سیاست خارجی در حال ادامه دادن سیاستهای دوران ترامپ است.
«محمدرضا غائبی» سرپرست نمایندگی دایم ایران در سازمان های بین المللی و آژانس بینالمللی انرژی اتمی امروز (پنجشنبه) طی سخنانی در نشست مجازی شورای حکام آژانس با موضوع راستی آزمایی و نظارت در جمهوری اسلامی ایران در پرتو قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل (۲۰۱۵) طی سخنانی گفت: «در نشست های قبلی شورای حکام، هیأت من به تفصیل علل و دلایل وضعیتی که اکنون در رابطه با برجام با آن مواجه هستیم را توضیح داده است. ما معتقدیم که این از نظر روش شناختی، نادرست و از نظر منطقی، بی تدبیرانه است که زمانی که کماکان همان دلایل و علل وجود دارد، انتظار نتیجه یا اثر متفاوتی داشته باشیم».
غائبی افزود: «ما معتقدیم که از سرگیری مذاکرات برجام که قرار است در ۲۹ نوامبر در وین برگزار شود، فرصت منحصر به فردی را برای سایر شرکتکنندگان برجام و ایالات متحده فراهم میکند تا نیت واقعی خود برای بازگشت به اجرای کامل تعهداتشان از طریق حذف تمامی تحریم های غیر انسانی و غیر قانونی، به شیوه ای موثر را ثابت کنند».
علاوه برا این، «میخائیل اولیانوف» نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در «وین» اتریش با اشاره به جلسه امروز (پنجشنبه) شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرد که تمامی اعضا بر ضرورت احیای برجام تأکید کردند.
وی در پیامی که در صفحه توییتری خود منتشر کرد، در خصوص جلسه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی نوشت: «شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، بررسی راستیآزمایی و نظارت در ایران در پرتو قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را به پایان رساند».
اولیانوف سپس در خصوص محور جلسه شورای حکام ادامه داد: «عملاً تمامی سخنرانان بر ضرورت احیای برجام تأکید کردند و برای مذاکرات وین که قرار است دوشنبه آینده (۲۹ نوامبر، هشتم آذر ماه) از سرگرفته شود، آرزوی موفقیت کردند».
جلسه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی از روز گذشته (چهارشنبه سوم آذر ماه) آغاز شد و به مدت سه روز تا روز جمعه این هفته ادامه دارد.
پیش از جلسه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز دوشنبه (اول آذر ماه) وارد تهران شد و با «محمد اسلامی» معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی و «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران دیدار و گفتوگو کرد.
وی پس از بازگشت از ایران در کنفرانس خبری وین تأکید کرد که گرچه مذاکرات با مقامهای ایرانی سازنده بوده اما بدون نتیجه باقی مانده است.
انتهای پیام/