اعلام خطر حذف استقلال و پرسپولیس از آسیا

به گزارش “ورزش سه”، بحث صدور مجوز حرفه‌ای باشگاه‌های ایران به خصوص دو تیم پر طرفدار استقلال و پرسپولیس به موضوع مورد بحث فوتبال ایران در ماه‌های اخیر تبدیل شده است. یک ماه پیش اعضای کمیته مجوز حرفه‌ای در ایران در یک حرکت خودجوش اعلام کردند که مجوز پرسپولیس و استقلال تنها سه ماه اعتبار دارد که این مسئله یک ابتکار ساختگی است. اکنون نیز در صفحه منتشر شده از جانب AFC پرسپولیس و استقلال ستاره دار بودند که این یعنی تیم‌ها با جریمه از طرف فدراسیون کشورشان مورد تایید قرار گرفته‌اند و الان این مسئولیت بر عهده فدراسیون است و اگر شکایت مالی علیه‌شان در آینده پیش بیاید فدراسیون جریمه می‌شود.

 

در حالی که چند روز پیش پرونده فصل ۲۰۲۱ آسیا بسته شد و تیم‌های دارای سهمیه در شرق و غرب آسیا خود را برای حضور قدرتمندتر در این تورنمنت در سال ۲۰۲۲ آماده می‌کنند دو تیم قدیمی و پرطرفدار ایران شرایط عجیبی را پیش رو دارند و معلوم نیست چه جرایم و شکایاتی علیه نمایندگان و فدراسیون ایران در دادگاه‌های ورزش به ثبت خواهد رسید.

 

برخی مسئولان تیم‌ها از نواقص باشگاه‌هایشان اظهار بی اطلاعی کرده بودند اما آل اسحاق توضیحات در این خصوص می‌دهد و مدعی است باشگاه‌ها به طور کامل در جریان نواقص خود قرار دارند.

 

مشروح مصاحبه با مشاور حقوقی سازمان لیگ را در این صفحه می‌خوانید.

 

*باشگاه‌ها واو به واو نواقص را می‌دانند
 اخیرا یک مصاحبه‌هایی از برخی مقامات باشگاه‌ها شده مبنی بر اینکه ما در مورد اخطار صدور مجوز حرفه‌ای بی خبر هستیم و من توضیح می‌دهم تا فردا نگویند این‌طور یا آنطور شده است. من عضو حقوقی هیئت بدوی صدور مجوز حرفه‌ای فدراسیون هستم که AFC گزارشات را بر اساس نظرات ما، تایید، رد یا اصلاح می‌کند. یک سامانه‌ای AFC دارد که زیر نظر کنفدراسیون فوتبال آسیا است و در آن یک سری آیتم‌هایی را مشخص کرده و مقررات و ضوابطی را اعلام کرده که بر اساس آن باشگاه‌های درخواست کننده مجوز که می‌خواهند در آسیا باشند باید اطلاعات و فایل‌های خودشان را در سامانه بارگذاری کنند و بعد از آن توسط هیئت‌های بدوی رسیدگی می‌شود. مهلت بارگذاری مدارک و اسناد باشگاه‌ها تا ۱۱ شهریور بوده و باشگاه‌ها باید اسناد حقوقی، مالی و فنی‌شان را بارگذاری می‌کردند. تمام موارد واو به واو برای مسئولان باشگاه‌ها توضیح داده شده و می‌دانند که عواقب بارگذاری غلط یا مجهول، صادر نشدن مجوز حرفه‌ای است.

 

*اطلاعات تیم‌ها با ایرادات عمده بارگذاری شده
 این مربوط به دیروز و امروز نیست و حتی خواسته شده مدیران همه باشگاه‌ها آمده‌اند و توضیحات واضح به همه‌شان داده شده است. حتی مدیران باشگاه استقلال حضورا در جلسات شرکت کردند و مواردی که با آیین نامه مغایرت دارد به آنها تذکر داده شده. هیچکس دخالتی نداشته و خود باشگاه‌ها اسنادشان را در این سامانه گذاستند و حالا هیئت بدوی رسیدگی کننده آمده مدارکی که آقایان بارگذاری کرده‌اند را بررسی کرده و با آیین نامه و دستور العمل‌ها مطابقت داده است. نتیجه این شده که در حوزه حقوقی دو باشگاه مردود اعلام شده‌اند چون خود پرسپولیس و استقلال نوشته‌اند که ما برخلاف این آیین نامه و دستور العمل هردو سهامدار عمده‌مان دولت جمهوری اسلامی است و برگه سهام را بارگذاری کرده‌‌اند. این کاملا مغایرت دارد با قوانین. از ۱۶ بند موجود در ۱۴ بند برای این دو باشگاه مغایرت وجود دارد! یکی از موارد این است که دولت نباید تیم داری کند و دیگر اینکه سهامدار عمده دو باشگاه نباید یکی باشد. این یک ایراد اساسی است که چون خودشان بارگذاری کرده‌اند کسی جز خودشان مقصر نیست.

 

*شک نکنید با شکایت رقبا نتایج بازی‌ها برمی‌گردد!
هرکسی که می‌خواهد مجوز حرفه‌ای بگیرد یک سری الزامات دارد و اگر نداشته باشد مجوز نمی‌گیرد. در مورد مسائل مالی نیز AFC بسیار حساس است و آنها نباید بدهی داشته باشند. مشکل کار اینجاست که آقای سمیعی در تلویزیون رسما اعلام کرد که ما میلیاردها بدهکاریم و این یک سند دقیق و قابل استناد است. باشگاه‌ها اعلام کرده‌اند ما شرکت دولتی هستیم و نتیجه‌اش این است که رقبای ما می‌گذارند مسابقه برگزار شود و بعد اعتراض می‌کنند؛ هم ما را محروم می‌کنند و هم جریمه می‌شویم. شک نکنید که پس از شکایت نتیجه بازی‌ها هم قطعا برمی‌گردد. به آقایان تذکر داده شده و آنها در جریان هستند. مسئولان باشگاه می‌خواهند هواداران را در مقابل فدراسیون و سازمان لیگ قرار دهند. این اتفاق برای ما خواهد افتاد و آسیب خواهیم دید. حتما محرومیت، جریمه نقدی و تعلیق داریم و سهمیه ایران در جام باشگاه‌های آسیا کاهش خواهد یافت.

 

 

*مصاحبه‌های وزیر سندی علیه سرخابی‌ها است
ما می‌خواستیم که پرسپولیس و استقلال این موارد را اصلاح کنند برای همین کمیته استیناف به آنها فرصت سه ماهه داده. ستاره‌ای که کنار اسم تیم‌ها زده‌اند یعنی مدارک‌شان در حال بررسی است و یک فرصت دارند. وقتی آقای وزیر در صدا و سیما مصاحبه می‌کند یا اعلام می‌کنند که آقای وزیر در بحث تبلیغات محیطی و دیگر مسائل دخالت کرده، دقیقا مغایر با مقررات صدور حرفه‌ای باشگاهی عمل کرده‌اند که در آنجا می‌‌گوید که دولت‌ها نباید هیچگونه تاثیر سیاسی داشته باشند. آقایان از این موارد غافل‌اند و این غفلت تبعات بسیار سنگینی دارد. تبعات مالی، حقوقی و اجتماعی خواهد داشت. آقایانی که می‌گویند ما خبر نداشتیم نمی‌خواهند زیر مجموعه آن‌ها خبر دار شوند و یا بیخیال هستند!

 

*تیمداری دولت یعنی حذف استقلال و پرسپولیس از آسیا
 این موضوع بارها برای آن‌ها توضیح داده شده و اصلا در اختیار کسی داخل کشور نیست. آقایان و باشگاه‌ها اسناد و مدارک‌شان را که با این آیین نامه مغایر است در سامانه AFC بازگذاری کردند و نمی‌توانند تکذیب کنند. برگه‌ی سهام استقلال به نام دولت جمهوری اسلامی را ترجمه رسمی کردند و در سامانه بارگذاری کردند. اعلام کردند که ۹۶ درصد سهام باشگاه به دولت جمهوری اسلامی تعلق دارد و این یعنی تخلف در تخلف! یک زمانی است که آقایان نمی‌خواهند که در جامعه بین المللی و جام باشگاه‌های جهانی شرکت کنند این یک استراتژی است و ممکن است درست باشد و من قضاوتی ندارم اما اگر می‌خواهند عضو جامعه فوتبال در سطح بین المللی و آسیا باشند باید این مجوز را داشته باشند و الزامات این آیین نامه را رعایت کنند. اینکه بگویند امروز یا دیروز به ما گفتند و ما خبر نداشتیم، درست نیست. این مسائل به مدیران عامل، مدیران حقوقی، سهامداران و مدیران مالی به صراحت بارها گفته شده و در جلسات توضیح داده شده است. اگر دولت می‌خواهد همچنان تیمداری کند تیم‌ها باید قید حضور در باشگاه‌های آسیایی را بزنند.

 

*جرایم قابل پیش‌بینی برای دو باشگاه محبوب ایران
 زمانی که می‌گویند ما میلیاردها بدهکاریم، در حقیقت می‌گویند رکن صدور مجوز به ما مجوز ندهید چون ما نتوانستیم الزامات آیین نامه را برطرف کنیم. ما مهلت داشتیم بدهی‌ها را بدهیم و تا الان ندادیم. زمانی که آقای سمیعی از باشگاه استقلال در برنامه‌ی ورزش و مردم صراحتا می‌گویند ما میلیارد‌ها بدهکاریم یعنی رکن صدور مجوز، به ما مجوز نده! وقتی می‌گویند آقای وزیر ورزش دخالت کرد و این کار را انجام داد یعنی ما تحت تاثیر اقدامات سیاسی مسئولین دولتی هستیم و سازمان لیگ تحت فشار قرار گرفته و فدراسیون تحت فشار قرار گرفته است. این موضوعات مغایرت واضح با آیین نامه صدور مجوز باشگاهی دارد و باید آقایان فکری بکنند. اگر تا مهلتی که کمیته‌ی استیناف به آن‌ها داده نتوانند اصلاح نکنند، قطعا دچار مشکلات جدی خواهد شد که رفع آن‌ها سخت خواهد بود. سه تا چهار جریمه قابل انتظار است. یک جریمه مالی باتوجه به اینکه در سال ۹۸ هم چنین فرصتی را داشتند و ۱۲۰هزار دلار فدراسیون جمهوری اسلامی را جریمه اما معلق کردند؛ یعنی اگر این بار هر چقدر جریمه شود آن ۱۲۰ هزار دلار هم روی آن می‌آید. بحث تعلیق و محرومیت باشگاهی هم وجود دارد و بحث دادن امتیاز به رقیب هم است. برگشت نتیجه هم محتمل است. این موضوعات مجازاتی هستند که در آیین‌نامه به روشنی ذکر شده است. در جلسه همه‌ی این موضوعات گفته شد و آیین نامه مو به مو، بند به بند و ماده به ماده بررسی شد و بعد اسناد و مدارک‌شان را جلوی خودشان گذاشتیم و با آیین انطباق دادیم و گفتیم در فرصتی که دارید اصلاح کنید.

 

*تنها سه تیم در لیگ برتر مجوز حرفه‌ای دارند!
حتی ممکن است باشگاه‌ها در لیگ داخلی هم نتوانند شرکت کنند و یقینا این اتفاق می‌افتد. این موضوعات الزاماتی است که هرکسی بخواهد عضو خانواده فیفا باشد باید آن‌ها را رعایت کند. از لیگ شانزده تیمی ما دو یا سه باشگاه این موارد را به طور کامل رعایت کردند. مثلا باشگاه فولاد یا گل گهر گرفته است و بقیه را باید از دوستان دیگر بپرسید اما می‌دانم این دو تیم مراعات کرده‌اند و در لیست فیفا و AFC ثبت شده است. در پایان فقط می‌خواستم اعلام خطر جدی کنم و فارغ از همه‌ی حواشی که در فوتبال ما وجود دارد این اتفاق به زودی خواهد افتاد و آقایان نگویند که ما نمی‌دانستیم و دقیقه نود به ما گفتند. از دقیقه صفر به آقایان گفته شده است و مطلع هستند. با آیین نامه و بندها و مشکلاتش آشنایی دارند و  آثار و تبعاتش را هم می‌دادند. اگر نمی‌دانند می‌توانند به آیین نامه و داکیومنت‌هایی که خودشان بارگذاری کردند مراجعه کنند و نیاز به قضاوت هم ندارد. کسی که الفبای خواندن و نوشتن بداند و داکیومنت‌ها را جلوی خودش بگذارد می‌گویند این ‌ها صلاحیت ندارند‌.

حسین آل اسحاق، مشاور حقوقی سازمان لیگ، توضیحات هشداردهنده‌ای در خصوص عواقب شرکت استقلال و پرسپولیس با این شرایط در لیگ قهرمانان آسیا می‌دهد.