افشاگری مقام دولت مستعفی یمن؛ عربستان به هادی اجازه بازگشت به یمن نمی‌دهد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «عبدالعزیز جباری» معاون رئیس پارلمان دولت مستعفی یمن، شامگاه چهارشنبه، در گفت‌و‌گو با شبکه «بلقیس» به افشاگری درباره عربستان سعودی و امارات متحده عربی پرداخت.

معاون رئیس پارلمان دولت مستعفی یمن گفت که قدرت تصمیم‌‌گیری از یمنی‌ها در این کشور سلب شده است و در شهر‌های این کشور شبه‌نظامیانی به وجود آمده‌اند که با خواست و اراده غیریمنی‌ها در حال فعالیت هستند.

عبدالعزیز جباری در ادامه فاش کرد که امارات و عربستان سعودی ضمن اهانت به «عبدربه منصور هادی» رئیس دولت مستعفی یمن، او را خوار و ضعیف و همچنین تهدید کرده‌اند و اجازه بازگشت او به یمن را نمی‌دهند.

جباری در ادامه با بیان اینکه آن‌ها تمایل دارند که در هفته‌‌های آینده به یمن بیایند و برای نجات یمن یک جبهه ملی تشکیل دهند، افزود که از سال‌ها پیش خواهان اصلاح روابط با ائتلاف سعودی هستند؛ اما این اقدامات هیچ فایده‌ای در بر نداشته است.

معاون رئیس پارلمان یمن همچنین با اشاره به اینکه بیانیه روز گذشته تنها بخشی از حقایق یمن را فاش کرده است، اظهار داشت که بیگانگان نمی‌توانند از کشور یمن دفاع کنند و در حال حاضر افرادی غیر از یمنی‌ها این کشور را امدیریت می‌کنند.

وی به بیانیه بی‌سابقه خود و «احمد بن دغر» رئیس شورای مشورتی یمن اشاره دارد که روز گذشته اعلام کردند گزینه نظامی در یمن شکست خورده و زمانش رسیده که به جنگ در یمن پایان داده شود (جزئیات بیشتر).

عبدالعزیز جباری در ادامه اضافه کرد: «ما بر حاکمیت و جمهوری بودن یمن حساس هستیم و این حق ماست که تلاش کنیم و کشورمان را از جنگ و هرج و مرج دور کنیم».

جباری بیان کرد که حل بحران یمن باید از راه گفت‌و‌گوی سیاسی و مسالمت آمیز باشد و صلح بدون وجود کشور محقق نخواهد شد.

وی همچنین با اشاره ضمنی به عربستان سعودی و امارات گفت که برادران ما آماده هستند شکست بخورند تا انتقادی سازنده بشنوند.

معاون رئیس پارلمان دولت مستعفی همچنین فاش کرد که عربستان سعودی و امارات عربی متحده به دولت منصور هادی اجازه صادرات گاز و نفت و مسلح سازی ارتش را نمی‌دهند آن هم در شرایطی که اقتصاد این  کشور در حال فروپاشی است و مردم یمن قربانی این اقدامات شده‌اند.

او همچنین در بخش پایانی اظهاراتش ادعاهای همیشگی ائتلاف سعودی درباره مداخله ایران در امور یمن را تکرار کرد.

ادعای وی درباره مداخله ایران در امور یمن در حالی مطرح می‌شود که مقامات دولت صنعاء همواره تأکید کرده‌اند که تهران هیچ گونه مداخله‌ای در امور یمن ندارد و این تنها ادعای ساختگی ائتلاف سعودی است.

عبد ربه منصور هادی رئیس دولت مستعفی که سال ۲۰۱۲ پست ریاست‌جمهوری را در یمن بر عهده گرفت، در پی تحولات یمن در سال ۲۰۱۵، در ۲۱ ژانویه از این منصب استعفا کرد؛ اما پیش از استعفا، دوره قانونی ریاست او به پایان رسیده بود. وی ابتدا به عدن رفت و ۲۱ فوریه با پس گرفتن استعفای خود، عدن را به عنوان پایتخت دولت خودخوانده خود اعلام کرد.

منصور هادی سپس از عدن به عربستان سعودی گریخت و برای مقابله با انصارالله از این کشور کمک خواست. پس از آن بود که ائتلاف سعودی به بهانه بازگرداندن آنچه آن را دولت قانونی خواند، در مارس ۲۰۱۵ جنگ علیه یمن را آغاز کرد.

به این ترتیب ائتلافی به رهبری عربستان سعودی از فروردین‌ماه سال ۱۳۹۴ شکل گرفت که کشور فقیر یمن را برای بازگرداندن قدرت به عبد ربه منصور هادی یمن هدف حملات سنگین هوایی، زمینی و دریایی قرار داد.

این حملات به نابودی زیرساخت‌های یمن و گسترش فقر، بیکاری و گسترش بیماری‌های واگیردار در این کشور فقیر عربی منجر شده است و هزاران غیرنظامی را کشته یا زخمی کرده است.

انتهای پیام/ص