میقاتی استعفای قرداحی را پذیرفت/تاکید بر لزوم تشکیل جلسات هیات دولت

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، نجیب مقاتی نخست وزیر لبنان امروز استعفانامه «جورج قرداحی» وزیر اطلاع رسانی این کشور را امضا کرده و به رئیس جمهور تحویل داد.

به گزارش النشره، میقاتی سپس در بیانیه‌ای استعفای قرداحی را مهم خواند و آن را فتح بابی برای رفع مشکلات موجود در روابط میان کشورش با عربستان سعودی و سایر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس دانست.

نخست وزیر لبنان گفت: لبنان از نظر هویت و اصالت، عربی بوده و خواهد ماند و یکی از اعضای مؤسس و فعال اتحادیه عرب است و به منشور آن متعهد است و به دنبال بهترین روابط با برادران عرب و تقویت آن است.

میقاتی گفت: از این منظر ما بر اجرای بیانیه وزارتی دولت لبنان در خصوص تحکیم روابط این کشور با کشورهای برادر عرب اهتمام داریم و همچنین بر تقویت همکاری تاریخی میان کشورهای عربی و دوری از دخالت در امور داخلی کشورهای عربی و در هر گونه مناقشه عربی-عربی تاکید می کنیم

نخست وزیر بینان ضمن ابراز تاسف نسبت به تحولات اخیر گفت:مشتاقانه منتظر احیای روابط عادی بین خود و برادران در عربستان سعودی و کشورهای خلیج (فارس) بر اساس احترام، عشق و حفظ حاکمیت، امنیت، حریم خصوصی و کرامت هر کشور هستیم.

میقاتی همچنین خواهان حضور اعضای کابینه در نشست‌های هیات دولت لبنان شد و گفت که باید هر آنچه در این شرایط سخت از دولت خواسته می‌شود، انجام شود.

میقاتی همچنین در تماس تلفنی با عباس الحلبی وزیر آموزش عالی لبنان از او درخواست کرد سرپرستی وزارت اطلاع رسانی را تا زمان انتصاب وزیر جدید برعهده بگیرد.

جورج قرداحی دومین وزیر لبنانی است که در کمتر از یک سال گذشته به علت اظهارنظر درباره اقدامات عربستان سعودی مجبور به استعفا شده است.

در نوزدهم ماه می گذشته، «شربل وهبه» وزیر امور خارجه لبنان پس از بیان اظهاراتی درباره ترور «جمال خاشقچی» مجبور به استعفا شده بود.

تنش‌ اخیر میان لبنان و کشورهای حوزه خلیج فارس بویژه عربستان سعودی از آنجا آغاز شد که جرج قرداحی وزیر اطلاع‌رسانی لبنان در یک مصاحبه تلویزیونی که مربوط به پیش از انتصاب وی به پست وزارت است، خواهان توقف جنگ علیه یمن شد.

قرداحی در پاسخ به این سؤال که تحولات جاری در یمن را چگونه ارزیابی می‌کند، گفت: «تجاوز وحشیانه به یمن که هشت سال از آن می‌گذرد، باید متوقف شود. آن‌چه که یمنی‌ها انجام می‌دهند، حقوق قانونی آن‌ها در دفاع از خود است و من پایداری مردم یمن در قبال این تجاوز را ارج می‌نهم».

در پی این اظهارات، عربستان سعودی، بحرین، امارات هر یک سفرای خود را از لبنان فراخواندند و کویت هم در گامی مشابه ضمن فراخواندن سفیر خود از لبنان، ۴۸ ساعت به کاردار سفارت لبنان فرصت داد تا این کشور را ترک کند.

وزارت خارجه کویت در بیانیه خود اعلام کرده بود که این تصمیم را به دلیل ادامه اظهارات منفی علیه سعودی و «عدم اتخاذ اقدامات مناسب جهت جلوگیری از قاچاق به کشورهای عضو شورای همکاری» گرفته است.

به‌رغم آنکه کشورهای مذکور علت اقدام خود را اظهارات جرج قرداحی اعلام کردند، اما وزیر اطلاع‌رسانی لبنان اواخر ماه گذشته اظهار داشت: «دیگر همه می‌دانند که مشکل فعلی بسیار فراتر از من و مربوط به موضع عربستان سعودی در قبال نقش حزب‌الله در لبنان و منطقه است همانطور که ریاض خود چند بار این را به صراحت اعلام کرد».

انتهای پیام/.