میزگرد «جنبش دانشجویی در گام دوّم انقلاب» / از انتقاد به دولت گذشته تا مطالبه از مسئولان
به گزارش خبرنگار تشکل های دانشگاهی خبرگزاری فارس، میزگرد «جنبش دانشجویی در گام دوّم انقلاب» به مناسبت ۱۶ آذر و با حضور دبیران اتحادیههای بزرگ دانشجویی در این خبرگزاری برگزار شد.
* مخالف انفعال جنبش دانشجویی هستم/ در مذاکرات تضمینهای مادی گرفته شود
امیرحسین پناهی دبیر اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل در این میزگرد ضمن گرامیداشت روز دانشجو و با اشاره روحیه استکبارستیزی جنبش دانشجویی گفت: باید توجه داشت که استکبارستیزی یکی از شاخصههای هویتی جنبشدانشجویی است نه همه آن. این که مشاهده می شود در دهه سی و یا ۵۰ دانشجویان کنشهای بیشتری نسبت به الان در مواجهه با استکبار نشان می دهند دلیل آن این است که کشور در آن زمان به طرز عمیق تری با استکبار درگیر بوده و عمده فعالیتهای دانشجویان نیز در مبارزه با این عامل ضد منافع ملی تعریف می شود.
وی افزود: البته الان نیز استکبار همچنان در مقابله کشور ما اظهار دشمنی می کند اما میزان نفوذ و قدرتی که دارد با سال ۳۲ و یا پیش از انقلاب قابل مقایسه نیست و جنبش دانشجویی نیز در این رابطه واکنش نشان می دهد اما طبیعی است که قرار نیست جنبش دانشجویی صرفا محدود به یکی از عناصر هویتی خود محدود شود.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: کشور به غیر از چالش خارجی استکبار چالش های داخلی بسیاری نیز دارد که جنبش دانشجویی به عنوان نماینده نخبگانی مردم باید این موارد نیز پیگیری کند.
وی در بخش دیگری از سخنانش درباره این سوال که آیا جنبش دانشجویی دچار انفعال شده، فگت: با این گزاره که جنبش دانشجویی مطلقا دچار انفعال شده است مخالفم.
پناهی تصریح کرد: باتوجه به این که بسترهای مطالبه گری بسیار گسترده شده دیگر صرفا نمیشود به قالب های سنتی اکتفا کرد و باید متناسب با تغییر بسترها جنبش دانشجویی نیز نوع فعالیت هایش را متنوع تر از گذشته کند.
دبیر اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل افزود: تنوع در ساختارها، بازیگران و رقبای جدیدی را برای تشکلهای دانشجویی پرورش داده و باعث شده تا ظرفیت های دانشجویی موجود در ساختارهای متنوع ایجاد شده تقسیم شود. به طورمثال فضای مجازی بستری است که اتفاقا به لحاظ کمی کنش گران دانشجویی را افزایش داده است و این به معنی افول جنبش دانشجویی نیست چرا که خیلی از دانشجویان خارج از فضای تشکیلاتی کنش سیاسی، اجتماعی دارند و جزئی از جنبش دانشجویی محسوب می شوند که متناسب با اقتضائات زمان بروز خود را دارند.
وی ادامه داد: در زمان تسخیرلانه جاسوسی نیز همه دانشجویان عضو تشکل ها نبودند. اما در راستای جریانی که از منشا تشکلها منتشر شد قرار گرفته و عمل کردند. هرچند این گزاره که تشکل ها نسبت به یکی دو دهه اخیر به لحاظ کمی افت داشته اند قابل تامل است اما اگر بخواهیم نام آن را تضعیف بگذاریم یکی از مواردی که باعث این تضعیف تشکلهای دانشجویی به عنوان موتور محرکه جریان دانشجوی شده ایجاد ساختارهای موازی در دانشگاههاست.
پناهی گفت: به طورمثال وجود چندین کانون مذهبی و هنری در دانشگاه نه تنها ضربه به ساختار تشکلها است بلکه برای خود این کانون ها نیز آسیب محسوب می شود.
دبیر اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل اضافه کرد: گاهی مشاهده می کنیم در یک دانشگاه که زیر ۵ هزار نفر جمعیت دارد حدود ۲۰ کانون فرهنگی و مذهبی وجود دارد که کارکردهای شبیه به هم دارند. طبیعی است این رویکرد در تقسیم ظرفیت محدود باعث می شود تا فرصت هم افزایی و هم فکری از دانشجویان سلب شده و آنها را در یک فضای گلخانهای رشد دهد.
وی گفت: در همین شرایط سخت ایجاد شده نیز مشاهده می کنیم در عرصه فعالیت های سیاسی تشکلهای دانشجویی با وجود ۲ سال درگیری کشور با کرونا هنوز حیات خود را حفظ کرده و در مباحث مهم کشور صاحب ایده و نظر هستند.
پناهی در بخش دیگری از سخنانش درباره مذاکرات پیش رو هم تصریح کرد: با توجه به اینکه مذاکرات وین با اهداف توافق بر سر چگونگی بازگشت طرفین به تعهدات برجامی تشکیل شده است، باید توجه داشت که طرف برهم زننده توافق ایران نبوده است.
ما تمام تعهدات هسته ای خود را پیش از این انجام داده بودیم و اجرای این تعهدات از سوی بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفته بود. در مقابل اما آمریکا یک طرفه از برجام خارج شد و اروپاییها نیز با عدم اجرای تعهدات خود مانع از برخورداری ایران از برجام شدند.
وی تصریح کرد: درحال حاضر تنها موردی که فعلا باید مورد بحث قرار بگیرد و تیم مذاکره کننده ایران نیز به آن توجه دارد این است که غربی ها به چه طریقی تعهدات شان را انجام دادند و نیز چگونه این اجرای تعهدات مورد راستی آزمایی قرار بگیرد.
و بعد از این مورد می شود راجع به تعهدات هستهای ایران صحبت کرد. تا زمانی که طرف خاطی تعهداتش را انجام ندهد اساسا برجامی درکار نخواهد بود که بخواهیم از تعهدات هسته ای ایران صحبت کنیم.
پناهی افزود: از طرفی در مورد اخذ تضمین از طرف غربی به ویژه آمریکایی ها با توجه به سابقه بدی که دارند امری منطقی و عقلانی است و باید راجع به آن بحث صورت بگیرد.
دبیر اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل گفت: باید توجه داشت که این تضمین صرفا نباید چند برگ کاغذ از جانب آمریکا باشد چرا که آمریکا نشان داده حتی اگر یک توافق بین المللی توسط کنگره نیز به تصویب برسد باز تضمینی بر اجرای آن وجود ندارد به طورمثال زمانی که جورج بوش از پیمان ABM و ترامپ از INF خارج شدند کنگره در مقابل آنها ایستادگی نکرد.
تضمین مورد مطالبه از جانب ایران باید چیزی باشد که از دست دادن آن برای طرفین برجام هزینه زیادی داشته و این اقدام برایشان صرفهای در پی نیاورد.
وی گفت: در این مورد یکی از پیشنهاداتی که مطرح می شود اخذ تضمینهای مادی به جای تضمینهای حقوقی است.
* انبوه ناکارآمدیها در دولت روحانی مردم را دلزده کرد
محمد اسکندری دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی هم در این میزگرد با اشاره به اتفاقات ۱۶ آذر سال ۳۲ گفت: در سال ۳۲ در چنین روزهایی سه تن از دانشجویان کشورمان در یک حرکت ضد استکباری به میدان آمدند و جان خود را از دست دادند و این اقدام استکبارستیزانه به نمادی برای جنبش دانشجویی ایران بدل شد.
وی با بیان اینکه استکبارستیزی جنبش دانشجویی تنها معطوف به سال ۳۲ نبوده، افزود: در دوران پهلوی هم در اعتراضاتی که دانشجویان نسبت به دخالت کشورهای خارجی و به ویژه آمریکا داشتند همین روحیه استکبارستیزی را ما شاهد بودیم، بعد از انقلاب هم همواره فریادهای ضداستکباری جنبش دانشجویی بلند بوده است و مصداق بارز آن در ماجرای تسخیر سفارت و لانه جاسوسی آمریکا دیدیم.
اسکندری گفت: مسیر استکبارستیزی جریان دانشجویی همواره ادامه داشته البته فراز و فرودهایی هم همراه بوده است اما کلیت روح جنبش دانشجویی مسئله استکبارستیزی بوده است.
دبیر جنبش عدالتخواه ادامه داد: در دوره های بعد از تسخیر لانه جاسوسی هم با توجه به ادبیات انقلاب اسلامی، استکبارستیزی جنبش دانشجویی حتی توسعه پیدا کرده است و صرفاً به یک جغرافیایی خاص سیاسی که به آن آمریکا میگوییم خلاصه نشده است و این روحیه توسعه پیدا کرده و به یک رفتار و الگو تبدیل شده است.
اسکندری با اشاره به تعریف استکبار گفت: ممکن است من و شما هم یک رفتار استکباری داشته باشیم یا رفتار یک مسئول استکباری باشد یعنی استکبار به یک منطقه خاص جغرافیایی که به آن آمریکا بگوییم خلاصه نمیشود و یک مفهوم گسترده تری دارد.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: هویت جنبش دانشجویی در رابطه با استکبارستیزی شکل گرفت و آن اتفاق ۱۶ آذر که به نماد جنبش دانشجویی تبدیل شد عملاً منشاء آن در رابطه با همین موضوع استکبار ستیزی بوده است.
اسکندری تاکید کرد: ما در یک زمان بحث مقابله با کشورهای سلطه گر در دوران پهلوی را داریم و یک زمان هم بحث تسخیر لانه جاسوسی را میبینیم و در یک زمان هم بحث حمایت از مستضعفان جهان را داریم، مظلومانی که در نقاط مختلف جهان هستند و زیر چکمه های مستکبران قرار دارند، لذی با همه فراز و فرودها، استکبارستیزی جنبش دانشجویی همواره وجود داشته است.
دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی با اشاره به مقابله جنبش دانشجویی مسلمان با رژیم صهیونیستی و حمایت جنبش دانشجویی از مردم فلسطین اضافه کرد: این استکبارستیزی به گونه ای بود که ما امروز حتی اسرائیل را به عنوان یک طویله هم قبول نداریم چه برسد به یک کشور.
اسکندری در ادامه با بیان اینکه استکبارستیزی امروز به یک تفکر تبدیل شده است؛ گفت: استکبارستیزی محدود به کشور خودمان هم نبوده و همواره می بینیم که دانشجویان در حمایت از مظلومان کشورهای دیگر هم پیش قدم بودند و همواره در حمایت از آنها مواضع محکمی را گرفتند و اینگونه نبود که بخواهد منفعل باشد.
وی در رابطه با این سوال که آیا جنبش دانشجویی نسبت به گذشته منفعل شده است، گفت: ما جنبش دانشجویی و جریان دانشجویی را نمی توانیم جدای جامعه تعریف کنیم، جنبش دانشجویی اتفاقاً درون جامعه تعریف می شود و چیز متفاوتی از آن نیست و از داخل جامع اثر می پذیرد، برای همین اتفاقات جامعه روی جریان دانشجویی اثر میگذرد.
دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: ما امروز باید ببینیم وضعیت جامعه به چه صورت است تا بتوانیم بگوییم جنبش دانشجویی منفعل شده یا نه.
وی افزود: امروز می بینیم مردم ما در صحنه حضور دارند، مسائل را رصد میکنند و نسبت به جریانات سیاسی متواضع و تحلیلهای متفاوتی دارند، البته متاسفانه ما در دولت آقای روحانی با پدیدهای مواجه بودیم که حجم انبوهی از ناکارآمدی ها که صرفا معطوف به دولت هم نبود و قوه قضاییه و مجلس گذشته نیز در آن اثرگذار بودند موجب شد تا ما یک سیر نزولی را در این زمینه طی کنیم و این انبوه ناکارآمدی ها باعث شد تا مردم دلزده شوند و این را نمیتوان نادیده گرفت
وی گفت: این حجم انبوهی از ناکارآمدی باعث شد مردم یک مقدار و شاید بیشتر از یک مقدار ناامید شوند و حتی مردم میدیدند اعتراضات شان به جایی نمی رسد و این نتیجه دولت و قوای دیگر بود، ما اثر عملکرد دولت مجلس و قوه قضاییه در گذشته را ما در انتخابات ۹۶ و ۱۴۰۰ هم دیدیم البته تحریم ها هم بی تاثیر نبود و نمیتوان نقش دشمن را هم از این معادله حذف کنیم.
وی افزود: شاید بتوان انفعالی که در جنبش دانشجویی وجود دارد را به این بحث ربط داد و اگر شرایط تغییر کند قطعاً و وضعیت جنبش دانشجویی هم بهتر خواهد شد.
اسکندری در بخش دیگری از سخنانش در رابطه با مذاکرات هستهای گفت: نکته ای که مهم است و باید به آن اشاره کنیم این است که هم اکنون مذاکراتی که در دولت سیزدهم صورت گرفته، دور اول مذاکرات است و اینگونه نیست که انتظار داشته باشیم دولتمردان و تیم دیپلماسی با یک نشست به توافق برسند یا بگوئیم توافق به بن بست رسید. این خط اشتباهی است و باید روی این مسئله تاکید شود که این دور اول مذاکرات است و الزامی وجود نداشته که در همین دوره اول بخواهیم به نتیجه برسیم.
وی تصریح کرد: متاسفانه میبینیم برخی از این رسانهها به این دقت نمیکنند و تحلیل های نادرست می دهند.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: مقام معظم رهبری دو راهکار را برای مذاکرات ترسیم کردند یکی مسئله رفع تحریم ها و یکی هم بحث خنثیسازی تحریم ها. آنچه که من از بیانات رهبر انقلاب میفهمم این است که ایشان بحث خنثی سازی تحریم ها و هم رفع تحریم ها را مهم میدانند ولی انتظار ایشان این است که کشور را معطل رفع تحریم نکنیم، مثل اتفاقاتی که در دوران دولت آقای روحانی رخ داد که کل کشور را رها کردند و در در انتظار مذاکرات نشستند.
وی تاکید کرد: به نظر بنده تکیه اصلی رهبر انقلاب بر سر خنثیسازی تحریمهاست البته در رابطه با رفع تحریمها هم تاکید دارند ولی مطالبه ایشان این است که ما کشور را معطل به مذاکرات نکنیم. ما یک تجربه شکست خورده در رابطه با برجام داشتیم برای همین نباید در کنار تلاش برای رفع تحریم ها مسئله خنثیسازی تحریمها را رها کنیم.
اسکندری گفت: ما باید توجه کنیم که تحریم ها وجود دارند و ما به طرف غربی بی اعتمادیم و امید چندانی هم نداریم که اتفاق خاصی رخ دهد و با این ذهنیت جلو برویم.
دبیر جنبش عدالتخواه در در رابطه با اصلیترین مطالبات جنبش دانشجویی از مسئولان هم گفت: شاید بتوان یک لیست از مطالبات جنبش دانشجویی از مسولان داد اما همانطور که گفتم ما در یک شرایط ناامیدی قرار داریم و به نظرم سران سه قوه باید بالاترین مصلحت امروز کشور را در بازگرداندن اعتماد مردم به حاکمیت دنبال کنند و همواره این موضوع در ذهن شان باشد که کارهایی که انجام می دهند تا چه حد باعث اعتماد سازی برای مردم میشود.
وی گفت: به نظرم یکی از اقدامات مهمی که در این زمینه میتوانند انجام دهند و پیگیری مسئله عدالت در حوزه های مختلف است. مردم باید احساس کنند عزم مسئولان برای پیگیری عدالت جدی است وقتی مردم عزم مسئولان را ببیند و آن را باور کنند منجر به امیدواری مردم خواهد شد.
وی گفت: همانطور که سران سه قوه باید به سمت ایجاد اعتماد پیش بروند، جنبش دانشجویی هم مهمترین مطالبشان باید روی کلید واژه هایی باشد که باعث اعتماد بخشیدن به مردم و اصلاح امور باشد.
* مشکلات فعلی نتیجه عملکرد مدیران پیر و ناکارآمد گذشته است/ ۳ مطالبه اصلی جنبش دانشجویی
محمدحسین کاظمی دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان هم در میزگرد «جنبش دانشجویی در گام دوّم انقلاب»، ضمن گرامیداشت روز دانشجو و با اشاره به هویت اصلی جنبش دانشجویی گفت: بحث استکبارستیزی هویت اصلی جنبش دانشجویی است و وقتی این هویت از جنبش دانشجویی گرفته شود جنبش دانشجویی به معنای واقعی وجود نخواهد داشت.
وی با اشاره به اتفاقات ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ افزود: اتفاقات ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ براساس روحیه استکبار ستیزی دانشجویان شکل گرفت و جنبش دانشجویی در بزنگاه ها و عرصه های مختلف استکبارستیزی خودش را نشان داده است، مثلاً در بحث برجام که علنا شاهد زورگویی استکبار جهانی و طرفهای غربی بودیم دیدیم که جنبش دانشجویی واکنش در خودش را نشان داد و مطالبه خودش را مطرح کرد و این هویت جنبش دانشجویی است که نسبت به استکبار رویکرد مقابلهای داشته باشد البته استکبار ستیزی جنبه های مختلفی دارد مانند استکبارستیزی در حوزه فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و …
دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان درباره این سوال که آیا در سال های اخیر جنبش دانشجویی دچار انفعال شده، گفت: جنبش دانشجویی به این معنا که خودش منفعل شده را نمی توان پذیرفت. البته جنبش دانشجویی از نظر سرمایه و نیروی انسانی در سال های اخیر با مشکلاتی مواجه بوده که بحث کرونا هم آن را تشدید کرده است.
وی افزود: تغییر ذائقه و به روز نشدن کارها و اقدامات و فعالیت تشکل های دانشجویی باعث انفعال در جذب نیرو شده است اما وقتی به توصیه مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه دانشجویان کیفی را وارد تشکلهای دانشجویی کنیم توجه می کنیم می بینیم در تشکل های دانشجویی بحث کیفیت اهمیت بیشتری از کمیت دارد و باید به بحث کیفی در فضای سیاسی اجتماعی و فرهنگی دانشگاه توجه بیشتری شود لذا بحث انفعال به معنای اینکه تشکلهای دانشجوی خودشان درگیر انفعال شده باشند درست نیست و جنبش دانشجویی در ماهیت اصلی خودش دچار انفعال نشده است و برعکس به صورت انقلابی و سریع عمل می کند.
وی در بخش دیگری در باره نگاه جنبش دانشجویی به مذاکرات هم گفت: در بحث مذاکرات مطالبه اصلی این است که هر دولتی سر کار می آید برای مذاکره با هر کشوری که میخواهد باشد باید بحث اقتدار، عزت ملی و اقتدار جمهوری اسلامی را نظر بگیرد و مذاکره کنندگان از موضع قدرت پشت میز مذاکره بنشینند و به دنبال منافع شخصی؛ حزبی و جناحی خود نباشند.
وی افزود: مذاکره کنندگان باید در پی احقاق حق مردم کشورمان باشند نه اینکه بخواهند به خاطر مصلحت های حزبی، جناحی و سیاسی خودشان به هر قیمتی به توافق برسند، آن هم توافقی که هیچ ثمری برای مردم نداشته باشد و بعد هم بخواهند مردم را فریب دهند.
این فعال دانشجویی ادامه داد: در بحث مذاکرات قطعاً باید یک سری امتیازات داده شود و یک سری امتیازات هم گرفته شود در این زمینه باید امتیازهایی که می دهند براساس آنچه باشد که مقام معظم رهبری به ان اشاره کردند و تشکل های دانشجویی و جنبش دانشجویی هم در مواضعی که داشتند این موضوع را تببین کردند.
کاظمی اظهار داشت: مذاکره کنندگان باید به این توجه توجه داشته باشند که جنبش دانشجویی و دانشجویان نقش نظارتی خودشان را در مذاکرات خواهد داشت و به روند مذاکرات نظارت جدی خواهند کرد.
دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در بخش دیگری در باره مطالبات اصلی جنبش دانشجویی اضافه کرد: یکی از مطالبات اصلی جنبش دانشجویی در سال ۱۴۰۰ با توجه به شرایط حاکم بر جامعه ایران میتواند حل مسائل اقتصادی باشد که این واقعا یکی از مهمترین مطالبات جنبش دانشجویی است.
وی افزود: عملکرد برخی مدیران پیر و ناکارآمد گذشته و مدیرانی که حاضر نبودند در بحرانها بین مردم حضور داشته باشند و مسائل مردم از نزدیک ببینند و به قول خودشان از پشت شیشه های دودی خودروهای خود مسائل را زیر نظر داشتند باعث ایجاد چنین مشکلاتی در کشور شد لذا مسئولان فعلی باید در در میان مردم حضور داشته باشند و برنامهریزیهای اقتصادی را به خوبی انجام دهندو
وی گفت: تصمیمات و برنامه های غلط برخی مسئولین گذشته باعث از بین رفتن بخش عظیمی از سرمایه اجتماعی نظام شده که باید با برنامهریزی درست و با حضور مسئولان در میان مردم و کارهای جدی در حوزه اقتصادی این سرمایه بازگردد.
کاظمی با بیان اینکه نباید فقط وعده داد و باید کار جدی صورت گیرد، تاکید کرد: باید کارهای صورت گیرد که مردم نتیجه آن را در سفره خود ببینند.
دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی تاکید کرد: بحث جمعیت و خانواده و ازدواج هم یکی از مطالبات اصلی جنبش دانشجویی است. طبق آمارها کشور ایران در ۳۰ سال آینده با یک ابر بحران جمعیتی روبرو خواهد شد و مسئولان برای این موضوع باید برنامهریزی و زمینهسازی جدی کنند و اهمیت این مسئله را برای مردم تبیین کنندو از لحاظ اقتصادی فرهنگی و رفاهی مردم را تامین کنند تا بحث جمعیت انشاالله حل شود.
کاظمی ادامه داد: یکی از مطالبات جدی دیگر ما بحث مسائل فرهنگی و سبک زندگی هم مسئولین و هم مردم است که باید برای آن برنامه ریزی شود.
وی گفت: سبک زندگی اشرافی پسندیده مسئولان جمهوری اسلامی نیست همچنین تغییر ذائقه و این سبک زندگی غربی و اشرافی هم پسندیده مردم در نظام جمهوری اسلامی نیست. تغییر معیارها و ارزش ها و افزوده شدن برخی ضد ارزش ها در جامعه ما خطرناک است و باعث بحرانهای اجتماعی و فرهنگی خواهد شد که باید دستگاه های مختلف برای آن برنامه ریزی کنند و این هم یکی از مطالبات اصلی و جدی ما از سه قوه است.
* رئیسجمهور قبلی در دفترش می نشست و حواسش نبود در کشور چه میگذرد
محسن نراقی دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور هم در این میزگرد با تبریک روز دانشجو گفت: استکبارستیزی بخش جداییناپذیر آرمانهای تشکلهای دانشجویی هست و شروع جریان دانشجویی در ایران هم با یک فعالیت استکبارستیزانه بوده و جنبش دانشجویی همواره به این مسئله توجه دارد و باید همه تلاشش را بکند که با همه مطالبات و کارهای جانبی که انجام میدهد، به بحث استکبارستیزی هم بپردازد.
وی افزود: امام هم در پیام تشکیل بسیج دانشجو و طلبه هم قریب به مضمون به این بحث اشاره دارد که مادامی که ایادی شرق و غرب در کنار هم باشند و کشور را دچار مشکل میکنند، باید جنبش دانشجویی به استکبارستیزی توجه داشته باشد.
نراقی با تاکید بر اینکه به اینکه کرونا در سالهای گذشته دانشگاهها را تعطیل کرد و فضای دانشجویی دچار رخوت شد،گفت: در همین سالهای قبل اتفاقاتی در مورد خصوصیسازیها و بحثهای بینالمللی و جهان اسلام افتاد که فعالیتهای جنبش دانشجویی بوده و اگر جنبش دانشجویی به این مسائل ورود نمیکرد، به این زودی به نتیجه نمیرسیدند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور افزود: با عوض شدن مذاق جوامع شاید لازم باشد جنبش دانشجویی در قالبهای ارتباط گیری خود با دانشجویان تحول ایجاد کند ولی گزاره انفعال را به طور کامل نمیپذیرم چون مفصل است و باید ابعاد آن را دید چون اکنون اقدامات جنبش دانشجویی به شکل دیگری است و پیش پا افتاده نیست و بحثهای تخصصی و مسئله محوری سالهای اخیر که در خیلی عرصه ها به نتیجه رسیده در چند سال اخیر افتاده است. جنس فعالیتهای جنبش دانشجویی تفاوتهایی کرده ولی باید روز به روز رو به جلوتر شود و نباید به وضع موجود راضی باشیم و باید تمام تلاشمان را برای حرکت روبه جلو انجام دهیم.
وی با تاکید بر اینکه تیم مذاکره کننده هستهای بسیار قوی و متخصص هست و چیزی که مشخص است این است که نباید مذاکره جدیدی انجام دهیم چون مذاکره انجام شده و برجام به تصویب رسیده ولی یک طرف از آن خارج شده است، خاطرنشان کرد: ما به تعهداتمان کامل عمل کردهایم و اگر قرار است کسی غرامت دهد، آن آمریکاست.گام اول این است که آنها به تعهداتشان کامل عمل کنند و بعد در مورد آنچه باید اتفاق بیفتد صحبت کنیم.
نراقی با اشاره به اینکه در دولت قبل به مردم بها داده نمیشد و انتظار ما این است که مسئولین در هر سه قوه دغدغه مردم را داشته باشند و باید عدالت را محقق کنند و آزادیها آنطور که باید رقم بخورد و استقلال کشور حفظ شود و مسئولین شب و روز مردم را برای حل مشکلات مردم صرف کنند و اگر اینگونه باشد همه آرمانهای انقلاب محقق شده و مردم حس کنند مسئولین برایشان کار میکنند، تصریح کرد: در دولت قبل رئیس جمهور در دفترش می نشست و حواسش نبود در کشور چه میگذرد و اتفاقات بدی رقم خورد. مسئولین با مردم شفاف باشند و تمام تلاششان را بکنند تا در این شرایط که مردم از نظر معیشتی دچار مشکل هستند، احساس رضایت کنند.
انتهای پیام/