معاون وزیر خارجه خبر داد: آزادسازی بخشی از مطالبات ایران از یکی از کشورها در آینده نزدیک
به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، «مهدی صفری» معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتوگویی از آزادسازی بخشی از مطالبات ایران از یکی از کشورها در آینده نزدیک خبر داد.
وی که با خبرگزاری صدا و سیما گفتوگو میکرد، در این باره اظهار داشت: اخیرا سه و نیم میلیارد دلار از این مطالبات آزاد شد.
به گزارش فارس، سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه ۲۴ آبان ماه سال جاری در نشست هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه گفته شده سه و نیم میلیارد دلار از منابع بلوکه شده ایران در یکی از کشورها آزاد شده است، عنوان کرد: در شرایط تحریمی اطلاعات ریزی نمیدهیم و اگر بانک مرکزی مصلحت بداند باید از بانک مرکزی سؤال کنید. منابع متعددی در خارج از کشور داشتیم و داریم و در حال آزادسازی تدریجی آنها هستیم و به صورت تدریجی وارد چرخه اقتصاد شدند و همین که امروز کالاهای اساسی وارد میشود یعنی همه به تدریج خارج میشوند و تنها هم از یک منبع نبودند. (اینجا بخوانید)
معاون وزیر خارجه به ارتباط خوب با عراق نیز اشاره و درباره داراییهای ایران در دیگر کشورها عنوان کرد: کشورهای دیگر هستند که رقمهای بالاتری است و الان مذاکره شده و به نتایج خوبی رسیده است. در سفری که به اروپا داشتم مذاکراتی با آن کشور داشتیم و کشور مقابلی که باید این آزادسازی را انجام دهد و میتوانیم بزودی آزادسازی خوبی داشته باشیم، اما رقمش را نمیتوانم اعلام کنم.
به گزارش فارس، معاون وزیر خارجه در هفته گذشته به همراه تیم مذاکره کننده به اتریش سفر کرد و با مقامات اقتصادی و بانکی و همچنین قائم مقام وزیر خارجه اتریش دیدار و گفتوگو داشت. (اینجا بخوانید)
* افزایش صادرات به تاجیکستان از ۶۰ میلیون دلار به ۱۸۰ میلیون دلار/ صادارت به ازبکستان از ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون دلار به ۵۰۰ میلیون دلار
معاون وزیر خارجه در این گفتوگو همچنین اعلام کرد که میزان صادرات ایران به تاجیکستان در دو ماه گذشته از ۶۰ میلیون دلار به ۱۸۰ میلیون دلار رسیده است. علاوه بر این اجرای پروژه ۳۵۰ میلیون دلاری نیز در دستور کار قرار دارد. در خصوص ازبکستان نیز میزان صادرات شاید سال گذشته ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون دلار بوده که به ۵۰۰ میلیون دلار افزایش یافته است.
وی افزود: در دو ماهی که از آغاز به کار معاونت دیپلماسی اقتصادی در وزارت خارجه میگذرد، بیشترین تلاش خود را بر فعال کردن کریدورهای ارتباطی با کشورهای همسایه و افزایش صادرات به این کشورها به ویژه صدور خدمات مهندسی متمرکز کردیم. یکی از مسائل بسیار مهم با آسیای مرکزی این بود که روابط تجاری ما بسیار افت کرده بود و ارتباطمان بسیار ضعیف شده بود.
صفری همچنین بیان کرد: در این مدت تلاش کردیم که کریدورهای این کشورها به بندرعباس و چابهار متصل شود و به این منظور با وزرای ترابری و تجارت این کشورها کمیسیونهای مشترک برگزار کردیم.
معاون وزیر امور خارجه در خصوص اعزام رایزنان بازرگانی به سفارتخانههای ایران در سایر کشورها نیز اظهار داشت: قرار بوده که ۳۵ رایزن اقتصادی – بازرگانی اعزام کنند که تاکنون ۸ رایزن آماده اعزام هستند و فکر میکنیم بودجه لازم برای عزیمت آنان نیز تامین شده و امیدواریم تا آخر سال این ۳۵ رایزن به حوزههای ماموریت شان اعزام شوند.
صفری در عین حال یادآور شد: رایزن بازرگانی با کارشناس اقتصادی متفاوت است، زیرا رایزنان بازرگانی را وزارت صمت (صنعت، معدن و تجارت) مشخص و اعزام میکند، اما کارشناسان اقتصادی از طریق وزارت امور خارجه اعزام میشوند.
انتهای پیام/