چین: دموکراسی آمریکا «سلاح کشتار جمعی» است
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، چین امروز (شنبه) پس از نشست دموکراسی که ایالات متحده آن را برگزار کرد، چین دموکراسی آمریکا را «سلاح کشتار جمعی» خواند.
به گزارش شبکه «فرانس ۲۴»، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در بیانیهای آنلاین ایالات متحده را به برانگیختن انقلابهای رنگی در خارج از این کشور متهم کرد و افزود: «دموکراسی» مدتهاست به «سلاح کشتار جمعی» تبدیل شده که توسط ایالات متحده برای مداخله در کشورهای دیگر استفاده میشود.
پکن همچنین اعلام کرد این اجلاس توسط واشنگتن سازماندهی شده تا خطوط تعصب ایدئولوژیک را ترسیم کند، از دموکراسی استفاده ابزاری و سلاحسازی کند و تفرقه و تقابل را برانگیزد. چین در ادامه متعهد شد که قاطعانه در برابر انواع دموکراسیهای کاذب مقاومت و با آنها مخالفت کند.
پیشتر هم پکن دموکراسی ایالات متحده را فاسد و شکستخورده خوانده بود و سفرای روسیه و چین در واشنگتن در بیانیهای مشترک، نشست به اصطلاح دموکراسی به میزبانی آمریکا را محکوم کردند.
«آناتولی آنتونوف» سفیر روسیه در آمریکا و «کین گانگ» همتای چینی او در این بیانیه گفتند: «ایالات متحده نهم و دهم دسامبر میزبان نشست آنلاین دموکراسی خواهد بود تا خود را در جایگاهی قرار دهد که مدعوین را ”کشور دموکراتیک” خطاب کرده و تعیین کند چه کشورهایی مستحق چنین برچسبی نیستند».
در این بیانیه آمده است: «آمریکا در این اقدام که ساخته ذهنیت جنگ سرد خود است، تقابل ایدئولوژیک را تشدید کرده و در جهان شکاف ایجاد خواهد کرد و خطهای تفرقه جدیدی ترسیم میکند».
پیش از این نیز دولت چین به دعوت دولت آمریکا از تایوان برای حضور در نشست به اصطلاح دموکراسی واکنش نشان داد.
وزارت امور خارجه آمریکا نام بیش از صد کشور جهان را در لیست مدعوین نشست دموکراسی خود گنجانده بود. در این میان نام تایوان که آمریکا مدعی است بنا به قبول داشتن اصل «چین واحد» به عنوان کشور به رسمیت نمیشناسد، در فهرست مذکور دیده میشد. با این حال چین و روسیه در میان دعوتشدگان نبودند.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین هم نشست به اصطلاح دموکراسی در آمریکا را تلاش واشنگتن برای ایجاد تفرقه بین ملتها خواند و تاکید کرد که نگرش روسیه به آن صددرصد منفی است.
آمریکا در حالی چنین نشستی را برگزار کرد که به گفته کارشناسان بینالمللی و حتی مقامات ارشد داخل این کشور، دموکراسی آمریکایی در حال افول است.
اوج افول دموکراسی آمریکایی سال گذشته و در جریان انتخابات ریاست جمهوری این کشور نمایان شد. «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا پس از شکست در انتخابات ادعای تقلب گسترده را مطرح کرد و در نهایت همزمان با تأیید پیروزی بایدن در کنگره آمریکا، هواداران ترامپ به این محل حمله کردند.
از سوی دیگر، آمریکا و متحدانش به بهانه برقراری آزادی و دموکراسی غربی، بیست سال افغانستان را تحت اشغال درآورده و در پایان ضمن اذعان به عدم توانایی در رسیدن به این هدف، خروج ناشیانه و سراسیمه از این کشور را رقم زدند.
«استفان والت» استاد دانشگاه هاروارد، نظریهپرداز و نویسنده مطرح آمریکایی با اشاره به دعوت دولت جو بایدن از چندین کشور برای برگزاری نشست دموکراسی نوشته بود، «متأسفانه آمریکا در جایگاهی نیست که چنین تلاشی را رهبری کند.» (اینجا بخوانید)
انتهای پیام/م