تولید غلیظ کننده‌های دانش‌بنیان برای رفع نیاز صنایع بالادستی

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مجتبی بدری بنام مدیرعامل شرکت گام تک تبریز با بیان این‌که صمغ زانتان در صنایع مختلفی کاربرد دارد، گفت: زانتان گام یک پلی ساکارید طبیعی و یک بیوپلیمر مهم صنعتی به شمار می‌آید که به شکل پودری سفید متمایل به کرم است.

 

مورد استفاده بسیاری از صنایع

از این محصول به‌عنوان عنوان غلیظ کننده، قوام دهنده، پایدارکننده، استابلایزر و امولسیفایر و مواردی از این دست در صنایع مختلف مانند نفت، غذایی، بهداشتی و آرایشی، کشاورزی و دفاعی استفاده می‌شود.

این ماده در برابر نیروهای الکترواستاتیکی عکس‌العملی نشان می‌دهد که پلی‌ساکاریت‌های دیگر آن را ندارند، همین امر باعث شده تا ارزش این محصول در صنایع نفتی بسیار بالا باشد.

در صنعت نفت، از زانتان گام به مقدار زیاد برای غلیظ شدن گل حفاری استفاده می‌شود. این مایعات مواد جامد برش خورده توسط سوراخ حفاری را به سطح زمین منتقل می‌کنند.

این محصول به‌واسطه داشتن ویژگی‌هایی ذاتی‌اش قادر است، ویسکوزیته مواد را بالا ببرد و طعم، قوام، ماندگاری و بافت آن‌ها را بهبود بخشد. این ماده به فرآورده‌های غذایی کمک می‌کند تا در دما و سطوح اسیدی یا بازی مختلف مقاومت کرده و پایداری بهتری داشته باشند.

در صنایع آرایشی و بهداشتی این ماده باعث شده تا محصولات بهداشتی قوام و غلظت مناسبی پیدا کنند و در عین حال به‌راحتی از ظرف خود خارج گردند. زانتان گام در تولید فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی مثل خمیردندان، انواع کرم، لوسیون بدن، شامپو، ژل مو و موارد دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

کیفیت مناسب نسبت به رقبای خارجی

در حال حاضر بیش از ۱۵ نفر در این شرکت مشغول به فعالیت هستند و همچنین این محصول مانع از خروج ارز در کشور شده است. این ماده دارای کیفیت مناسبی نسبت به رقبای خارجی خود است و توانسته‌ایم آن را کاملاً بومی‌سازی کنیم.

مدیرعامل شرکت گام تک تبریز با اشاره به این‌که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت‌های خوبی از شرکت‌های دانش‌بنیان داشته است، عنوان کرد: با توجه به شرایط کنونی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توانسته اقدامات بزرگی انجام دهد.

 

انتهای پیام/